3,6 milioane euro, valoarea aparaturii medicale achiziționate de Spitalul Municipal Câmpina cu fonduri europene nerambursabile

Social (Categoria articolului)

Conferința de lansare a proiectului "Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 la spitalul Câmpina” a avut loc în sala mică a Casei de Cultură din Câmpina și a reunit reprezentanți ai Spitalului Municipal, ai instituțiilor județene din domeniul sănătății, ai administrației publice locale și invitați de la alte spitale. Este vorba despre un proiect în valoare de 17.939.117 lei, finanțare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, Axa Prioritară 9 – Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19.

Obiectivul general al proiectului îl constituie dotarea Spitalului Municipal cu aparatură și materiale de prevenție și tratare a infectării cu virusul SARS-CoV-2. “Deoarece pacienții tratați la Spitalul Municipal Câmpina sunt pacienți cu afecțiuni foarte diferite și patologii speciale, cu numeroase comorbidități, extrem de fragili, dotarea spitalului cu apararatură și dispozitive pentru prevenția și tratarea infectării cu virusul SARS-CoV-2 va contribui semnificativ la prevenția mortalității sau a dezvoltării de sechele importante ce ar putea apărea la acești pacienți în urma infecției COVID-19”, după cum se precizează în comunicatul remis la lansarea proiectului.
La conferința de lansare au fost prezenți, în calitate de gazde, managerul Spitalului Municipal – dr. Călin Tiu, directorul financiar – Eugenia Burchiu (managerul de proiect) și directorul medical – dr. Mihaela Petrovici, dar și mai multe cadre medicale din cadrul instituției. Invitați au fost: Ioana Loghin – directorul DSP Prahova, Cătălin Măguleanu – directorul CJAS Prahova, Simona Schnelbach – președintele Colegiului Medicilor, o delegație de la Spitalul de Psihiatrie Voila condusă de managerul instituției – dr. Irina Minescu, managerul Spitalului de Poli Pulmonare Breaza – Ilie Colorian, iar din partea administrației locale au participat primarul Alin Moldoveanu și administratorul public Adrian Dobre.

Pentru început, a fost prezentat un material video realizat în România și la spitalul din Câmpina, în plină perioadă de pandemie, de televiziunea ARTE din Bruxelles, Belgia. Apoi, managerul Călin Tiu a făcut o prezentare a activității spitalului de când a fost declarat unitate suport COVID-19 și până astăzi, o prezentare interesantă, de la șocul anunțului privind transformarea în unitate suport, la lipsurile inițiale, de la sponsorizările venite din partea comunității locale, la ajutorul din partea CJAS, de la pregătirea cadrelor medicale, la montarea primelor corturi de triaj și apoi a containerelor de prim-ajutor, de la cazurile grave, la dotarea spitalului cu aparatură, inclusiv cu aparatura achiziționată prin acest proiect european, în valoare de aproximativ 3,6 milioane euro. (video)
Au urmat apoi discursurile invitaților, fiecare în parte vorbind despre problemele generate de pandemie, despre activitatea spitalului câmpinean, despre problema lipsei medicilor, existentă nu doar la Câmpina, ci în majoritatea spitalelor din țară, despre pacienții non-COVID, care au de suferit după transformarea Spitalului Municipal în unitate suport COVID-19. (video) 

Aparatura și materialele achiziționate prin proiectul european: 
- Aparat de anestezie și aparate de ventilație de înaltă performanță
- Paturi ATI cu mobilitate laterală, antiescare
- Aparat radiologie mobil, digital
- Injectomate, infuzomate și stație centrală pentru acestea
- Roboți sterilizare cu lampă xenon
- Ecograf cardiologie cu sonde cardio
- Holtere
- Paturi 3 secțiuni cu saltea
- Mașină spălat/dezinfectat podele
- Linie laparoscopie clasică
- Linie endoscopie digestivă
EKG-uri, termostat 100l, autoclav 100l
- Sistem închis PCR
- Sisteme pentru decontaminarea aerului
- Paturi hidraulice, cu butelie oxigen, pentru urgențe
- Dispozitiv de ridicat persoane grele (minim 200 kg)
- Rampe oxigen (aer și traseu aferent)
- Mașină de spălat instrumentar, cu ultrasunete
- ESWL - aparat de litotriție extracorporală
- Ambulanță tip B1/2 

7927 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1708 vizualizari
11 aug. 2022 18:20

A trecut un an de la prima ediție a "Festivalului de Creație și Recreație" din Brebu - și a fost un an plin!

După tabăra din vara lui 2021, echipa de organizare a zis că e doar prima filă a unei frumoase povești. Și s-a dovedit că este chiar așa!

1739 vizualizari
10 aug. 2022 13:42

Doar trei farmacii din Câmpina, pe lista celor care eliberează pastile cu iodură de potasiu

UPDATE - Ulterior, Ministerul Sănătății a mai adăugat farmacii pe această listă, în Prahova ajungându-se la 58. Din Câmpina, au mai fost incluse pe listă două farmacii Catena - de pe Strada Soarelului și de pe Strada Al. I. Cuza.
Ministerul Sănătății a publicat lista farmaciilor care eliberează pastilele cu iodură de potasiu. La nivelul județului Prahova sunt doar 35 de farmacii pe această listă, iar din Câmpina numai trei.

Alte stiri recente

32 vizualizari
13 aug. 2022 17:26

Numărul șoferilor prinși ”sub influența substanțelor psihoactive” a crescut alarmant la Câmpina. Care ar fi explicațiile?

În ultimele luni, numărul șoferilor depistați de polițiști ”sub influența substanțelor psihoactive”, inclusiv în Câmpina, dar nu numai, a crescut alarmant. Tot mai mulți câmpineni ne-au întrebat care sunt explicațiile acestei ”inflații”. Vom încerca în rândurile următoare să explicăm situația...

2789 vizualizari
13 aug. 2022 11:23

Autoarea accidentului care a șocat Câmpina pe 7 aprilie 2022, a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă

1 comentarii

Pe 7 aprilie 2022, Câmpina era cutremurată de vestea producerii unui accident pe trecerea de pietoni din apropierea Colegiului Forestier, chiar pe Bulevardul Carol I. În accident era ucis pe loc tânărul Paul Alexandru Dragomir, 17 ani, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din localitate.