CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Generalul erou Ion Dobran, prezent la Bănești, alături de Iacării Acrobați

- Eveniment -

Generalul erou Ion Dobran, prezent la Bănești, alături de Iacării Acrobați

Momente extrem de emoționante astăzi, la hangarul Iacărilor Acrobați de la Bănești, atunci când din unul dintre avioanele formației de acrobație aeriană a coborât generalul de divizie aeriană (r) Ion Dobran, ultimul as al aviației române din cel de-al doilea război mondial. Ion Dobran (99 de ani) a venit la Bănești la evenimentul "In memoriam Constantin (Bâzu) Cantacuzino" organizat de Iacării Acrobați. Mulți dintre cei prezenți au simțit că asistă la un moment istoric.

Generalul erou Ion Dobran este ultimul supraviețuitor al aviației de vânătoare din cel de-al doilea război mondial. A făcut parte din Grupul 9 Vânătoare, cel ai cărui piloți au scris multe pagini glorioase în istoria aviației militare. A fost comandantul Escadrilei 48 Vânătoare (Escadrila Albastră). Activitatea sa pe front a însemnat 340 misiuni la inamic și 74 de lupte aeriene. A fost doborât de trei ori, dar a scăpat cu viață. A îndeplinit misiuni de zbor inclusiv în ultima zi a războiului, 9 mai 1945. Un erou, aproape de-o seamă cu România. 
Iacării Acrobați au dorit să-i aducă un omagiu unui alt aviator de elită al României, Constantin (Bâzu) Cantacuzino, cel de la moartea căruia se împlinesc astăzi 60 de ani. Iar la rugămintea Iacărilor, generalul de divizie aeriană (r) Ion Dobran a acceptat să participe la acest eveniment, unul aparte, o premieră. Și a fost adus cu unul dintre avioanele Iacărilor Acrobați, fiind printre puținele dăți când zboară cu un avion fără să-l piloteze. Ion Dobran l-a cunoscut pe Constantin (Bâzu) Cantacuzino în 1943 și a luptat sub comanda sa pe frontul de est în cel de-al doilea război mondial.

Citiți și Omagiu adus de Iacării Acrobați lui Constantin (Bâzu) Cantacuzino, aviator de elită al României în cel de-al doilea război mondial


26 May 2018 21:37 7646 vizualizari


Comentarii


1890 vizualizari 26 May 2024 22:21

"Flori de cântec prahovean", la a VIII-a ediție. Iată câștigătorii concursului județean organizat de școala din Poiana Câmpina

Festivalul-concurs de muzică populară "Flori de cântec prahovean", organizat de Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu" din Poiana Câmpina, a ajuns la cea de-a VIII-a ediție. Este adevărat, evenimentul nu a avut loc în anii marcați de pandemie, dar a fost reluat ulterior, spre bucuria copiilor care doresc să participe la astfel de concursuri, să urce pe scenă, să cânte și să încânte publicul.

citeste mai mult
546 vizualizari 26 May 2024 11:10 La Câmpina a avut loc ediția a XVIII-a a concursului muzical ”Suflet de copil”

La Câmpina a avut loc ediția a XVIII-a a concursului muzical ”Suflet de copil”

Ajuns la ediția a XVIII-a, concursul muzical județean ”Suflet de copil” a avut loc joi, 23 mai, pe scena Casei Tineretului, din Câmpina, în organizarea Clubului Copiilor, condus de profesor Alice Botoacă.

citeste mai mult
4213 vizualizari 20 May 2024 12:58 Balul Bobocilor de la Forestier Câmpina, o întoarcere în timp... în pași de dans

Balul Bobocilor de la Forestier Câmpina, o întoarcere în timp... în pași de dans

Balul Bobocilor de la Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, la Casa Tineretului. Cele șapte perechi participante, alături de trainerii lor, au pregătit un spectacol minunat, inițiat și organizat de Denisa Bunghez (elevă în clasa a XI-a), împreună cu reprezentanți ai Consiliului Școlar al Elevilor: Adela Popa, Ștefania Mihalache, Aida Ardeleanu, Daria Grigore și Antonio Ion.

citeste mai mult
1915 vizualizari 19 May 2024 10:24 Aproape 100 persoane au vizitat Muzeul Schițelor lui Grigorescu, de la Câmpina, în ”Noaptea muzeelor”

Aproape 100 persoane au vizitat Muzeul Schițelor lui Grigorescu, de la Câmpina, în ”Noaptea muzeelor”

Cel mai nou, dar - din păcate - și cel mai puțin mediatizat muzeu din Câmpina este Muzeul Schițelor lui Nicolae Grigorescu. Acesta se află la etajul Casei Căsătoriilor, pe Bulevardul Culturii, una dintre cele mai frumoase zone ale Câmpinei.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV