”Cum să facem Câmpina atractivă pentru revenirea tinerilor acasă?”, un proiect al Fundației Zamolxes

Social (Categoria articolului)

În cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului, unul dintre evenimentele organizate de Fundația Zamolxes din Câmpina a fost o întâlnire-dezbatere pe tema ”Cum să facem Câmpina atractivă pentru revenirea tinerilor acasă după studiile universitare?”, aceasta fiind, de altfel, tema principală a unui proiect început în urmă cu aproape doi ani, înainte de izbucnirea pandemiei, ”Câmpina, oraș fericit”. La această dezbatere au fost prezenți aproximativ 20 de tineri, voluntari ai Fundației Zamolxes, dar și reprezentanți ai Primăriei Câmpina - primarul Alin Moldoveanu, administratorul public Adrian Dobre și arhitectul-șef al municipiului, Roxana Pandele, cărora le-a fost, de fapt, adresată întrebarea din titlu.

”Este pentru prima dată în cei 25 de ani de activitate ai Fundației noastre în care avem onoarea ca la o acțiune cu tinerii să fie prezenți reprezentanții la vârf ai Primăriei Câmpina”, a spus Florin Predescu, președintele Fundației Zamolxes.
Cei trei reprezentanți ai Primăriei Câmpina au vorbit despre importanța implicării tinerilor în viața comunității și care sunt așteptările administrației locale de la acești tineri. ”Aștept cu maxim interes ideile voastre, pentru că, până acum, în Câmpina s-au aplicat doar proiecte clasice, chiar învechite. Eu m-aș bucura să aud de la voi proiecte wow, genul acela de proiecte la care la prima impresie spui că nu se poate, dar până la urmă îți dai seama că este foarte posibil și chiar aduce un plus comunității. Sunt convins că voi aveți astfel de idei care pot deveni proiecte și împreună le putem transforma în realitate”, a spus primarul Alin Moldoveanu. (video)
De asemenea, atât administratorul public Adrian Dobre, cât și arhitectul-șef Roxana Pandele au vorbit punctual despre așteptările lor de la o astfel de dezbatere. 
”Un hub cred că ar fi proiectul cel mai potrivit pentru dezvoltarea Câmpinei și pentru a înlocui fosta industrie, care este clar că nu va mai putea exista în oraș, cu un alt gen de activitate, care să aducă o dezvoltare și mai puternică pentru economia Câmpinei”, a spus administratorul public Adrian Dobre. (video)
”Imaginați-vă că veți putea socializa într-un mediu urban, folosindu-vă propriile gadgeturi, feriți de traficul rutier și beneficiind de avantajele unui sistem intregrat de energie verde, de wi-fi, de mobilier urban, de panouri fotovoltaice, chiar cu posibilități de încărcare a gadgeturilor. Cam așa vrem să arate viitoarea zonă centrală, un spațiu pietonal deasupra viitorului pasaj subteran care va traversa centrul. Iar în aceste spații publice vor putea avea loc inclusiv tot felul de evenimente culturale. Mi-ar plăcea să colaborăm, iar din această colaborare, prin creativitatea voastră, să putem crea un proiect pilot”, a afirmat arhitectul-șef al municipiului, Roxana Pandele. (video)
Apoi, tinerii și-au putut scrie pe hârtie ideile care urmează a fi centralizate și care ar trebui discutate în aceeași formulă într-o viitoare întâlnire. Oricum, după centralizarea lor, noi vom reveni cu prezentarea unora dintre aceste idei, de unde - de ce nu? - poate apărea o idee revoluționară, care poate aduce Câmpina pe harta economiei moderne din România.

5530 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Toma Lumimita 14.05.2021 17:35 Este primul pas laudabil al administratiei locale spre modernizare sper din suflet sa nu ramina la stadiul declatativ.

Social

7403 vizualizari
08 dec. 2021 17:46

A încetat din viață omul de afaceri câmpinean Florin Abagiu

6 comentarii

Inspectoratul Județean de Poliție Prahova și Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Prahova anunțau, în această după-amiază, producerea unui accident rutier grav pe drumul județean 144, între Florești și Nedelea.

2792 vizualizari
07 dec. 2021 19:26

2.500 lei s-au strâns la Târgul de dulciuri de la Câmpina pentru copiii de la Asociația Glasul Autismului

2.500 lei este suma strânsă la Târgul de dulciuri de Moș Nicolae pentru copiii de la Asociația Glasul Autismului din Câmpina. Poate nu este o sumă mare, dar când o strângi din câte 4 lei - 5 lei - 6 lei, pe dulciuri create de tinerii voluntari, atunci efortul înseamnă că a fost unul generos și răsplătit pe măsură.

Alte stiri recente

1 vizualizari
09 dec. 2021 09:22

Noi reacții la intenția unei firme private de a construi un bloc pe Bulevardul Culturii din Câmpina, lângă Casa cu Grifoni

V-am prezentat până acum punctele de vedere ale majorității partidelor cu reprezentare în Consiliul Local Câmpina (PNL, PSD, USR, PMP, POL) în legătură cu intenția unei firme private de a construi un bloc la doi pași de Primărie, pe terenul pe care s-a aflat cândva grădina de vară. Teren aparținând firmei respective. Am primit la redacție și alte reacții, de această dată din partea președintelui Partidului Prahova în Acțiune - Daniel Ioniță și din partea consilierului local Cezar Grama (Partidul Verde).

18 vizualizari
09 dec. 2021 08:48

FORJA NEPTUN angajează controlor calitate

Societatea FORJA NEPTUN SRL angajează CONTROLOR CALITATE.