Povestea unei câmpinence de succes - Cristina Petcu, de la ”Grigorescu” la... ONU

Interviuri (Categoria articolului)

V-am propus de curând un șir de interviuri - eveniment cu câmpineni care au povești de succes. Este și cazul episodului de față al acestui serial. Protagonistă este Cristina Petcu, absolventă în urmă cu zece ani a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” și care în prezent lucrează pentru Organizația Națiunilor Unite, fiind în cadrul unei misiuni de pace în Mali.

Cum a ajuns Cristina Petcu să parcurgă în numai zece ani drumul de pe băncile Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” până la statutul de angajat al celei mai importante organizații mondiale guvernamentale veți putea afla doar urmărind interviul nostru.
Cristina Petcu este din Bordenii Mari, unde a urmat cursurile școlii generale, dar se consideră câmpineancă. Veți putea afla cum i-a fost copilăria, ce visa să devină când va fi mare și veți vedea legătura incredibilă dintre acele vise și ceea ce a ajuns Cristina să facă în prezent.
De asemenea, veți putea afla ascensiunea sa academică, încununată cu un master la Universitatea din New York. Veți mai afla diferențele percepute de invitata noastră între sistemul educațional european și cel american, dacă s-a simțit vreun moment discriminată în America pentru că provine din estul Europei, dar și cum a ajuns să lucreze pentru ONU, povești concrete, povești de viață, parte a unei povești de succes.
Cristina ne-a mai povestit cum se desfășoară jobul ei din prezent, fiind parte ca civil affairs officer al Misiunii de Pace ONU în Mali. De asemenea, veți afla câte ore pe zi lucrează în cadrul acestei misiuni, dar și cum își petrece puținul timp liber.
Cristina Petcu a lucrat atât în New York, cât și la Washington. Veți afla diferențele percepute de invitata noastră între cele două metropole americane, dar și care este orașul pe care l-ar alege pentru restul carierei sale. Nu în ultimul rând, după ce la Washington a lucrat într-unul dintre cele mai prestigioase institute de cercetare din Statele Unite, iar una dintre temele sale a fost chiar cum va arăta ONU în 2045, am provocat-o pe Cristina Petcu să ne spună cum vede viața ei peste cinci sau zece ani. Răspunsurile ei la toate aceste subiecte și încă multe altele le veți afla doar urmărind interviul realizat de noi cu o tânără de succes!

4243 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • The Mask 04.06.2022 11:02 Felicitari!O tanara minunata care din pacate nu isi gaseste locul in societatea din Romania!Nu e singura care a ales sa plece.O initiativa laudabila de a prezenta astfel de tineri.Politicienilor din Campina luati aminte!Acestia sunt oamenii care trebuie sa va inlocuiasca definitiv!Sa plecati si sa va vedeti de viata voastra fara a va mai bate joc de noi.

Interviuri

2161 vizualizari
12 apr. 2024 07:29

”Alternativa” Cosmin Raț: ”Dacă totul este legal și corect, de ce să nu facă și administrația microhidrocentrale pe rețeaua de apă?!”

1 comentarii

Cosmin Raț, consilier local și candidatul Partidului Oamenilor Liberi la funcția de primar al municipiului Câmpina la alegerile locale din 9 iunie 2024, a fost invitatul unei emisiuni CâmpinaTV.ro.

2303 vizualizari
05 apr. 2024 21:44

Aron Sabo, consilier local PMP: ”Sincer, în patru ani, nu sunt mulțumit cu ce s-a realizat în Câmpina”

2 comentarii

Consilierul local PMP, Aron Sabo, a fost invitatul nostru în cadrul unei emisiuni, în care am discutat despre actualitatea administrativă a Câmpinei, dar și cu o privire asupra întregului mandat, așa cum s-a văzut și s-a trăit din punctul de vedere al invitatului nostru.

Alte stiri recente

597 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

121 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.