În cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului, unul dintre evenimentele organizate de Fundația Zamolxes din Câmpina a fost o întâlnire-dezbatere pe tema ”Cum să facem Câmpina atractivă pentru revenirea tinerilor acasă după studiile universitare?”, aceasta fiind, de altfel, tema principală a unui proiect început în urmă cu aproape doi ani, înainte de izbucnirea pandemiei, ”Câmpina, oraș fericit”. La această dezbatere au fost prezenți aproximativ 20 de tineri, voluntari ai Fundației Zamolxes, dar și reprezentanți ai Primăriei Câmpina - primarul Alin Moldoveanu, administratorul public Adrian Dobre și arhitectul-șef al municipiului, Roxana Pandele, cărora le-a fost, de fapt, adresată întrebarea din titlu.
”Este pentru prima dată în cei 25 de ani de activitate ai Fundației noastre în care avem onoarea ca la o acțiune cu tinerii să fie prezenți reprezentanții la vârf ai Primăriei Câmpina”, a spus Florin Predescu, președintele Fundației Zamolxes.
Cei trei reprezentanți ai Primăriei Câmpina au vorbit despre importanța implicării tinerilor în viața comunității și care sunt așteptările administrației locale de la acești tineri. ”Aștept cu maxim interes ideile voastre, pentru că, până acum, în Câmpina s-au aplicat doar proiecte clasice, chiar învechite. Eu m-aș bucura să aud de la voi proiecte wow, genul acela de proiecte la care la prima impresie spui că nu se poate, dar până la urmă îți dai seama că este foarte posibil și chiar aduce un plus comunității. Sunt convins că voi aveți astfel de idei care pot deveni proiecte și împreună le putem transforma în realitate”, a spus primarul Alin Moldoveanu. (video)
De asemenea, atât administratorul public Adrian Dobre, cât și arhitectul-șef Roxana Pandele au vorbit punctual despre așteptările lor de la o astfel de dezbatere.
”Un hub cred că ar fi proiectul cel mai potrivit pentru dezvoltarea Câmpinei și pentru a înlocui fosta industrie, care este clar că nu va mai putea exista în oraș, cu un alt gen de activitate, care să aducă o dezvoltare și mai puternică pentru economia Câmpinei”, a spus administratorul public Adrian Dobre. (video)
”Imaginați-vă că veți putea socializa într-un mediu urban, folosindu-vă propriile gadgeturi, feriți de traficul rutier și beneficiind de avantajele unui sistem intregrat de energie verde, de wi-fi, de mobilier urban, de panouri fotovoltaice, chiar cu posibilități de încărcare a gadgeturilor. Cam așa vrem să arate viitoarea zonă centrală, un spațiu pietonal deasupra viitorului pasaj subteran care va traversa centrul. Iar în aceste spații publice vor putea avea loc inclusiv tot felul de evenimente culturale. Mi-ar plăcea să colaborăm, iar din această colaborare, prin creativitatea voastră, să putem crea un proiect pilot”, a afirmat arhitectul-șef al municipiului, Roxana Pandele. (video)
Apoi, tinerii și-au putut scrie pe hârtie ideile care urmează a fi centralizate și care ar trebui discutate în aceeași formulă într-o viitoare întâlnire. Oricum, după centralizarea lor, noi vom reveni cu prezentarea unora dintre aceste idei, de unde - de ce nu? - poate apărea o idee revoluționară, care poate aduce Câmpina pe harta economiei moderne din România.
Am reunit oferet privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina.
De la începutul acestui an se discută tot mai intens despre HidroPrahova și nu tocmai de bine. De la conducerea Consiliului Județean Prahova, acționarul majoritar al HidroPrahova, până la primarii tot mai nemulțumiți de activitatea operatorului de apă și canal și, bineînțeles, la cetățenii revoltați de majorarea cu 30,6% a tarifului la apă și 21% a celui la canalizare.
Mai mulți cititori ne-au semnalat faptul că au primit de la Electrica facturi cu minus, adică facturi stornate. Ce înseamnă acest lucru? Că respectivele facturi vor fi, practic, anulate și vor fi emise altele. Precizăm că acest lucru se întâmplă și în cazul clienților Hidroelectrica SA.
Scriitorii câmpineni au profitat de gala care le-a fost dedicată pentru a veni cu o serie de idei și solicitări către noua administrație locală, reprezentată la eveniment de Liviu Davidescu, președintele Comisiei de Cultură a Consiliului Local Câmpina.