"Lecturi publice", un eveniment organizat de Biblioteca "Dr. C.I. Istrati" și dedicat Zilei Câmpinei

Eveniment (Categoria articolului)

"Lecturi publice susținute de scriitori câmpineni" este primul eveniment din seria celor organizate de administrația locală cu ocazia împlinirii a 516 de atestare documentară a Câmpinei. Pe 8 ianuarie, chiar de Ziua Câmpinei, de la ora 11.00, mai mulți scriitori câmpineni vor citi fragmente din creațiile lor în cadrul acestui eveniment care se va desfășura la Biblioteca Municipală "Dr. C.I. Istrati".

Intrarea este liberă. Pot participa toți cei care doresc să afle informații despre cărțile lansate în 2018 de scriitorii câmpineni, cei care doresc să-i asculte citind sau recitând, cei care doresc să vadă sau să revadă colecțiile Bibliotecii Municipale Câmpina, instituție care anul acesta va împlini 70 de ani de la înființare și care este urmașa primei biblioteci publice deschise la Câmpina, în anul 1906, de academicianul Constantin I. Istrati.

5101 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Madalin 04.01.2019 15:40 E mai degraba folositoarea (fara argumente solide) a numelui, decat urmasa. Urmasa ar fi presupus ca macar unele carti dintre cele peste 6000 ce apartineau inainte de razboi bibliotecii fondate de Istrati, sa fie si azi in colectie. Insa printre cele peste 70.000 carti ale bibliotecii actuale nu se mai gaseste nici macar o carte din cele donate de Istrati, biblioteca e practic o institutie fondata in 1948 de autoritatile comuniste, care a rupt complet legatura cu biblioteca la care muncisera C-tin Istrati si Anastasie Scripca. A, daca dupa 1989 s-ar fi recuperat unele dintre cartile dinainte de 1948, s-ar fi putut face o legatura, cartile alea valoroase ar fi fost firul rosu - nu a fost insa cazul...

Eveniment

1239 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

2063 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

Alte stiri recente

116 vizualizari
18 apr. 2024 18:33

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică au loc meciurile etapei a 25-a din Liga A Prahova. Derby-ul rundei este la Câmpina, unde vine liderul CSO Băicoi. Iată programul și delegările:

562 vizualizari
18 apr. 2024 12:17

Paradoxul de la Câmpina: mai mulți alegători decât populație!

Biroul Electoral Câmpina și-a intrat deja în pâine, dând deja primele dispoziții. Una dintre acestea se referă la numărul oficial de alegători, așa cum a rezultat el din Registrul electoral.