Parcul ”Constantin Istrati”, în atenția administrației câmpinene pentru reabilitare și modernizare

Actualitate (Categoria articolului)

Consilierul local Cosmin Raț a fost cel care a adus în discuția colegilor săi, în plenul ședinței Consiliului Local din 27 ianuarie 2022, situația Parcului ”Constantin Istrati”. Și chiar a propus un proiect de reabilitare și modernizare a acestui parc, proiect în urma căruia s-ar crea o pistă de biciclete de peste 1 km, o pistă de alergare și locuri de agrement.

Dincolo de lucrurile concrete care ar urma să fie aduse în parc, poate cel mai important este acela că nu va mai exista imaginea de loc părăsit pentru acest parc, despre care nici măcar unii dintre consilierii locali nu știau exact unde se află, de unde și confuzia consilierului Florin Marcu. Parcul ”Constantin Istrati” se află pe Strada Pictor Nicolae Grigorescu, vis-a-vis de zona terenurilor de tenis ”Seva” și Lacul Curiacul, fiind mărginit la nord de Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr”. Un loc din Câmpina asupra căruia nimeni din administrația locală nu s-a aplecat până acum cu seriozitate, cu excepția perioadelor de campanie electorală.
Primarul Alin Moldoveanu a salutat inițiativa consilierului Cosmin Raț și a adăugat că se vor deschide în scurt timp noi axe de finanțare europeană având ca principal obiect regenerarea urbană și are de gând să includă și Parcul ”Istrati”, alături de alte zone verzi din Câmpina, într-un proiect mai amplu, care să fie finanțat cu fonduri europene. Să sperăm că așa va fi pentru că această zonă merită mai multă atenție din partea administrației locale!

6027 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Cata 29.01.2022 19:31 Că sa faci un parc accesibil in acea zona ai nevoie de locuri de parcare. Pe jos acolo pot ajunge numai vrea 20 de locuitori din zona. Unde se amenajează aceste locuri?
  • Aristide 29.01.2022 20:08 Ar fi excelent. Pacat de el ca a stat in paragina atat de mult timp. Cred ca ar trebui o revizuire a atitudinii privind zonele periferice ale localitatii. Campina nu inseamna numai centru si zonele rezidentiale.
  • Alex 29.01.2022 20:46 "va apartine acest proiect?" Aceste cuvinte venit de la acel om arata cat de jos, ca sa nu ma exprim in alt fel, unii din consiliile locale, etc, etc. Ce conteaza a cui este idea daca acel proiect va benefica tot orasul? Deja mi s-a facut o mare scarba....
  • Aristide 30.01.2022 09:04 Pentru Cata. Ai exprimat exact mentalitatea care in timp o sa ne ingroape pe toti. Un parc nu inseamna sa ajungi cu masina la el si nici locuri de parcare. S-a inventat mersul pe jos. Daca te uiti in jur ai sa vezi ca suntem sufocati de masini. Au distrus si muntii, au taiat sosele pentru ''comozi'' si au facut pulbere tot. Bucegiul seamana din ce in ce mai mult cu o groapa de gunoi. Uite la parcul Soceram in weekend cand vin bucurestenii si sufoca zona. Urca cu masinile pana in varful Muscelului si aduni dupa ei tone de gunoaie.
  • TITI 22.03.2022 07:58 INAINTE , DE A PROPUNE ,ASA CEVA , STUDIATI , SITUATIA , GEODEZICA . A ACESTEI SUPRAFETE DE TEREN , COMPOZITIA SOLULUI,ESTE STABILA , DATORITA , ORBORILOR SI ARBORETULUI EXISTENT, DACA INTERVENTI , SPRE A DIMINUA , SUPRAFATA . ARBORICOLA , SOLUL , COMPUS DIN , CONGLOMERATE , VA TINDE SA SE DEPRECIEZE, , PRODUCAND , DEPLASARI. EXISTA , O DIFERENTA DE NIVEL . DE 1/70, PE UN INTREVAL ,MIC DEFRISAREA , CHIAR PE O SUPRAFATA , MICA . LONGITUDINAL, VA PRODUCE , DEPLASAREA SOLULUI,

Actualitate

2564 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

377 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Groapa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița. 

Alte stiri recente

145 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

576 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările: