Povestea unei câmpinence de succes - Cristina Petcu, de la ”Grigorescu” la... ONU

Interviuri (Categoria articolului)

V-am propus de curând un șir de interviuri - eveniment cu câmpineni care au povești de succes. Este și cazul episodului de față al acestui serial. Protagonistă este Cristina Petcu, absolventă în urmă cu zece ani a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” și care în prezent lucrează pentru Organizația Națiunilor Unite, fiind în cadrul unei misiuni de pace în Mali.

Cum a ajuns Cristina Petcu să parcurgă în numai zece ani drumul de pe băncile Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” până la statutul de angajat al celei mai importante organizații mondiale guvernamentale veți putea afla doar urmărind interviul nostru.
Cristina Petcu este din Bordenii Mari, unde a urmat cursurile școlii generale, dar se consideră câmpineancă. Veți putea afla cum i-a fost copilăria, ce visa să devină când va fi mare și veți vedea legătura incredibilă dintre acele vise și ceea ce a ajuns Cristina să facă în prezent.
De asemenea, veți putea afla ascensiunea sa academică, încununată cu un master la Universitatea din New York. Veți mai afla diferențele percepute de invitata noastră între sistemul educațional european și cel american, dacă s-a simțit vreun moment discriminată în America pentru că provine din estul Europei, dar și cum a ajuns să lucreze pentru ONU, povești concrete, povești de viață, parte a unei povești de succes.
Cristina ne-a mai povestit cum se desfășoară jobul ei din prezent, fiind parte ca civil affairs officer al Misiunii de Pace ONU în Mali. De asemenea, veți afla câte ore pe zi lucrează în cadrul acestei misiuni, dar și cum își petrece puținul timp liber.
Cristina Petcu a lucrat atât în New York, cât și la Washington. Veți afla diferențele percepute de invitata noastră între cele două metropole americane, dar și care este orașul pe care l-ar alege pentru restul carierei sale. Nu în ultimul rând, după ce la Washington a lucrat într-unul dintre cele mai prestigioase institute de cercetare din Statele Unite, iar una dintre temele sale a fost chiar cum va arăta ONU în 2045, am provocat-o pe Cristina Petcu să ne spună cum vede viața ei peste cinci sau zece ani. Răspunsurile ei la toate aceste subiecte și încă multe altele le veți afla doar urmărind interviul realizat de noi cu o tânără de succes!

2659 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • The Mask 04.06.2022 11:02 Felicitari!O tanara minunata care din pacate nu isi gaseste locul in societatea din Romania!Nu e singura care a ales sa plece.O initiativa laudabila de a prezenta astfel de tineri.Politicienilor din Campina luati aminte!Acestia sunt oamenii care trebuie sa va inlocuiasca definitiv!Sa plecati si sa va vedeti de viata voastra fara a va mai bate joc de noi.

Interviuri

3074 vizualizari
23 mai 2022 10:02

Cristi Minculescu, câmpineanul revenit din Himalaya - povești senzaționale, detalii inedite și o amintire de neuitat

Luna trecută, timp de trei săptămâni, Cristi Minculescu a fost într-o expediție în Himalaya. Cristi Minculescu este câmpinean, ghid montan profesionist, un împătimit al muntelui. La întoarcerea din Himalaya, el a pregătit o expoziție de fotografii, al cărei vernisaj va avea loc joi, 26 mai, de la ora 18.00, la Casa de Cultură ”Geo Bogza”, eveniment la care CâmpinaTV.ro este partener media. Până atunci, Cristi Minculescu a acceptat invitația la o emisiune, unde a povestit pe larg despre expediția în cel mai "râvnit" masiv montan din lume.

Alte stiri recente

194 vizualizari
02 iul. 2022 20:08

Tineri voluntari din Corpul European de Solidaritate au poposit la Câmpina

2022 este Anul European al Tineretului și în cadrul unui stagiu de voluntariat prin Corpul European de Solidaritate, zece voluntari internaționali GEYC, din mai multe țări, împreună cu elevi de la liceele câmpinene au poposit vineri, 1 iulie, și la sediul Primăriei municipiului Câmpina, unde s-au întâlnit cu primarul Alin Moldoveanu.

1115 vizualizari
02 iul. 2022 14:36

Poliția Prahova scoate la concurs mai multe posturi din sursă externă, inclusiv ofițeri și ajutor de șef de post

64 de posturi sunt scoase la concurs de Inspectoratul de Poliție Județean Prahova, cu recrutare prin încadrare directă din sursă externă: patru sunt pentru ofițer, iar 60 sunt pentru agenți de poliție – dintre care 15 pentru ajutor de șef de post din specialitatea ordine publică, în mediul rural.