Ioan Adrian Pițigoi, candidatul PMP la Primăria Câmpina: ”Zona Metropolitană Câmpina este cheia de dezvoltare pentru viitor”

Politică (Categoria articolului)

Din punctul de vedere al candidatului PMP, Ioan Adrian Pițigoi, Câmpina are un potențial crescut de dezvoltare industrială și un potențial la fel de mare de dezvoltare turistică. ”A venit timpul să recuperăm tradiția noastră industrială adaptând-o la tehnologia secolului al XXI-lea și să dezvoltăm turismul la standardele de astăzi. Pentru toate acestea ne trebuie o strategoie clară și echilibrată de dezvoltare. Eu vă propun Zona Metropolitană Câmpina”, spune Adrian Pițigoi.

Ce este și la ce ne folosește
- Este un parteneriat administrativ cu primăriile localităților învecinate pentru o dezvoltare integrată a zonei.
- Putem dezvolta Câmpina atât pe palierul industrial modern (parcuri industriale pentru înalte tehnologiii, nepoluante), cât și pe palierul turistic.
- Putem accesa mai ușor fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii și creșterea calității vieții.
Până unde se întinde
- Axa Câmpina - Breaza și localitățile Bănești, Poiana Câmpina, Cornu, Telega, Provița de Sus și de Jos, Brebu, Șotrile, Valea Doftanei.
- Și Câmpina și localitățile învecinate se extind în mod natural. Mulți oameni din comune lucrează ori au afaceri în oraș, Câmpina are nevoie de suprafețe mari de teren pentru parcurile industriale, comunele au nevoie de sprijin pentru rețelele de transport și infrastructură.
Dezvoltare echilibrată
- Și în dezvoltarea industrială și în cea turistică, ținem cont de dreptul oamenilor la un mediu sănătos, la un oraș curat și civilizat.
- Un parc industrial în care vom atrage investiții în industrie de înaltă calificare, nepoluantă, în parteneriat cu Bănești.
- Dezvoltarea turismului în parteneriat cu localitățile de pe Valea Doftanei și a agroturismului, în parteneriat cu Telega, Provița de Sus și de Jos.
Termene
- 2020-2022: elaborarea strategiei și încheierea procedurilor administrative de înființare a Zonei Metropolitane Câmpina.
- 2022-2024: realizarea lucrărilor de infrastructură pentru parcul industrial și pentru dezvoltarea bazei materiale a turismului de pe Valea Doftanei.

Mai multe detalii despre proiectele PMP Câmpina puteți găsi pe pagina de Facebook Ioan Pițigoi.
(Publicitate electorală, articol publicat la comanda PMP Prahova, CMF 21200020)

2495 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

6652 vizualizari
16 sept. 2021 20:14

Un an de la alegerile locale. PSD Câmpina își asumă unele greșeli, are și laude și critici la adresa primarului și susține că va apăra mereu interesul comunității

2 comentarii

Pe 27 septembrie 2021 se împlinește un an de la alegerile locale care au adus schimbări semnificative în administrația locală. CâmpinaTV.ro va realiza o serie de emisiuni cu reprezentanți ai partidelor care fac parte din Consiliul Local. Și deschidem seria acestor emisiuni cu Partidul Social Democrat, invitați fiind președintele PSD Câmpina - Dan Mușat și consilierul local Andrei Duran.

2475 vizualizari
19 aug. 2021 21:18

PNL Câmpina dorește continuitate în acordarea burselor de excelență pentru liceenii din anii terminali

Prin intermediul unui comunicat de presă, PNL Câmpina anunță că susține în continuare acordarea, de la bugetul local, a "Premiilor Municipiului Câmpina" pentru cei mai buni elevi din anii terminali. Este vorba despre acele burse de excelență inițiate de foștii consilieri PNL Elena Albu și Marian Dulă în anul 2010 și acordate elevilor din anul școlar 2010-2011 și până în prezent. Ulterior, aceste burse de excelență au devenit "Premiile Municipiului Câmpina". Înainte de începutul unui nou an școlar, Consiliul Local trebuie să aprobe un proiect de hotărâre privind aceste premii, cuantumul lor și regulamentul de acordare.

Alte stiri recente

7 vizualizari
23 sept. 2021 20:54

La Spitalul de Psihiatrie Voila a avut loc conferința de închidere a proiectului de achiziție de echipamente și aparatură medicală cu fonduri europene

Zece luni a durat, la Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina, implementarea unui proiect cu fonduri europene privind achiziția de echipamente și aparatură medicală, toate acestea necesare în dezvoltarea capacității de diagnosticare și îngrijiri medicale acordate pacienților cu afecțiuni psihice și suspecți sau confirmați cu infecția SARS-CoV-2.

132 vizualizari
23 sept. 2021 12:08

Proiectul "Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", derulat de Asociația Glasul Autismului din Câmpina, a ajuns la final

Asociația Glasul Autismului din municipiul Câmpina a derulat anul acesta proiectul "Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", realizat cu sprijinul financiar al ”Active Citizens Fund România”, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Pe parcursul anului, noi am mai scris despre acest proiect destinat în special părinților copiilor cu tulburări din spectrul autist. Acum, proiectul a ajuns la final.