CONTACT

După două zile grele pentru pompieri, incendiul forestier de la Barajul Paltinu a fost stins

- Actualitate -

După două zile grele pentru pompieri, incendiul forestier de la Barajul Paltinu a fost stins

Au fost două zile extrem de complicate pentru pompierii care au intervenit la incendiul forestier din zona Barajului Paltinu, izbucnit marți, 31 octombrie, din motive încă necunoscute.

După localizarea incendiului, pe parcursul nopții trecute, acesta a rămas sub monitorizarea unui echipaj de pompieri. Miercuri dimineață s-a constituit o nouă echipă de intervenție pentru neutralizarea incendiului. Acesta nu se mai manifesta cu aceeași intensitate, practic mai fumegau bușteni și s-a intervenit pentru stingerea acestora. 
Echipa care a intervenit miercuri, 1 noiembrie, a fost formată din 20 pompieri, cu o barcă, cinci motopompe, o autospecială de stingere și trei autospeciale de primă intervenție. 
După nouă ore de muncă, pompierii au strâns baza materială și s-au retras la bază. S-a acționat cu apă, fiind creată o rețea de furtunuri care au alimentat dispozitivele de stingere portabile purtate de pompieri. De asemenea, s-a intervenit cu drujbe pentru a mărunți doborâturile masive care încă ardeau violent, astfel încât să poată fi stinse. Au fost neutralizate focarele, dar locația rămâne sub monitorizare și în această noapte. 
De asemenea, la finalul s-a efectuat și o recunoaștere de pe lac (video), astfel încât să se asigure că nu mai există focare.
Acum, în paralel cu ancheta ISU Prahova pentru stabilirea cauzei izbucnirii acestui inceniu, a fost inițiată și o anchetă a Poliției.


01 Nov 2023 19:47 1989 vizualizari


Comentarii






2105 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
2984 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
3930 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
3459 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, a rămas vacant.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV