Primarul Tiseanu nu prea mai crede în promisiunile HidroPrahova. Câmpinenii nu mai cred de mult...

Actualitate (Categoria articolului)

La ultima şedinţă a Consiliului Local Câmpina, primarul Horia Tiseanu i-a informat pe consilieri că a avut o întâlnire cu directorul general al HidroPrahova - Adrian Semcu şi doi dintre avocaţii care reprezintă această societate în conflictul comercial cu Cast Bănești. 

Știm cu toții că societatea Cast a reziliat contractul cu HidroPrahova pentru lucrările de canalizare de la Câmpina și, din octombrie 2015, de la reziliere, cele două părți se tot întâlnesc și nu reușesc să ajungă la o înțelegere. Acum, conflictul dintre HidroPrahova și Cast a ajuns la Curtea de Arbitraj Comercial. 

„Am fost informat că s-a ajuns în faza finală la Comisia de Arbitraj Comercial, etapă obligatorie în contractul ditre HidroPrahova şi Cast. Mi s-a spus că pe 20 decembrie ar trebui să se ia o decizie în urma căreia să se stabilească fie retragerea definitivă a Cast din acest contract, fie această firmă se reîntoarce la lucru. Oricum, cert este că pentru a se ajunge la această ultimă fază de arbitraj s-a realizat o inventariere a tuturor lucrărilor realizate până acum în cadrul acestui contract, ocazie cu care s-au constatat destul de multe nereguli, în special multe branşamente înfundate. Din ceea ce am discutat cu directorul Semcu, acesta mi-a spus că anul viitor lucrarea va fi realizată, cu sau fără Cast! Mult discutata fazare a fost aprobată acum mai bine de două săptămâni, astfel că HidroPrahova ar avea fondurile necesare pentru asigurarea finanţării lucrării. Totul este să se stabilească firma care va executa lucrarea – dacă o face tot Cast sau dacă va trebui o nouă procedură de achiziţie şi stabilirea unui alt executant. Acum, sincer, eu nu prea mai am mari speranţe în HidroPrahova, după tot ce  s-a întâmplat în ultimii ani”, a declarat primarul Horia Tiseanu.

4789 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dan 18.12.2016 20:14 Primarul a gestionat prost problema din prima zi. Apoi au urmat multe minciuni si interese. Tiseanu a fost ''pe lângă'' mai tot timpul. Vorbește de ''a crede'' niște infractori? Este o lucrare care va da bătăi de cap mult timp de acum încolo . Dar, de! Canalizare noua înfundată, bloc nou fără utilități, sera in care se ofilesc florile, etc
  • Ion Dandoaselea 19.12.2016 15:52 Miscatoare grija care l-a apucat brusc pe primarul inca in functie fata de locuitorii urbei. A ajuns chiar pana acolo incat s-a intalnit cu directorul de la HidroPrahova ! Dar stau eu si ma intreb : unde s-or fi intalnit oare? Nu cumva pe holurile DNA-ului? Pentru ca -as vrea sa fac o scurta incursiune in trecut si sa readuc aminte campinenilor- Adrian Semcu (inca director la HidroPrahova) este urmarit penal si asteapta sa fie trimis in judecata intr-un dosar in care este acuzat printre altele de luare de mita si abuz in serviciu. Hopaaa, sesizam cumva vreo asemanare cu cineva cunoscut? In fine, domnul Dan -mai sus- are perfecta dreptate cand spune ca Cel mai urmarit penal fiu al municipiului este ''pe langa'' tot timpul. Ar trebui sa stie -de la inaltimea functiei pe care o ocupa- ca da, se poate desprinde de HidroPrahova. Nu ar fi nici prima nici ultima UAT (unitate administrativ teritoriala) din tara care face asta. In primul rand ar trebui sa iasa din ADI (asociatia de dezvoltare intercomunitara) iar apoi sa iasa si din Hidro. Repet, s-a mai intamplat. Consecintele insa pentru oras sunt dezastruoase : din clipa aceea municipalitatea devine neeligibila pentru majoritatea finantarilor europene privind programele de infrastructura mare, ramanand deci ca acestea sa fie dezvoltate pe fonduri proprii sau fonduri de la buget. Realist vorbind , zero. Mai mult decat atat, am vazut cat de dibaci sunt diriguitorii locali in a face lucrari si a cheltui banul public... Dar se putea implica oare activ primaria in derularea contractului? Sigur ca da, acordand autorizatii de spargere conform graficului de lucrari, obligand constructorul sa readuca terenul la starea initiala, etc. Asta nu insemna neaaparat ca proiectul se si finaliza dar deranjul nostru, al campinenilor era mult mai mic. Dar toate aceste lucruri presupun pricepere, competenta, implicare si ...impartialitate. Primele atribute lipsesc total aparatului administrativ local. Iar avand in vedere zvonurile care circula despre relatiile dintre primarul inca in functie si patronul firmei care implementeaza proiectul de canalizare in Campina...am mari dubii si despre impartialitate. Asa ca noi ramanem cu lipsa de speranta a lui Tiseanu, cu noroaie, gropi si amortizoare distruse. Dar locuim in Municipiu !
  • Teleaga Vasile 19.12.2016 17:09 Pai tocmai primarul nu intelege cum este cu Mita si Spaga?si daca nu mai crede sa ne lasa DEMISIA,nu a facut nimic pt oras ,doar pt interes propriu,aeroportul e deschis asa ca poti sa emigrezi e tot ce poti sa faci pt noi conform cantecului LASA-NE.

Actualitate

362 vizualizari
18 apr. 2024 12:17

Paradoxul de la Câmpina: mai mulți alegători decât populație!

Biroul Electoral Câmpina și-a intrat deja în pâine, dând deja primele dispoziții. Una dintre acestea se referă la numărul oficial de alegători, așa cum a rezultat el din Registrul electoral.

179 vizualizari
18 apr. 2024 11:14

În primul trimestru din 2024, câmpinenii au plătit impozite de aproape 10 milioane lei

31 martie a fost primul termen de plată pentru impozitele locale, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice. În plus, cei care și-au achitat integral obligațiile fiscale au beneficiat de o reducere de 10%.

Alte stiri recente

621 vizualizari
17 apr. 2024 21:24

Rezultate excepționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina în prima zi a Campionatului Național de Înot

La Complexul Olimpic de Natație de la Otopeni se desfășoară, în perioada 17-21 aprilie 2024, Campionatul Național de Înot pentru Seniori, Tineret și Juniori I-II, competiție organizată de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern. În prima zi a întrecerilor, sportivii de la Clubul Barracuda Câmpina, antrenați de Gabriel Cojocaru, au obținut rezultate extraordinare.

652 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).