”Cum să facem Câmpina atractivă pentru revenirea tinerilor acasă?”, un proiect al Fundației Zamolxes

Social (Categoria articolului)

În cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului, unul dintre evenimentele organizate de Fundația Zamolxes din Câmpina a fost o întâlnire-dezbatere pe tema ”Cum să facem Câmpina atractivă pentru revenirea tinerilor acasă după studiile universitare?”, aceasta fiind, de altfel, tema principală a unui proiect început în urmă cu aproape doi ani, înainte de izbucnirea pandemiei, ”Câmpina, oraș fericit”. La această dezbatere au fost prezenți aproximativ 20 de tineri, voluntari ai Fundației Zamolxes, dar și reprezentanți ai Primăriei Câmpina - primarul Alin Moldoveanu, administratorul public Adrian Dobre și arhitectul-șef al municipiului, Roxana Pandele, cărora le-a fost, de fapt, adresată întrebarea din titlu.

”Este pentru prima dată în cei 25 de ani de activitate ai Fundației noastre în care avem onoarea ca la o acțiune cu tinerii să fie prezenți reprezentanții la vârf ai Primăriei Câmpina”, a spus Florin Predescu, președintele Fundației Zamolxes.
Cei trei reprezentanți ai Primăriei Câmpina au vorbit despre importanța implicării tinerilor în viața comunității și care sunt așteptările administrației locale de la acești tineri. ”Aștept cu maxim interes ideile voastre, pentru că, până acum, în Câmpina s-au aplicat doar proiecte clasice, chiar învechite. Eu m-aș bucura să aud de la voi proiecte wow, genul acela de proiecte la care la prima impresie spui că nu se poate, dar până la urmă îți dai seama că este foarte posibil și chiar aduce un plus comunității. Sunt convins că voi aveți astfel de idei care pot deveni proiecte și împreună le putem transforma în realitate”, a spus primarul Alin Moldoveanu. (video)
De asemenea, atât administratorul public Adrian Dobre, cât și arhitectul-șef Roxana Pandele au vorbit punctual despre așteptările lor de la o astfel de dezbatere. 
”Un hub cred că ar fi proiectul cel mai potrivit pentru dezvoltarea Câmpinei și pentru a înlocui fosta industrie, care este clar că nu va mai putea exista în oraș, cu un alt gen de activitate, care să aducă o dezvoltare și mai puternică pentru economia Câmpinei”, a spus administratorul public Adrian Dobre. (video)
”Imaginați-vă că veți putea socializa într-un mediu urban, folosindu-vă propriile gadgeturi, feriți de traficul rutier și beneficiind de avantajele unui sistem intregrat de energie verde, de wi-fi, de mobilier urban, de panouri fotovoltaice, chiar cu posibilități de încărcare a gadgeturilor. Cam așa vrem să arate viitoarea zonă centrală, un spațiu pietonal deasupra viitorului pasaj subteran care va traversa centrul. Iar în aceste spații publice vor putea avea loc inclusiv tot felul de evenimente culturale. Mi-ar plăcea să colaborăm, iar din această colaborare, prin creativitatea voastră, să putem crea un proiect pilot”, a afirmat arhitectul-șef al municipiului, Roxana Pandele. (video)
Apoi, tinerii și-au putut scrie pe hârtie ideile care urmează a fi centralizate și care ar trebui discutate în aceeași formulă într-o viitoare întâlnire. Oricum, după centralizarea lor, noi vom reveni cu prezentarea unora dintre aceste idei, de unde - de ce nu? - poate apărea o idee revoluționară, care poate aduce Câmpina pe harta economiei moderne din România.

6384 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Toma Lumimita 14.05.2021 17:35 Este primul pas laudabil al administratiei locale spre modernizare sper din suflet sa nu ramina la stadiul declatativ.

Social

1433 vizualizari
25 feb. 2024 10:16

La Câmpina, Fundația Zamolxes a deschis Academia STEAM, o șansă pentru viitorul multor tineri

Centrul pentru Tineret Zamolxes din Câmpina a fost gazda deschiderii Academiei STEAM, un eveniment la care a fost prezent și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

1313 vizualizari
21 feb. 2024 23:01

Câștigătorii concursului de fotografie OBIECTIV: CÂMPINA CURATĂ

1 comentarii

Asociația Câmpina Curată și Partidul Câmpina Curată au organizat un concurs inedit de fotografie, prin care s-a dorit aducerea în atenția publicului a unor probleme legate de curățenia din municipiul Câmpina. Ȋn ciuda temei aparent negative, acest concurs a constituit un mesaj pozitiv pentru schimbare, o campanie de conștientizare și implicare activă. Câteva sute de fotografii au fost înscrise în concurs de către fotografi amatori și profesioniști.

Alte stiri recente

160 vizualizari
25 feb. 2024 19:15

Apa de la Șipot Lac, din Câmpina, nu este potabilă

Primăria municipiului Câmpina a informat în cursul zilei de vineri, 23 februarie, că apa de la Șipotul de la Lac nu este potabilă.

179 vizualizari
25 feb. 2024 18:06

Mai mulți bani pentru bisericile din Câmpina

Cu 10% mai mult față de anul 2023 vor primi bisericile din Câmpina în acest an dacă se va aproba proiectul inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind alocarea de sume pentru bisericile din Câmpina.