”Pași către o viață sănătoasă”, un nou proiect al Asociației Glasul Autismului, la Câmpina

Social (Categoria articolului)

Asociația Glasul Autismului a demarat, zilele trecute, proiectul ”Pași către o viață sănătoasă” cu sprijinul finanțării obținute în cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

”Proiectul Pași către o viață sănătoasă propune un model de servicii de suport pentru o viață sănătoasă adresat familiilor având copii cu tulburări de spectru autist din Câmpina și localități rurale învecinate. Plecând de la nevoile identificate ne-am propus cinci direcții de acțiune: informarea a 45 părinți având copii cu autism, cu privire la alimentația corectă prin trei work-shop-uri; creșterea motricității pentru 20 de copii, printr-un program de terapie cuprinzand: kinetoterapie, masaj și terapie 3C; suport pentru 15 aparținători prin participarea la grupuri de suport; ajutor pentru 6 copii - activități de pregătire pentru școală; pachete cu alimente sănătoase și produse sanitare pentru 45 familii", se precizează într-un comunicat al Asociației Glasul Autismului.
Proiectul se va finaliza în luna septembrie și are valoarea de 23.780 lei. Prin activitățile derulate în cadrul sesiunilor de Terapie 3C, kinetoterapie și masaj se urmărește îmbunătățirea abilităților motrice și senzoriale, prin dezvoltarea forței musculare, a echilibrului, a deprinderilor motrice de bază și utilitare, a funcțiilor senzorio-motrice, a motricității fine și capacității de relaxare. Exercițiile de conștientizare a corpului și a mediului în care se află, de optimizare a capacităților de coordonare a corpului și de concentrare îl ajută pe copil să se bucure de cât mai multă autonomie motrică.
În timpul activităților de pregătire pentru școală, copiii vor fi sprijiniți să se adapteze cât mai bine la solicitările mediului școlar. Se va exersa menținerea atenției, prin concentrarea pe sarcinile primite de la școală, dar și a comunicării, prin socializarea cu ceilalți copii.
Grupurile de suport sunt acele programe concepute cu scopul de a acorda sprijin emoţional şi informaţional aparținătorilor pentru a face față situaţiilor problematice cu care se confruntă, dar și din dorința de a crea un spațiu unic de interrelaționare în care părinții să-și poată împărtăși unii altora experiențele, să-și devină sursă de inspirație și de fortificare și să ajungă ei înșiși călăuze pentru copiii lor pe drumul special pe care îl au de parcurs împreună.
”Au fost întâlniri de suflet în care fiecare părinte și-a găsit vocea și curajul pentru a se dezvălui, în care au fost conștientizate vulnerabilități, nevoie nebănuite, dar și resurse deosebite, întâlniri în care lacrimile au șters durerea restituirii propriilor traume, dar au izvorât și din empatie și compasiune pentru încercările grele ale celorlalți, întâlniri în care fiecare părinte a simțit că nu mai este singur și că împărtășește un destin comun de provocări, dar și de binecuvântări”, a declarat Emilia Saralegui, psiholog și prihoterapeut cognitiv-comportamental, coordonator grup de suport.
Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.

 

2906 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

480 vizualizari
15 aug. 2020 10:03

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 15 august

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

1975 vizualizari
14 aug. 2020 07:20

A X-a ediție a Festivalului Dulceții de la Brebu va avea loc în ultimul week-end din august

În comuna Brebu se va desfășura, în perioada 29-30 august 2020, cea de-a X-a ediție a Festivalului Dulceții, un eveniment tradițional, organizat de Primărie și Consiliul Local, care reunește zeci de firme și producători individuali din Brebu și împrejurimi.

Alte stiri recente

1768 vizualizari
14 aug. 2020 21:12

Dosarul candidatului independent Alin Moldoveanu, înregistrat astăzi la Biroul Electoral Câmpina

1 comentarii

Candidatul independent la funcția de primar al municipiului Câmpina, Ioan Alin Moldoveanu, și-a depus astăzi dosarul la Biroul Electoral de Circumscripție Câmpina. Alin Moldoveanu a venit singur la Biroul Electoral, dar foarte sigur pe el și foarte optimist în privința rezultatelor alegerilor locale din 27 septembrie.

2400 vizualizari
14 aug. 2020 17:11

Alianța PNL-USR-PLUS a depus la BEC dosarele candidaților. "Suntem o forță și vom câștiga alegerile pentru Primăria și Consiliul Local Câmpina!"

1 comentarii

La Biroul Electoral de Circumscripție Câmpina au depus astăzi dosarele cu candidaturile pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020 reprezentanții Alianței PNL-USR-PLUS. Alături de Cătălin Florescu, candidatul pentru Primăria Câmpina, s-au aflat președintele PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu - candidat la președinția Consiliului Județean, președintele USR Prahova - Mihai Polițeanu, Andrei Lupu - membru în Biroul Național al PLUS, deputatul PNL Răzvan Prișcă, primarul Horia Tiseanu, o parte din candidații la Consiliul Local Câmpina.