Ioan Adrian Pițigoi, candidatul PMP la Primăria Câmpina: ”Zona Metropolitană Câmpina este cheia de dezvoltare pentru viitor”

Politică (Categoria articolului)

Din punctul de vedere al candidatului PMP, Ioan Adrian Pițigoi, Câmpina are un potențial crescut de dezvoltare industrială și un potențial la fel de mare de dezvoltare turistică. ”A venit timpul să recuperăm tradiția noastră industrială adaptând-o la tehnologia secolului al XXI-lea și să dezvoltăm turismul la standardele de astăzi. Pentru toate acestea ne trebuie o strategoie clară și echilibrată de dezvoltare. Eu vă propun Zona Metropolitană Câmpina”, spune Adrian Pițigoi.

Ce este și la ce ne folosește
- Este un parteneriat administrativ cu primăriile localităților învecinate pentru o dezvoltare integrată a zonei.
- Putem dezvolta Câmpina atât pe palierul industrial modern (parcuri industriale pentru înalte tehnologiii, nepoluante), cât și pe palierul turistic.
- Putem accesa mai ușor fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii și creșterea calității vieții.
Până unde se întinde
- Axa Câmpina - Breaza și localitățile Bănești, Poiana Câmpina, Cornu, Telega, Provița de Sus și de Jos, Brebu, Șotrile, Valea Doftanei.
- Și Câmpina și localitățile învecinate se extind în mod natural. Mulți oameni din comune lucrează ori au afaceri în oraș, Câmpina are nevoie de suprafețe mari de teren pentru parcurile industriale, comunele au nevoie de sprijin pentru rețelele de transport și infrastructură.
Dezvoltare echilibrată
- Și în dezvoltarea industrială și în cea turistică, ținem cont de dreptul oamenilor la un mediu sănătos, la un oraș curat și civilizat.
- Un parc industrial în care vom atrage investiții în industrie de înaltă calificare, nepoluantă, în parteneriat cu Bănești.
- Dezvoltarea turismului în parteneriat cu localitățile de pe Valea Doftanei și a agroturismului, în parteneriat cu Telega, Provița de Sus și de Jos.
Termene
- 2020-2022: elaborarea strategiei și încheierea procedurilor administrative de înființare a Zonei Metropolitane Câmpina.
- 2022-2024: realizarea lucrărilor de infrastructură pentru parcul industrial și pentru dezvoltarea bazei materiale a turismului de pe Valea Doftanei.

Mai multe detalii despre proiectele PMP Câmpina puteți găsi pe pagina de Facebook Ioan Pițigoi.
(Publicitate electorală, articol publicat la comanda PMP Prahova, CMF 21200020)

3063 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

2714 vizualizari
16 aug. 2022 20:19

Punctul de vedere al Partidului S.O.S. România, Filiala Câmpina, privind proiectul pasajului subteran

5 comentarii

Prin intermediul unui comunicat de presă, Organizația Câmpina a Partidului S.O.S. România își prezintă punctul de vedere cu privire la proiectul pasajului subteran din municipiul Câmpina.

6134 vizualizari
12 aug. 2022 07:28

Marian Nistor, președintele PNL Câmpina: "Toți locuitorii municipiului vor fi afectați de acest PUZ privind modernizarea centrului!"

11 comentarii

Continuăm seria discuțiilor pe tema Planului Urbanistic Zonal (PUZ) privind modernizarea centrului municipiului Câmpina, invitatul nostru fiind de această dată președintele PNL Câmpina, Marian Nistor. PNL este unul dintre partidele cu reprezentare în Consiliul Local, care nu consideră oportună realizarea pasajului subteran, iar Marian Nistor explică, în interviul pe care ni l-a acordat, motivele pentru care nu este de acord cu pasajul. De asemenea, președintele PNL Câmpina ridică mai multe semne de întrebare în privința PUZ, document aflat acum în perioada de consultare publică, urmând ca apoi să intre în dezbaterea Consiliului Local. Urmăriți integral interviul cu Marian Nistor.

Alte stiri recente

963 vizualizari
19 aug. 2022 22:57

ISU a emis mesaj RO-ALERT pentru prezența unui urs pe Strada Fabricii, din Câmpina

În ultima vreme, în zona Câmpinei situată la ieșirea spre Telega - Brebu, și-a făcut apariția mai multe zile la rând un urs.

1400 vizualizari
19 aug. 2022 21:35

Urmărire ca-n filme pe DN1, la doi pași de Câmpina. Au lipsit doar focurile de armă...

Joi dupa-amiază, în jurul orei 16.45, un echipaj de Poliție a avut de efectuat o urmărire ca-n filme, la Bănești, la doi pași de Câmpina, după ce un conducător auto a refuzat să oprească la semnalul polițiștilor. Știa el ce știa, pentru că avea să se aleagă cu un dosar penal.