CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Elsid SA contestă modul în care compania este asociată cu ancheta DNA în cazul Coldea

- Actualitate -

Elsid SA contestă modul în care compania este asociată cu ancheta DNA în cazul Coldea

Consiliul de Administrație al Elsid SA ne-a transmis un comunicat legat de speculațiile care au apărut în presă, în ultima vreme, cu privire la eventuale legături ale acționarului majoritar al societății cu generalii SRI Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, anchetați de DNA.

"Societatea ELSID SA, având o istorie de peste 70 de ani și fiind una dintre puținele afaceri românești din industria metalurgică și care încă mai funcționează, ține să facă unele precizări cu privire la speculațiile din presă legate de eventualele legături avute de acționarul majoritar al societății, domnul Mihai Tufan, cu domnii Florian Coldea și Dumitru Dumbravă.
1. Precizăm că societatea Elsid SA derulează în principal operațiuni de export al produselor sale pe piețele externe și beneficiază de linii de finanțare și credite de investiții din partea băncilor românești. Prin urmare, orice știri legate de presupuse implicări ale societății în situații controversate pot afecta încrederea clienților și băncilor în activitatea societății, ceea ce poate avea consecințe dintre cele mai grave mai ales în actualul climat economic extrem de dificil în care concurența străină poate specula orice asemenea moment. Subliniem faptul că societatea Elsid SA are doar clienți din mediul privat, nebeneficiind de plăți din partea societăților de stat.
2. Trebuie precizat de la început faptul că Elsid lucrează cu domnul avocat Doru Trăilă de 20 de ani pentru majoritatea aspectelor de ordin juridic de care are nevoie. În tot acest timp, domnul Mihai Tufan nu i-a cunoscut la niciun moment pe domnii Florian Coldea sau Dumitru Dumbravă. Cât privește dosarul penal în care a fost implicat la un moment dat domnul Mihai Tufan, acesta a fost reprezentat de alt avocat. În acel caz, domnul Mihai Tufan și-a recunoscut vinovăția în fața instanței, a acoperit integral prejudiciile cauzate și a beneficiat conform legii de judecata în procedură simplificată. Dumnealui și-a ispășit pedeapsa aplicată, executând doi ani și opt luni de detenție din pedeapsa de trei ani și zece luni și a fost eliberat condiționat pentru bună purtare.
3. Contractul cu domnul avocat Doru Trăilă, la care se face referire în știrile de presă, reprezintă o cauză civilă, iar nu penală. De altfel, contractul de fiducie cu domnul Doru Trăilă conține o clauză prin care oricare dintre părți îl pot înceta în termen de 30 de zile, așadar durata acestuia este lipsită de relevanță. Nu există nicio legătură între acest contract de fiducie și domnii Florian Coldea sau Dumitru Dumbravă.
4. Menționăm faptul că societatea nu are cunoștiință de alte contracte ale dlui. avocat Trăilă cu alte persoane și nici nu ne pot fi imputabile nouă.

Avem rugămintea să lăsăm ancheta să-și urmeze cursul firesc și să nu se mai dea publicității date incomplete și scoase din context, care pot să cauzeze prejudicii financiare și de imagine societății. Vă asigurăm că Elsid SA va pune toate documentele solicitate la dispoziția instituțiilor statului".


28 May 2024 21:29 2077 vizualizari


Comentarii


251 vizualizari 19 Jun 2024 06:23 Apel la câmpineni pentru completarea chestionarului privind actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă

Apel la câmpineni pentru completarea chestionarului privind actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă

Primăria municipiului Câmpina derulează în această perioadă activitățile necesare actualizării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă.

citeste mai mult
772 vizualizari 18 Jun 2024 19:54 Primim de la cititori. Coșurile de gunoi din fața magazinului Carrefour, după o zi plină a celor care vând cireșe, ciuperci și... ce mai vând ei

Primim de la cititori. Coșurile de gunoi din fața magazinului Carrefour, după o zi plină a celor care vând cireșe, ciuperci și... ce mai vând ei

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis câteva imagini realizate duminică după-amiază în fața Complexului Comercial Carrefour, din centrul municipiului Câmpina.

citeste mai mult
2088 vizualizari 17 Jun 2024 16:39 Primim de la cititorii din Telega. Cum arată în mileniul III un drum din Melicești, Telega, Europa

Primim de la cititorii din Telega. Cum arată în mileniul III un drum din Melicești, Telega, Europa

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis mai multe imagini realizate pe un drum din satul Melicești, comuna Telega, din Europa mileniului III.

citeste mai mult
1618 vizualizari 17 Jun 2024 16:08 Concurs de idei pentru Proiectul de arhitectură și amenajare al Complexului Urban „Steaua Română” Câmpina

Concurs de idei pentru Proiectul de arhitectură și amenajare al Complexului Urban „Steaua Română” Câmpina

În toamna acestui an, municipiul Câmpina va deveni epicentrul creativității și inovației arhitecturale. Asociația Câmpina Curată, în colaborare cu prestigioasa Universitate de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu" București (UAUIM), pregătește un eveniment deosebit: un concurs de idei menit să transforme fosta rafinărie "Steaua Română" într-un complex urban modern și vibrant.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV