Pe o veme rece, cu lapoviță și ninsoare, la Biserica "Adormirea Maicii Domnului" din Provița de Sus a avut loc un eveniment de suflet, menit să le reamintească celor prezenți (și nu numai lor) de unul dintre eroii neamului românesc, Mitropolitul Pimen Georgescu, cel care a condus Biserica română către reîntregirea spirituală a poporului. Pentru că lupta pentru întregirea Neamului nu s-a dus doar pe front.
Marți, 12 noiembrie 2024, în mijlocul enoriașilor de la Provița de Sus s-a aflat Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop-vicar patriarhal, reprezentant al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Împreună cu mai mulți preoți din Protoieria Câmpina, inclusiv părintele protopop Grigore Melnic, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie Arhierească, precum și slujba de pomenire pentru Mitropolitul Pimen Georgescu, la împlinirea a 90 de ani de la trecerea la cele veșnice. Mitropolitul Pimen Georgescu s-a născut la Provița de Sus și tot aici a fost înmormântat, în curtea Sfintei Biserici.
În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a ridicat în rang de sachelar pe preotul Daniel Valentin Rândașu, parohul Bisericii “Adormirea Maicii Domnului”, oferind, de asemenea, diferite distincții celor care sprijină activitățile Sfintei Biserici. Au fost momente emoționante, pline de încărcătură spirituală, în satul natal al lui Pimen Georgescu, de acolo de unde a plecat pentru a sluji vreme de 57 de ani Sfântul Altar, el, cel numit "Mitropolit al Războiului și al Întregirii Neamului Românesc".
Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina și împrejurimi.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai - 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundația Zamolxes a derulat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.