CONTACT

Fostul primar al Câmpinei, Horia Tiseanu, scapă de procesul penal. Faptele s-au prescris...

- Actualitate -

Fostul primar al Câmpinei, Horia Tiseanu, scapă de procesul penal. Faptele s-au prescris...

Ceea ce era de așteptat, iată că s-a întâmplat. Fostul primar al municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, scapă de procesul penal. Tribunalul Prahova a dispus încetarea procesului pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și abuz în serviciu ca urmare a intervenției prescripției răspunderii penale. Era de așteptat să se ajungă la acest lucru în condițiile în care vorbim de un proces început în toamna lui 2017, deci în urmă cu șase ani, care a avut zeci de amânări ale cauzei, care a fost reluat de la administrarea probelor după promovarea judecătorului și care a avut, anul acesta, nu mai puțin de zece amânări ale pronunțării sentinței.

În privința instigării la săvârșirea infracțiunii de delapidare, Horia Tiseanu a fost achitat, instanța menționând că nu există probe că persoana a săvârșit această infracțiune. Alături de Horia Tiseanu, au mai scăpat de acest proces penal pentru prescrierea faptelor: Carmen Gheorghe, fostul director al Poliției Locale Câmpina - acuzată de complicitate la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, Costin Octavian Micu - acuzat de complicitate la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, Gheorghe Ecaterinescu, fostul director al Direcției Economice (decedat în martie 2018) - acuzat, de asemenea, de complicitate la abuzul în serviciu.
Pe de altă parte, Tribunalul Prahova a admis acţiunea civilă exercitată de către partea civilă UAT Municipiul Câmpina şi îi obligă pe inculpaţii Horia Laurenţiu Tiseanu, Carmen Daniela Gheorghe şi Costin Octavian Micu, în solidar, la plata sumei de 51.978,46 lei, cu titlu de daune materiale (reprezentând contravaloarea dotărilor suplimentare aferentă achiziţionării în mod nelegal a autoturismului marca Opel Insignia). De asemenea, fostul primar este obligat la plata sumei de 70.450 lei, cu titlu de daune materiale, reprezentând contravaloarea cantităţii de carburant folosite în interesul personal. În privința fostului primar Horia Tiseanu, instanța a mai decis menţinerea măsurii asigurătorii a indisponibilizării, prin instituirea popririi asupra veniturilor salariale încasate de la Primaria Câmpina, până la concurenţa sumei de 139.248,46 lei. De la data instituirii măsurii asigurătorii până la data de 27.10.2020 a fost reţinută de Primăria Câmpina suma de 116.047 lei din veniturile încasate de Horia Tiseanu și se dispune confiscarea sumei de 17.000 lei, reprezentând obiect al infracţiunii de corupţie reţinută în sarcina acestuia.
Soluția Tribunalului Prahova nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.


02 Oct 2023 11:38 2360 vizualizari


Comentarii






  • 04.10.2023 11:05 Nicu F @AlexD.Daca l ai fi cunoscut pe Tiseanu atât de bine nu ai fi vorbit.E omu care joaca la n capete,doar pe interes.Multi știu putini cunosc.Mata blândă zgârie rău.Exista varianta sa fi fost dresat de prieteni care mai apoi sa ia o goarna și să strige că e infractor.Unii nu înțeleg politica,unii și cu 2 facultăți.
  • 03.10.2023 17:44 diss Pentru Alex D.: 1.Treci pe casieria primăriei, nu ai nevoie de buletin, te cunosc oamenii de acolo.2.Nu eu spun despre România că este cea mai săracă și coruptă țară din UE, așa că mai citește presa internațională. Pănă atunci ciocul mic și treci pe la casierie.Iar cănd apari pe aici spune adevărul căci de vrăjeală ieftinâ ne-am săturat.
  • 03.10.2023 13:51 Alex D. Tiseanu a fost bagat in procese special ca sa nu mai poata candida, e clar de la o posta pentru cine intelege politica de cacao de la noi. Achitat - nu exista probe ca o persoana savarsit infractiunea, asta scrie in minuta judecatoriei, deci pe scurt - este nevinovat. Jucati-o p-asta, toti care il criticati pe fostul primar :D diss - cea mai corupta tara din UE este Germania, cauta numarul cazurilor de coruptie raportat la populatie si prejudiciile :)
  • 03.10.2023 13:30 Tuddy Faptul că instanța îl obligă să plătească înseamnă că este vinovat de acele fapte. Restul sunt chichițe avocățești.
  • 03.10.2023 08:08 Coco Chanel Suntem in UE sa-si vanda europenii masinile,mancarea si hainele la scalavii de pe plantatii.Suntem in UE pentru ca oamenii politici corupti sa fure la greu.Asta din Campina s-a facut de ras: a furat bonuri de benzina de la sera si a luat pentru el o masina de 30k pe numele Politiei locala.Penibil si mizerabil.Pana la urma a ajuns de rasul colegilor de facultate si de liceu.Un pacalici care a ajuns pe nivelul lui.Adica foarte jos.Si-a distrus si familia....ca un batranel libidinos.
  • 03.10.2023 08:07 Nicu pt Elena - Nu, doamna! Plateste o foarte mica parte din ce a furat! Iar instanta in nemernicia ei a taraganat lucrurile sa nu faca puscarie, asa cum ar fi meritat! Saracu Tiseanu - ”plateste combustibilul consumat de masina personala folosita si pentru indeplinirea atributiilor de serviciu”! Nu, doamna! Plateste comubustibilul consumat cu masina primariei in plimbarile sale la mare cu amanta! Un om de nimic, beneficiar al unui sistem putred si infect. Daca tot ii plangeti de mila, ganditi-va la ce om a fost tac-su!
  • 02.10.2023 23:12 Elena Daca tot plateste dotarile masinii in cauza, i se da voie sa le ia acasa? Primaria nu a suferit nici un prejudiciu, masina si dotarile sunt in proprietatea primariei. O facatura, cap-coada. Pacat ca a murit un om din cauza presiunilor care s-au facut asupra sa sa declare lucruri neadevarate. Inteleg ca Tiseanu plateste combustibilul consumat de masina personala folosita si pentru indeplinirea atributiilor de serviciu.
  • 02.10.2023 15:00 diss Logic, doar vorbim de România cea mai săracă și coruptă țară din UE. De fapt la ce se întămplă aici nici nu ar mai trebui să facă parte din UE.
1998 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpoina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpoina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, devenise vacant.

citeste mai mult
2019 vizualizari 01 May 2024 15:53 Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie a adus un scandal monstruos în rândul aleșilor locali, din unele puncte de vedere, fără precedent în actuala Legislatură.

citeste mai mult
2225 vizualizari 01 May 2024 13:10 Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în centrul Câmpinei, la intersecția de la Blocul 7ABC.

citeste mai mult
2061 vizualizari 30 Apr 2024 21:58 Mesaj RO-ALERT privind apariția unui urs la Cornu

Mesaj RO-ALERT privind apariția unui urs la Cornu

În jurul orei 21.45 a zilei de marți, 30 aprilie, ISU Prahova a anunțat că a emis un mesaj RO-ALERT pentru Cornu, zona Cornu de Jos, adică spre Câmpina, privind apariția unui urs într-o zonă publică.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV