UTI Grup București a câștigat licitația pentru semaforizarea a trei intersecții din Câmpina. Valoarea lucrărilor - aproximativ 1,4 milioane lei

Actualitate (Categoria articolului)

Sunt aproape doi ani de când la nivelul administrației locale câmpinene s-a luat decizia semaforizării a trei intersecții din municipiu: Bulevardul Culturii cu Strada Griviței, Bulevardul Culturii cu Strada Plevnei și Ana Ipătescu cu Toma Ionescu. A trecut aproape un an de când Consiliul Local a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru această investiție. Iar ieri, pe 7 noiembrie, s-a finalizat procedura de achiziție publică pentru proiectarea și execuția lucrărilor.

Licitația a fost câștigată de UTI Grup SA București, cu un preț total de 1.385.901 lei, fără TVA. Costurile proiectării și execuției lucrărilor pentru fiecare intersecție în parte sunt următoarele: 
- intersecția Bulevardului Culturii cu Strada Griviței - 796.114 lei (Valoarea este mai mare decât la celelalte intersecții mare pentru că sistemul de semaforizare trebuie corelat cu cel din intersecția de la Casa Cărții, iar echipamentele de aici sunt într-o avansată stare de degradare. Prin urmare, în paralel cu semaforizarea intersecției Bd. Culturii cu Griviței, vor fi instalate echipamente noi și la intersecția de la Casa Cărții);
- intersecția Bulevardului Culturii cu Strada Plevnei - 283.355 lei;
- intersecția Străzii Toma Ionescu cu Strada Ana Ipătescu - 306.431 lei.

Grupul de firme UTI este controlat de omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, un favorit al politicienilor. Firmele din grupul UTI au obținut, de-a lungul anilor, numeroase contracte importante cu statul și amintim aici doar instalarea sistemelor de supraveghere video de la Metrorex, RATB, Aeroportul Otopeni, Palatul Parlamentului, Portul Constanța, Centrala Nucleară de la Cernavodă, mentenanța sistemului de management al traficului și tuturor sistemelor de semaforizare din București etc. Această firmă vine acum să semaforizeze intersecțiile din Câmpina la un preț mare pentru bugetul local, dar infim în comparație cu valoarea contractelor cu care este obișnuit UTI Grup. Și ca o paranteză, vă reamintim că Tiberiu Urdăreanu este cel care l-a denunțat la DNA pe Ludovic Orban, actualul șef de partid al primarului Câmpinei, pentru că i-ar fi cerut 50.000 euro, în 2016, pentru campania electorală.

5129 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • ADI 08.11.2017 20:01 Daca s-a tot tegiversat atat cu montarea acestor semafoare,parerea mea este sa se monteze bariere,si sa se angajeze cantonieri,sa le ridice si sa la coboare.
  • Un cetatean 08.11.2017 22:27 Daca cei care au provocat pana acum accidente in aceste intersectii n-au vazut semnele de circulatie mari cat roata de camion,chiar credeti ca vor vedea semafoarele? Cred ca acele STOP-uri deja montate in intersectiile citate,insotite de o avertizare luminoasa puternica si niste relantisoare succesive mai "brutale",montate de la 10 metrii inaintea indicatorului si pana la el,ar fi fost o investitie mai mica si mai sigura!
  • Dinu Flavius 09.11.2017 09:03 Nu este cam scump? Dacă facem o comparație cu suma din știrea cu piața,vedem că o clădire cu etaj a costat 2,5 milioane iar trei semafoare 1,4 milioane. A fost UTi singurul ofertant?
  • Admin 09.11.2017 09:06 Au fost două oferte, dar UTI a avut prețul cel mai mic.
  • Miron 09.11.2017 19:38 UTI Bucuresti a avut si alte lucrari in Campina,de ex.intersectia de la OMV.Numai ca lucrarile au fost executate de o altă societate.UTI nu are decat de castigat si noi de pierdut.

Actualitate

503 vizualizari
27 mar. 2024 17:56

Recompense în bani pentru câmpinenii care denunță tentativa de mită electorală

Asociația Câmpina Curată demarează o campanie de conștientizare a riscurilor pe care banii oferiți ca mită electorală îi pot avea asupra viitorului comunității. Printr-o declarație de presă care a avut loc miercuri, 27 martie 2024, reprezentanții asociației au spus că doresc să descurajeze această practică folosită destul de des în procesul electoral din România, existând bănuieli că inclusiv la Câmpina s-a procedat în acest mod, la alegerile din 2020. Asociația Câmpina Curată va oferi recompense de 3.000 lei celor care denunță tentativele de mită electorală la alegerile din 2024.

2276 vizualizari
27 mar. 2024 11:44

Cătălin Paraschiv, singurul candidat la postul de manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina

4 comentarii

Ziua de 27 martie 2024 a reprezentat termenul limită pentru depunerea candidaturilor la concursul pentru postul de manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, instituție în subordinea căreia se află și Casa Tineretului.

Alte stiri recente

346 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.

430 vizualizari
27 mar. 2024 07:57

Sportivii de la Barracuda Câmpina au participat cu rezultate bune la competiția ”Ivanofeia”, la Salonic

Salonic este oraș care te îndeamnă să te plimbi în fiecare moment. În acest superb oraș cu o moștenire multietnică destul de mare, influențată de diferitele civilizații care și-au pus amprenta asupra Salonicului, sportivii noștri, împreună cu cei de la Palatul Copiilor Constanța, au participat la Competiția Internațională de înot "Ivanofeia", desfășurată week-end-ul trecut, a fost un concurs la care au fost prezenți peste 700 de înotători din Grecia, Macedonia, Moldova, Cipru și, nu în ultimul rând, din România.