V-am propus de curând un șir de interviuri - eveniment cu câmpineni care au povești de succes. Este și cazul episodului de față al acestui serial. Protagonistă este Cristina Petcu, absolventă în urmă cu zece ani a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” și care în prezent lucrează pentru Organizația Națiunilor Unite, fiind în cadrul unei misiuni de pace în Mali.
Cum a ajuns Cristina Petcu să parcurgă în numai zece ani drumul de pe băncile Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” până la statutul de angajat al celei mai importante organizații mondiale guvernamentale veți putea afla doar urmărind interviul nostru.
Cristina Petcu este din Bordenii Mari, unde a urmat cursurile școlii generale, dar se consideră câmpineancă. Veți putea afla cum i-a fost copilăria, ce visa să devină când va fi mare și veți vedea legătura incredibilă dintre acele vise și ceea ce a ajuns Cristina să facă în prezent.
De asemenea, veți putea afla ascensiunea sa academică, încununată cu un master la Universitatea din New York. Veți mai afla diferențele percepute de invitata noastră între sistemul educațional european și cel american, dacă s-a simțit vreun moment discriminată în America pentru că provine din estul Europei, dar și cum a ajuns să lucreze pentru ONU, povești concrete, povești de viață, parte a unei povești de succes.
Cristina ne-a mai povestit cum se desfășoară jobul ei din prezent, fiind parte ca civil affairs officer al Misiunii de Pace ONU în Mali. De asemenea, veți afla câte ore pe zi lucrează în cadrul acestei misiuni, dar și cum își petrece puținul timp liber.
Cristina Petcu a lucrat atât în New York, cât și la Washington. Veți afla diferențele percepute de invitata noastră între cele două metropole americane, dar și care este orașul pe care l-ar alege pentru restul carierei sale. Nu în ultimul rând, după ce la Washington a lucrat într-unul dintre cele mai prestigioase institute de cercetare din Statele Unite, iar una dintre temele sale a fost chiar cum va arăta ONU în 2045, am provocat-o pe Cristina Petcu să ne spună cum vede viața ei peste cinci sau zece ani. Răspunsurile ei la toate aceste subiecte și încă multe altele le veți afla doar urmărind interviul realizat de noi cu o tânără de succes!
În Câmpina se derulează un proiect foarte interesant - ”Calificat pnetru viitor”, care propune inclusiv stagii de practică pentru elevi la mai mulți agenți economici din municipiu și nu numai, parteneri în cadrul acestui proiect.
La Câmpina se desfășoară în acest week-end a treia ediție a Festivalului de Artă pentru Tineret. A fost pentru noi prilejul unui scurt dialog cu Teodora Akinola, vicepreședinte al Asociației GEYC, principalul organizator al festivalului.
În această serie de interviuri vă vom oferi ocazia să aflați și alte lucruri din viețile unor oameni cunoscuți din Câmpina. Este un format flash-interviu, cu întrebări punctuale și răspunsuri scurte și la... subiect. Vor fi întrebări legate atât de cariera profesională a invitaților noștri, cât și din viața lor particulară.
De câteva luni bune, comuna Brebu a devenit epicentrul unui scandal între primarul Adrian Ungureanu, pe de o parte, și viceprimarul Cătălin Ilioiu și noua majoritate din Consiliul Local, pe de altă parte.