De-a lungul întregii săptămâni, în mai multe unități de învățământ, inclusiv din Câmpina, au loc acțiuni care să marcheze Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală. În cadrul unui parteneriat mai amplu între grădinițele din Câmpina și Poliția Locală, cu acțiuni de prevenire, parteneriat intitulat ”Un copil informat, o viață salvată!”, la Grădinița nr. 8, marți, 31 ianuarie, a fost invitat directorul Poliției Locale, Marius Vișan, pentru a marca astfel acest moment.
La eveniment au fost prezenți copii de la Grădinița nr. 1 și de la grădinița gazdă, ambele structuri ale Grădiniței nr. 9 (director Cristina Șercăianu), iar copiilor le-au vorbit educatoarea Alexandrina Coman și Marius Vișan, directorul Poliției Locale. Copiilor li s-a spus o poveste inspirată din fapte reale, însoțită de imagini și prezentată într-un stil deosebit de educatoarea Alexandrina Coman.
La rândul său, directorul Poliției Locale Câmpina, Marius Vișan, a interacționat mai mult cu copii, i-a încurajat să pună întrebări, le-a prezentat o serie de filmulețe, le-a explicat ce este violența, ce este nonviolența, cum trebuie să se comporte copiii în diverse situații atât în societate, cât și în relațiile cu colegii lor, cu alți copii, iar la final, cu toții s-au bucurat de surprizele oferite.
Proiectul ”Un copil informat, o viață slavată!” va continua la Câmpina pe parcursul întregului an școlar.
În Câmpina se derulează proiectul ”Calificat pentru viitor”, care presupune inclusiv stagii de practică pentru elevi la agenți economici implicați în derularea acestui proiect.
Primăria Municipiului Câmpina informează cetățenii cu privire la termenele de eliberare a cărților de identitate (model 1997), precum și la situația operativă privind cărțile electronice de identitate.
Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a primit semnale că mai mulți cetățeni au fost apelați telefonic de persoane care s-au prezentat drept angajați ai caselor de asigurări de sănătate.
Casa de copii ”Ada Marinescu” a rămas în memoria colectivă a câmpinenilor, indiferent de numele purtat de această instituție după 1989, ca un simbol al copiilor orfani.