Iarina Cojocaru a mai doborât un record vechi de 38 ani la Naționalele de Cadeți de la Miercurea Ciuc

Sport (Categoria articolului)

Recordul național al României în proba de 200m spate cadeți (12 ani) feminin rezista din anul 1984, atunci când fusese stabilit la Sibiu. Iarina Cojocaru, aflată într-o formă de zile mari la Campionatele Naționale de Natație în Bazin Scurt pentru Cadeți de la Miercurea Ciuc, l-a spulberat și pe acesta, fiind al patrulea record național doborât în câteva zile. Sportiva pregătită de tatăl ei, Gabriel Cojocaru, a început natația la clubul câmpinean Barracuda, în prezent fiind legitimată la Corona Brașov.

De-a lungul întrecerii de la Miercurea Ciuc, Iarina Cojocaru a doborât nu mai puțin de patru recorduri naționale:
200m bras - recordul național îi aparținea sportivei Andrea Gabos și fusese stabilit în anul 1998, la Miskolc, în Ungaria;
200m liber - recordul național îi aparținea sportivei Beatrice Coadă și fusese stabilit în anul 1987, la Brăila;
100m bras - recordul național îi aparținea sportivei Liana Coman și fusese realizat în anul 1986, la Belgrad, în Serbia de acum, Iugoslavia de atunci;
200m spate - recordul național îi aparținea sportivei Andrea Szigyarto și fusese stabilit în anul 1984, la Sibiu.
Iarina Cojocaru încheie această ediție a Naționalelor pentru Cadeți cu patru titluri naționale, în probele în care a stabilit noi recorduri națioonale, precum și cu alte două medalii de argint, în probele de 100m craul și 200m mixt. Sunt performanțe remarcabile, pentru care - cu siguranță - sportiva Iarina Cojocaru și antrenorul ei, Gabriel Cojocaru, ar fi meritat mai multă prețuire din partea Câmpinei sportive și nu numai.

3391 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

85 vizualizari
15 apr. 2024 21:03

Două clasări pe podium pentru sportivii de la Lido în etapa de la Zărnești a Campionatului Național de Motocros

Pe circuitul de la Zărnești, într-un cadru natural extrem de pitoresc, a avut loc în week-end etapa a doua a Campionatului Național de Motocros, la startul căreia s-au aliniat și mai mulți sportivi de la clubul câmpinean Lido.

1063 vizualizari
14 apr. 2024 18:33

Superliga B1 Prahova. Caraimanul Bușteni - Sportul Câmpina 3-3

Un meci cu șase goluri ar fi trebuit să fie unul spectaculos, o adevărată promovare a sportului-rege. Dar meciul de la Bușteni, de duminică dimineață, a fost oarecum excepția...

Alte stiri recente

1259 vizualizari
15 apr. 2024 18:08

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat Olimpiada județeană la dezbateri academice

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat etapa județeană a Olimpiadei la dezbateri academice, calificându-se pentru faza națională, care va avea loc începând cu 7 mai, la Constanța.

583 vizualizari
15 apr. 2024 12:55

Un brad riscă să se prăbușescă în stația de la ”Salcie”, în centrul Câmpinei

De la o zi la alta bradul aflat chiar în spatele stației din fața fostului complex de la ”Salcie” se înclină din ce în ce mai amenințător și riscă să se prăbușească.