”Cum să facem Câmpina atractivă pentru revenirea tinerilor acasă?”, un proiect al Fundației Zamolxes

Social (Categoria articolului)

În cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului, unul dintre evenimentele organizate de Fundația Zamolxes din Câmpina a fost o întâlnire-dezbatere pe tema ”Cum să facem Câmpina atractivă pentru revenirea tinerilor acasă după studiile universitare?”, aceasta fiind, de altfel, tema principală a unui proiect început în urmă cu aproape doi ani, înainte de izbucnirea pandemiei, ”Câmpina, oraș fericit”. La această dezbatere au fost prezenți aproximativ 20 de tineri, voluntari ai Fundației Zamolxes, dar și reprezentanți ai Primăriei Câmpina - primarul Alin Moldoveanu, administratorul public Adrian Dobre și arhitectul-șef al municipiului, Roxana Pandele, cărora le-a fost, de fapt, adresată întrebarea din titlu.

”Este pentru prima dată în cei 25 de ani de activitate ai Fundației noastre în care avem onoarea ca la o acțiune cu tinerii să fie prezenți reprezentanții la vârf ai Primăriei Câmpina”, a spus Florin Predescu, președintele Fundației Zamolxes.
Cei trei reprezentanți ai Primăriei Câmpina au vorbit despre importanța implicării tinerilor în viața comunității și care sunt așteptările administrației locale de la acești tineri. ”Aștept cu maxim interes ideile voastre, pentru că, până acum, în Câmpina s-au aplicat doar proiecte clasice, chiar învechite. Eu m-aș bucura să aud de la voi proiecte wow, genul acela de proiecte la care la prima impresie spui că nu se poate, dar până la urmă îți dai seama că este foarte posibil și chiar aduce un plus comunității. Sunt convins că voi aveți astfel de idei care pot deveni proiecte și împreună le putem transforma în realitate”, a spus primarul Alin Moldoveanu. (video)
De asemenea, atât administratorul public Adrian Dobre, cât și arhitectul-șef Roxana Pandele au vorbit punctual despre așteptările lor de la o astfel de dezbatere. 
”Un hub cred că ar fi proiectul cel mai potrivit pentru dezvoltarea Câmpinei și pentru a înlocui fosta industrie, care este clar că nu va mai putea exista în oraș, cu un alt gen de activitate, care să aducă o dezvoltare și mai puternică pentru economia Câmpinei”, a spus administratorul public Adrian Dobre. (video)
”Imaginați-vă că veți putea socializa într-un mediu urban, folosindu-vă propriile gadgeturi, feriți de traficul rutier și beneficiind de avantajele unui sistem intregrat de energie verde, de wi-fi, de mobilier urban, de panouri fotovoltaice, chiar cu posibilități de încărcare a gadgeturilor. Cam așa vrem să arate viitoarea zonă centrală, un spațiu pietonal deasupra viitorului pasaj subteran care va traversa centrul. Iar în aceste spații publice vor putea avea loc inclusiv tot felul de evenimente culturale. Mi-ar plăcea să colaborăm, iar din această colaborare, prin creativitatea voastră, să putem crea un proiect pilot”, a afirmat arhitectul-șef al municipiului, Roxana Pandele. (video)
Apoi, tinerii și-au putut scrie pe hârtie ideile care urmează a fi centralizate și care ar trebui discutate în aceeași formulă într-o viitoare întâlnire. Oricum, după centralizarea lor, noi vom reveni cu prezentarea unora dintre aceste idei, de unde - de ce nu? - poate apărea o idee revoluționară, care poate aduce Câmpina pe harta economiei moderne din România.

5915 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Toma Lumimita 14.05.2021 17:35 Este primul pas laudabil al administratiei locale spre modernizare sper din suflet sa nu ramina la stadiul declatativ.

Social

1709 vizualizari
11 aug. 2022 18:20

A trecut un an de la prima ediție a "Festivalului de Creație și Recreație" din Brebu - și a fost un an plin!

După tabăra din vara lui 2021, echipa de organizare a zis că e doar prima filă a unei frumoase povești. Și s-a dovedit că este chiar așa!

1739 vizualizari
10 aug. 2022 13:42

Doar trei farmacii din Câmpina, pe lista celor care eliberează pastile cu iodură de potasiu

UPDATE - Ulterior, Ministerul Sănătății a mai adăugat farmacii pe această listă, în Prahova ajungându-se la 58. Din Câmpina, au mai fost incluse pe listă două farmacii Catena - de pe Strada Soarelului și de pe Strada Al. I. Cuza.
Ministerul Sănătății a publicat lista farmaciilor care eliberează pastilele cu iodură de potasiu. La nivelul județului Prahova sunt doar 35 de farmacii pe această listă, iar din Câmpina numai trei.

Alte stiri recente

142 vizualizari
13 aug. 2022 17:26

Numărul șoferilor prinși ”sub influența substanțelor psihoactive” a crescut alarmant la Câmpina. Care ar fi explicațiile?

În ultimele luni, numărul șoferilor depistați de polițiști ”sub influența substanțelor psihoactive”, inclusiv în Câmpina, dar nu numai, a crescut alarmant. Tot mai mulți câmpineni ne-au întrebat care sunt explicațiile acestei ”inflații”. Vom încerca în rândurile următoare să explicăm situația...

2992 vizualizari
13 aug. 2022 11:23

Autoarea accidentului care a șocat Câmpina pe 7 aprilie 2022, a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă

1 comentarii

Pe 7 aprilie 2022, Câmpina era cutremurată de vestea producerii unui accident pe trecerea de pietoni din apropierea Colegiului Forestier, chiar pe Bulevardul Carol I. În accident era ucis pe loc tânărul Paul Alexandru Dragomir, 17 ani, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din localitate.