Consiliul Local Câmpina a aprobat, în ședința din 30 ianuarie 2025, două proiecte de hotărâre privind studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru digitalizarea sistemului de transport public urban, etapele I și II.
Este vorba despre două proiecte pentru care s-a obținut finanțare prin PNRR. Sunt proiectele pe care și fostul primar, Alin Moldoveanu, le-a adus în fața Consiliului Local în iulie 2024, dar pe care ulterior le-a retras de pe ordinea de zi. Acum au fost actualizate și discutate în plen.
Primul proiect are o valoare de 3.987.970,55 lei, din care contribuția de la bugetul local este de 1.058.964,05 lei, reprezentând cheltuielile neeligibile ale proiectului și rezerva de implementare pentru ajustarea prețului. Acest presupune: amplasarea unui automat de dirijare a circulației în intersecția Carol I - Sondei - Schelelor; modernizarea și dotarea a patru stații (Bulevardul Nicolae Bălcescu - PRAM, Bulevardul Carol I - Magazinul chinezesc, Șoseaua Voila - spital, Strada Industriei, nr. 1; dotările vor cuprinde sistem de comunicații, ecran tactil 32 inch, automat de bilete, sistem de informare; componente necesare dotării autobuzelor electrice și centrului de management de trafic: sistem numărare călători, computer de bord, sistem supraveghere video, sistem informare călători în autobuz, sistem comunicație, server aplicație.
Cel de-al doilea proiect are o valoare de 3.655.837,73 lei, din care contribuția de la bugetul local este de 726.831,23 lei. Acest proiect, pentru etapa a doua de digitalizare a transportului public, presupune instalarea unui sistem de monitorizare a timpilor de călătorie, printr-o rețea care va avea puncte. Este vorba de 40 de camere video care vor fi amplasate în diferite intersecții din localitate.
Aceste două proiecte sunt strâns legate de cel privind achiziționarea de autobuze electrice. După cum știți, printr-un parteneriat cu Poiana Câmpina, municipiul Câmpina primește bani prin PNRR pentru opt autobuze electrice, un microbuz electric și 11 stații de încărcare. După cum a precizat primarul Câmpinei, Irina Nistor pentru autobuze s-a demarat procedura de achiziție publică, dar va dura aproape un an până când autobuzele electrice vor ajunge în municipiu, existând numeroase comenzi din țară și puțini distribuitori.
“Mai devreme sau mai târziu, autobuzele vor veni dacă decideți să mergem mai departe. Problema este alta. Nu avem niciun proiect pornit în ceea ce privește autobaza. Se dorea crearea unei autobaze pe Strada Industriilor, dar nu avem niciun proiect la ora actuală în acest sens, niciun studiu de fezabilitate, nicio documentație. Am analizat situația terenului de pe Industriilor. Acolo avem un contract cu HidroPrahova, de mai mulți ani, am încercat o mediere, nu am ajuns la niciun rezultat și atunci vom merge în instanță pentru recuperarea unei sume de bani pentru nefolosința terenului. HidroPrahova a subînchiriat acel teren firmei Kato Services pe perioada executării lucrărilor pe care le are în Câmpina și i-am cerut eliberarea spațiului. Avem o expertiză pentru clădirile de pe acel teren, foarte degradate și care trebuie demolate. Dar toate acestea sunt legate de o altă problemă. După cum știți, terenul de pe Strada Industriilor este o sponsorizare făcută de OMV către Primăria Câmpina. Această sponsorizare a fost făcută cu o sarcină – aceea de a realiza aici un nou sediu pentru Ambulanța Câmpina. În contract se prevede că putem muta aici și alte servicii publice locale și vom avea o întâlnire cu reprezentanții OMV pentru a vedea exact ce putem și ce nu putem muta în acest spațiu. Dacă vor veni autobuzele și nu vom avea unde să le ducem, vom scoate toate mașinile din curtea Primăriei și vom aduce aici autobuzele electrice până vom rezolva problema, de vreme ce proiectele nu au fost corelate!”, a spus primarul Irina Nistor în plenul Consiliului Local. (video)
Citește cele mai noi știri locale publicate pe Câmpinatv.ro! Te invităm să devii membru al grupului nostru de Facebook - Câmpinatv și grupului de Whatsapp (0733.388.425).
Fii parte a comunității Câmpinatv.ro!
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.