A fost semnat contractul pentru reabilitarea termică a Liceului "Constantin Istrati" din Câmpina, cu fonduri europene

Actualitate (Categoria articolului)

La Liceul Tehnologic "Constantin Istrati" din Câmpina s-a semnat miercuri, 27 februarie 2019, contractul de finanțare cu fonduri europene pentru reabilitarea termică a sediului acestei instituții de învățământ. Este vorba despre corpurile de clădire din Strada Griviței. Contractul a fost semnat de primarul Horia Tiseanu și de Liviu Mușat - directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia. Valoarea totală a proiectului este de 8.411.379 lei, din care cea mai mare parte o reprezintă fondurile europene, iar contribuția de la bugetul local este de 25,56%, adică 2.150.158 lei. Finanțarea s-a obținut în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 - sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

La eveniment au mai fost prezenți directorul Liceului Tehnologic "Constantin Istrati" - Corina Gheorghe, viceprimarul Adrian Pițigoi, directorul Direcției Economice - Alice Tudorache, directorul Direcției Investiții - Eliza Oprescu, consilierul local Viorel Bondoc, alți reprezentanți ai Primăriei Câmpina, dar și ai instituției de învățământ. 
Horia Tiseanu, Liviu Mușat, Corina Gheorghe și Adrian Pițigoi au vorbit despre însemnătatea proiectului al cărui contract de finanțare cu fonduri europene a fost semnat astăzi. (video)
Lucrările de reabilitare termică a clădirilor din Strada Griviței ale Liceului Tehnologic "Constantin Istrati" au un termen de realizare efectivă a lucrării de 16 luni și vor consta nu doar în reabilitare termică, ci și în înlocuirea completă a instalațiilor termice și electrice. Dincolo de reabilitarea în sine, care aduce creșterea valorii de patrimoniu a clădirilor, acest proiect european va conduce la diminuarea sumei anuale cheltuită pentru utilități de această instituție de învățământ, sumă care anul trecut a ajuns la aproximativ 150.000 euro.
Acesta este cel de-al treilea proiect cu fonduri europene pentru care s-a semnat contractul de finanțare în ultimele șase luni. Celelalte două proiecte sunt: "Restaurarea, dotarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural al obiectivului de patrimoniu Muzeul Memorial B.P. Hasdeu" - în valoare de 15,8 milioane lei (3,42 milioane euro) și "Creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale din municipiul Câmpina - bloc 12, Strada Victoriei, nr.6" – în valoare de 732.000 lei.

4910 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • peter 28.02.2019 10:16 De la semnatura, pana la dat cu var in garantie e cale lunga .Credibiliatate in spatiul public este ZERO.Actuala administratie a dovedit in multe alte semnaruri,ca nu este in stare sa duca la final proiectele asa cum trebuie.Sunt multe exemple de lucrari incheiate prost.
  • bobo 28.02.2019 18:50 In banii astia poate face reparatii si in Balcescu,e tot spatiul lor
  • Ciprian 02.03.2019 15:07 Nu mă așteptam ca la o așa adunare sătească (Câmpina devine un sătuc cu bătrânei care își pierde identitatea) să avem un text pe fundal în care se găsesc greșeli de limba română ("Bine ati venit la Campina") de la o unitate școlară care se declară profesionistă. Ce așteptări să avem de la urmașii noștri de la așa lipsă de atenție și profesionalism?

Actualitate

1872 vizualizari
12 aug. 2020 19:15

Valea Doftanei a primit din Fondul de Intervenție al Guvernului peste 21 milioane lei pentru combaterea alunecărilor de teren

21.393.000 lei este suma pe care comuna Valea Doftanei a primit-o de la Guvernul României, din Fondul de Intervenție, pentru combaterea efectelor calamităților naturale, o sumă uriașă pentru comunitatea de aici, cu mult peste orice alte fonduri obținute pe acest segment de la nivel guvernamental în toată istoria localității, o sumă care este de trei ori mai mare decât bugetul total al comunei Valea Doftanei din acest an.

4192 vizualizari
11 aug. 2020 19:55

La Valea Doftanei, camparea cu corturi și rulote este strict interzisă

1 comentarii

Valea Doftanei este una dintre puținele zone ale județului care reușește să păstreze un cadru natural de o frumusețe rară, numărul turiștilor fiind destul de limitat, ceea ce contribuie la mai multă liniște, un aer mai curat, un mediu mai sănătos. Mai mult, administrația locală din Valea Doftanei a decis interzicerea campării (corturi, rulote) pe teritoriul comunei, iar primarul Lucian Vileford Costea ne explică de ce s-a luat această măsură.

Alte stiri recente

954 vizualizari
12 aug. 2020 20:43

ProRomânia Câmpina, ieri dizolvată, astăzi reînființată

CâmpinaTV.ro v-a obișnuit cu știri corecte, prompte, așa cum s-a întâmplat și în urmă cu câteva ore când anunțam dizolvarea Organizației Câmpina a Partidului ProRomânia și prezentam declarația președintelui Marian Alexandru de susținere a candidatului independent la funcția de primar al municipiului, Alin Moldoveanu. (vezi aici)

2104 vizualizari
12 aug. 2020 17:30

Membrii Organizației ProRomânia Câmpina susțin candidatura independentului Alin Moldoveanu la funcția de primar

1 comentarii

De-abia ce s-a anunțat semnarea protocolului care a stat la baza înființării Alianței pentru Prahova, între PSD, ProRomânia și PPU (S-L), că lucrurile au luat o întorsătură neașteptată pentru stânga politică din Câmpina. Astfel, președintele Organizației Câmpina a Partidului ProRomânia, Marian Alexandru, a anunțat dizolvarea organizației și susținerea la alegerile locale pentru funcția de primar al municipiului Câmpina a independentului Alin Moldoveanu.