CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

"Caravana filmului românesc" vine la Câmpina în perioada 30 mai - 1 iunie 2023

- Eveniment -

Primăria municipiului Câmpina, prin proiectul CampinArtelor - finanțat din donații și sponsorizări - invită publicul de toate vârstele pentru a viziona capodopere ale cinematografiei românești, unele dintre cele mai frumoase filme realizate de-a lungul timpului în țara noastră. Filmele vor fi difuzate în perioada 30 mai - 1 iunie, la Casa Tineretului. Intrarea este liberă.

În data de 30 mai 2023:
- la ora 10.30 se va difuza filmul “MARIA MIRABELA”- Scenariul și regia aparțin maestrului necontestat al filmului românesc, regizorul ION POPESCU GOPO. Filmul se adresează preșcolarilor și elevilor claselor primare.
- la orele 12.15 și 14.00 se va difuza filmul “DACII”- regia SERGIU NICOLAESCU. Este un film istoric în care regizorul Sergiu Nicolaescu și neasemuitul actor Amza Pellea l-au portretizat pe regele dacilor Decebal la dimensiuni monumentale. Filmul se adresează liceenilor și nu numai.
- la ora 18.00 se va difuza filmul ”DIMINEAȚA CARE NU SE VA SFÂRȘI” - o dramă din 2016, scrisă și regizată de CIPRIAN MEGA. Este primul lungmetraj al acestui preot-cineast, după ce în anul anterior scurtmetrajul său, “Nunta lui Iov”, a fost selectat la Festivalul de la Cannes. Filmul se adresează publicului larg.

În data de 31 Mai 2023:
- la ora 10.30 se va difuza filmul de animație “NOVĂCEȘTII” - regia CONSTANTIN PĂUN. Istoria reprezentată în film de animație pentru copii, pe înțelesul copiilor! Inspirat de legenda populară, regizorul Constantin Păun a desenat și animat eroii din familia lui Baba Novac, prinși în lupte, pe fondul conflictelor dintre turci și români, în secolul al XVI-lea. Filmul se adresează preșcolarilor și elevilor claselor primare.
- la ora 12.15 se va difuza filmul “D’ALE CARNAVALULUI” - regia AUREL MIHELEȘ ȘI GHEORGHE NAGHI cu mari actori ai teatrului și filmului românesc: Grigore Vasiliu Birlic, Alexandru Giugaru, Ion Lucian. Filmul se adresează liceenilor și nu numai.
- la ora 18.00 se va difuza filmul “ULTIMUL ZBURĂTOR” - regia OVIDIU GEORGESCU. Pentru acest film fantastic, autorul (scenarist și regizor) Ovidiu Georgescu s-a inspirat dintr-un mit al literaturii populare, care a stat și la baza unor opere literare importante, între care cea a romanticului Mihai Eminescu, capodopera „Luceafărul”. Desigur că acest film este o variantă modernă a trecerii de la copilărie la maturitate, a legendei și a personajelor ce trăiesc atât de viu, în imaginarul colectiv. Filmul se adresează publicului larg.

În data de 1 Iunie 2023:
- la ora 10.00 se va difuza filmul “UIMITOARELE AVENTURI ALE MUȘCHETARILOR”, scenariu și regia VICTOR ANTONESCU. Filmul este inspirat dintr-un roman pe care îl citeau toți copiii, “Cei Trei Muschetari” al lui Alexandre Dumas. Filmul se adresează preșcolarilor și elevilor claselor primare.
- la ora 12.00 se va difuza filmul “DECLARAȚIE DE DRAGOSTE” - regia NICOLAE CORJOS. Liceenii de azi sunt invitați să-i cunoască pe frumoșii liceeni din 1985. Filmul se adresează liceenilor și nu numai.
- la ora 19.00, "Caravana filmului românesc" aduce pe ecranul Casei Tineretului, unul din cele mai intense psiho thriller-uri ale ultimului deceniu, filmul ”LIVE” - regia VLAD PĂUNESCU (un apreciat director de imagine și creator al Castel Film, una din cele mai puternice case de producție din România). Acesta și-a asumat în filmul “Live” și rolul de creator, scriind și regizând această peliculă ce pune în lumina reflectoarelor o lume pe care autorul o cunoaște bine: cea a televiziunii și a politicii românești de azi.
Vizionare plăcută!


26 May 2023 16:06 2599 vizualizari


Comentarii


Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
289 vizualizari 19 Jun 2024 22:19 Câmpineanca Alexandra Olteanu a obținut Premiul al III-lea la Festivalul ”Chocolate Saga”

Câmpineanca Alexandra Olteanu a obținut Premiul al III-lea la Festivalul ”Chocolate Saga”

La București, la Sala Palatului, a avut loc week-end-ul trecut Festivalul ”Chocolate Saga”, un adevărat regal al dulciurilor, cu ateliere, dar și concursuri, care au reunit cei mai vestiți cofetari din țara noastră.

citeste mai mult
984 vizualizari 18 Jun 2024 10:16 Festivalul de Jazz-Pop-Rock de la Breaza, la a patra ediție

Festivalul de Jazz-Pop-Rock de la Breaza, la a patra ediție

Evenimentul se va desfășura în perioada 27-28 iulie 2024, în "Popasul Cultural" din centrul orașului, iar pe scenă vor urca: A.L.L. Of Us Trio, Ozana Barabancea, Trupa Cardinal, Ioana-Teodora Spînu Trio, Nidal, Radu Pescaru, Trupa Jeff Family, Green Onions Experience.

citeste mai mult
1322 vizualizari 15 Jun 2024 16:45 La Câmpina a avut loc premierea concursului școlar ”Știință pentru toți”

La Câmpina a avut loc premierea concursului școlar ”Știință pentru toți”

În urmă cu aproximativ două luni a avut loc concursul școlar ”Știință pentru toți”, organizat și găzduit de Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”.

citeste mai mult
9157 vizualizari 15 Jun 2024 14:50 Andra și Gabriel Dorobanțu, invitați la Festivalul ”Florilor de tei” de la Cornu

Andra și Gabriel Dorobanțu, invitați la Festivalul ”Florilor de tei” de la Cornu

La jumătatea lunii iulie, la Cornu va avea loc o nouă ediție a Festivalului ”Florilor de tei”, manifestare ajunsă la ediția a XV-a. Festivalul va avea loc în week-end-ul 13-14 iulie 2024.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV