Fostul primar al Câmpinei, Horia Tiseanu, scapă de procesul penal. Faptele s-au prescris...

Actualitate (Categoria articolului)

Ceea ce era de așteptat, iată că s-a întâmplat. Fostul primar al municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, scapă de procesul penal. Tribunalul Prahova a dispus încetarea procesului pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și abuz în serviciu ca urmare a intervenției prescripției răspunderii penale. Era de așteptat să se ajungă la acest lucru în condițiile în care vorbim de un proces început în toamna lui 2017, deci în urmă cu șase ani, care a avut zeci de amânări ale cauzei, care a fost reluat de la administrarea probelor după promovarea judecătorului și care a avut, anul acesta, nu mai puțin de zece amânări ale pronunțării sentinței.

În privința instigării la săvârșirea infracțiunii de delapidare, Horia Tiseanu a fost achitat, instanța menționând că nu există probe că persoana a săvârșit această infracțiune. Alături de Horia Tiseanu, au mai scăpat de acest proces penal pentru prescrierea faptelor: Carmen Gheorghe, fostul director al Poliției Locale Câmpina - acuzată de complicitate la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, Costin Octavian Micu - acuzat de complicitate la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, Gheorghe Ecaterinescu, fostul director al Direcției Economice (decedat în martie 2018) - acuzat, de asemenea, de complicitate la abuzul în serviciu.
Pe de altă parte, Tribunalul Prahova a admis acţiunea civilă exercitată de către partea civilă UAT Municipiul Câmpina şi îi obligă pe inculpaţii Horia Laurenţiu Tiseanu, Carmen Daniela Gheorghe şi Costin Octavian Micu, în solidar, la plata sumei de 51.978,46 lei, cu titlu de daune materiale (reprezentând contravaloarea dotărilor suplimentare aferentă achiziţionării în mod nelegal a autoturismului marca Opel Insignia). De asemenea, fostul primar este obligat la plata sumei de 70.450 lei, cu titlu de daune materiale, reprezentând contravaloarea cantităţii de carburant folosite în interesul personal. În privința fostului primar Horia Tiseanu, instanța a mai decis menţinerea măsurii asigurătorii a indisponibilizării, prin instituirea popririi asupra veniturilor salariale încasate de la Primaria Câmpina, până la concurenţa sumei de 139.248,46 lei. De la data instituirii măsurii asigurătorii până la data de 27.10.2020 a fost reţinută de Primăria Câmpina suma de 116.047 lei din veniturile încasate de Horia Tiseanu și se dispune confiscarea sumei de 17.000 lei, reprezentând obiect al infracţiunii de corupţie reţinută în sarcina acestuia.
Soluția Tribunalului Prahova nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

2227 vizualizari
8

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 02.10.2023 15:00 Logic, doar vorbim de România cea mai săracă și coruptă țară din UE. De fapt la ce se întămplă aici nici nu ar mai trebui să facă parte din UE.
  • Elena 02.10.2023 23:12 Daca tot plateste dotarile masinii in cauza, i se da voie sa le ia acasa? Primaria nu a suferit nici un prejudiciu, masina si dotarile sunt in proprietatea primariei. O facatura, cap-coada. Pacat ca a murit un om din cauza presiunilor care s-au facut asupra sa sa declare lucruri neadevarate. Inteleg ca Tiseanu plateste combustibilul consumat de masina personala folosita si pentru indeplinirea atributiilor de serviciu.
  • Nicu 03.10.2023 08:07 pt Elena - Nu, doamna! Plateste o foarte mica parte din ce a furat! Iar instanta in nemernicia ei a taraganat lucrurile sa nu faca puscarie, asa cum ar fi meritat! Saracu Tiseanu - ”plateste combustibilul consumat de masina personala folosita si pentru indeplinirea atributiilor de serviciu”! Nu, doamna! Plateste comubustibilul consumat cu masina primariei in plimbarile sale la mare cu amanta! Un om de nimic, beneficiar al unui sistem putred si infect. Daca tot ii plangeti de mila, ganditi-va la ce om a fost tac-su!
  • Coco Chanel 03.10.2023 08:08 Suntem in UE sa-si vanda europenii masinile,mancarea si hainele la scalavii de pe plantatii.Suntem in UE pentru ca oamenii politici corupti sa fure la greu.Asta din Campina s-a facut de ras: a furat bonuri de benzina de la sera si a luat pentru el o masina de 30k pe numele Politiei locala.Penibil si mizerabil.Pana la urma a ajuns de rasul colegilor de facultate si de liceu.Un pacalici care a ajuns pe nivelul lui.Adica foarte jos.Si-a distrus si familia....ca un batranel libidinos.
  • Tuddy 03.10.2023 13:30 Faptul că instanța îl obligă să plătească înseamnă că este vinovat de acele fapte. Restul sunt chichițe avocățești.
  • Alex D. 03.10.2023 13:51 Tiseanu a fost bagat in procese special ca sa nu mai poata candida, e clar de la o posta pentru cine intelege politica de cacao de la noi. Achitat - nu exista probe ca o persoana savarsit infractiunea, asta scrie in minuta judecatoriei, deci pe scurt - este nevinovat. Jucati-o p-asta, toti care il criticati pe fostul primar :D diss - cea mai corupta tara din UE este Germania, cauta numarul cazurilor de coruptie raportat la populatie si prejudiciile :)
  • diss 03.10.2023 17:44 Pentru Alex D.: 1.Treci pe casieria primăriei, nu ai nevoie de buletin, te cunosc oamenii de acolo.2.Nu eu spun despre România că este cea mai săracă și coruptă țară din UE, așa că mai citește presa internațională. Pănă atunci ciocul mic și treci pe la casierie.Iar cănd apari pe aici spune adevărul căci de vrăjeală ieftinâ ne-am săturat.
  • Nicu F 04.10.2023 11:05 @AlexD.Daca l ai fi cunoscut pe Tiseanu atât de bine nu ai fi vorbit.E omu care joaca la n capete,doar pe interes.Multi știu putini cunosc.Mata blândă zgârie rău.Exista varianta sa fi fost dresat de prieteni care mai apoi sa ia o goarna și să strige că e infractor.Unii nu înțeleg politica,unii și cu 2 facultăți.

Actualitate

565 vizualizari
07 dec. 2023 18:43

Tribunalul Ilfov a admis suspendarea hotărârii privind terenurile de pe râul Doftana

Joi, 7 decembrie 2023, a fost primul termen în procesul intentat de societățile Elsid și Electrocarbon împotriva Consiliului Local Câmpina și Primăriei Câmpina pentru suspendarea hotărârii privind aprobarea îndeplinirii procedurilor de radiere din Cartea Funciară a dreptului de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea celor două societăți asupra terenurilor aparținând municipalității, situate pe albia râului Doftana, acolo unde Elsid și Electrocarbon au investiții în domeniul energetic.

1854 vizualizari
06 dec. 2023 20:58

Clubul Sportiv Câmpina va avea un nou Comitet Director. Consilierii au fost de acord cu cea mai mare parte a modificărilor aduse de Cosmin Raț

1 comentarii

Vă informam recent că pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local din 29 noiembrie 2023 se afla și un proiect privind modificarea condițiilor pentru alcătuirea Comitetului Director al Clubului Sportiv Câmpina, proiect inițiat de consilierul Cosmin Raț.

Alte stiri recente

1066 vizualizari
07 dec. 2023 21:30

A fost lansat proiectul Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat la Câmpina

Joi seară, într-un spațiu elegant și bine pus la punct din clădirea BCR, din centrul municipiului Câmpina, a avut loc lansarea proiectului Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat în Câmpina.

663 vizualizari
07 dec. 2023 13:54

S-a încheiat votul pentru proiectele propuse la Câmpina pentru bugetare participativă. Cinci proiecte au strâns 451 voturi

În seara zilei de 6 decembrie s-a încheiat votul pentru proiectele propuse a fi realizate prin bugetare participativă. Cele cinci proiecte admise au adunat 451 voturi.