3,6 milioane euro, valoarea aparaturii medicale achiziționate de Spitalul Municipal Câmpina cu fonduri europene nerambursabile

Social (Categoria articolului)

Conferința de lansare a proiectului "Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 la spitalul Câmpina” a avut loc în sala mică a Casei de Cultură din Câmpina și a reunit reprezentanți ai Spitalului Municipal, ai instituțiilor județene din domeniul sănătății, ai administrației publice locale și invitați de la alte spitale. Este vorba despre un proiect în valoare de 17.939.117 lei, finanțare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, Axa Prioritară 9 – Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19.

Obiectivul general al proiectului îl constituie dotarea Spitalului Municipal cu aparatură și materiale de prevenție și tratare a infectării cu virusul SARS-CoV-2. “Deoarece pacienții tratați la Spitalul Municipal Câmpina sunt pacienți cu afecțiuni foarte diferite și patologii speciale, cu numeroase comorbidități, extrem de fragili, dotarea spitalului cu apararatură și dispozitive pentru prevenția și tratarea infectării cu virusul SARS-CoV-2 va contribui semnificativ la prevenția mortalității sau a dezvoltării de sechele importante ce ar putea apărea la acești pacienți în urma infecției COVID-19”, după cum se precizează în comunicatul remis la lansarea proiectului.
La conferința de lansare au fost prezenți, în calitate de gazde, managerul Spitalului Municipal – dr. Călin Tiu, directorul financiar – Eugenia Burchiu (managerul de proiect) și directorul medical – dr. Mihaela Petrovici, dar și mai multe cadre medicale din cadrul instituției. Invitați au fost: Ioana Loghin – directorul DSP Prahova, Cătălin Măguleanu – directorul CJAS Prahova, Simona Schnelbach – președintele Colegiului Medicilor, o delegație de la Spitalul de Psihiatrie Voila condusă de managerul instituției – dr. Irina Minescu, managerul Spitalului de Poli Pulmonare Breaza – Ilie Colorian, iar din partea administrației locale au participat primarul Alin Moldoveanu și administratorul public Adrian Dobre.

Pentru început, a fost prezentat un material video realizat în România și la spitalul din Câmpina, în plină perioadă de pandemie, de televiziunea ARTE din Bruxelles, Belgia. Apoi, managerul Călin Tiu a făcut o prezentare a activității spitalului de când a fost declarat unitate suport COVID-19 și până astăzi, o prezentare interesantă, de la șocul anunțului privind transformarea în unitate suport, la lipsurile inițiale, de la sponsorizările venite din partea comunității locale, la ajutorul din partea CJAS, de la pregătirea cadrelor medicale, la montarea primelor corturi de triaj și apoi a containerelor de prim-ajutor, de la cazurile grave, la dotarea spitalului cu aparatură, inclusiv cu aparatura achiziționată prin acest proiect european, în valoare de aproximativ 3,6 milioane euro. (video)
Au urmat apoi discursurile invitaților, fiecare în parte vorbind despre problemele generate de pandemie, despre activitatea spitalului câmpinean, despre problema lipsei medicilor, existentă nu doar la Câmpina, ci în majoritatea spitalelor din țară, despre pacienții non-COVID, care au de suferit după transformarea Spitalului Municipal în unitate suport COVID-19. (video) 

Aparatura și materialele achiziționate prin proiectul european: 
- Aparat de anestezie și aparate de ventilație de înaltă performanță
- Paturi ATI cu mobilitate laterală, antiescare
- Aparat radiologie mobil, digital
- Injectomate, infuzomate și stație centrală pentru acestea
- Roboți sterilizare cu lampă xenon
- Ecograf cardiologie cu sonde cardio
- Holtere
- Paturi 3 secțiuni cu saltea
- Mașină spălat/dezinfectat podele
- Linie laparoscopie clasică
- Linie endoscopie digestivă
EKG-uri, termostat 100l, autoclav 100l
- Sistem închis PCR
- Sisteme pentru decontaminarea aerului
- Paturi hidraulice, cu butelie oxigen, pentru urgențe
- Dispozitiv de ridicat persoane grele (minim 200 kg)
- Rampe oxigen (aer și traseu aferent)
- Mașină de spălat instrumentar, cu ultrasunete
- ESWL - aparat de litotriție extracorporală
- Ambulanță tip B1/2 

7491 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

817 vizualizari
04 dec. 2021 12:42

Târg de dulciuri de Moș Nicolae, la Câmpina, în beneficiul copiilor speciali

O acțiune deosebită va avea loc luni, 6 decembrie 2021, la cafeneaua 5 to go din municipiul Câmpina, situată pe Bulevardul Carol I, vis a vis de Spitalul Municipal. Este vorba despre un târg de dulciuri de Moș Nicolae, un eveniment organizat de Consiliul Școlar al Elevilor de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu". Mai exact, voluntarii din cadrul proiectului PeaceJam Câmpina, derulat la CNNG, organizează acest târg în beneficiul copiilor de la Asociația Glasul Autismului din Câmpina.

4302 vizualizari
02 dec. 2021 20:22

La Biblioteca Municipală ”Dr. C.I. Istrati” din Câmpina a avut loc premierea concursului de creație literară pentru elevi

Ajuns la a V-a ediție, concursul de creație literară ”Pe tărâmul lecturii” rezervat elevilor câmpineni, s-a încheiat joi, 2 decembrie, cu festivitatea de premiere, care a avut loc pe terasa Bibliotecii Municipale ”Dr. C.I. Istrati” din Câmpina.

Alte stiri recente

219 vizualizari
04 dec. 2021 18:19

Locuri de muncă vacante în Câmpina și împrejurimi la 4 decembrie 2021

Informațiile sunt furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova. Detalii puteți obține de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.

2020 vizualizari
03 dec. 2021 20:53

Triumf Poiana Câmpina și recordurile care au dus-o pe primul loc la jumătatea campionatului

Cu un lot valoros, probabil cel mai valoros din actuala ediție de campionat a Superligii B Prahova, al doilea eșalon fotbalistic al județului, Triumf Poiana Câmpina a stabilit o serie de recorduri, care au dus-o la jumătatea întrecerii pe primul loc, la un avans de patru puncte de ocupanta locului secund.