La Bănești va fi realizat un Centru Cultural cu finanțare de 500.000 euro la bugetul de stat

Social (Categoria articolului)

Realizarea unui Centru Cultural este o dorință mai veche a locuitorilor din Bănești. Acum, lucrurile au intrat în linie dreaptă pentru că proiectul depus de administrația locală la Ministerul Dezvoltării a obținut finanțarea necesară. Este vorba de aproximativ 500.000 euro, bani care vor fi alocați de la bugetul ministerului, iar lucrările se vor derula prin intermediul Companiei Naționale de Investiții. Pentru acest proiect, au fost întocmite toate documentațiile și au fost obținute toate avizele necesare.

Următorul pas îl constituie demararea procedurilor de achiziție publică. De licitația pentru realizarea Centrului Cultural se va ocupa Compania Națională de Investiții. În cadrul acestui proiect, administrația locală va trebui să asigure utilitățile și să realizeze împrejmuirea obiectivului. După cum ne-a declarat primarul comunei, Gheorghe Stoica, suma alocată de la bugetul local este de 643.432 lei cu tot cu TVA, iar termenul de execuție a investiției va fi de 24 luni din momentul în care se va da ordinul de începere a lucrărilor. Lucrări care, dacă licitația decurge fără probleme, ar putea începe în vara acestui an. 
Centrul Cultural va fi amplasat pe un teren situat pe drumul spre satul Urleta. Construcția va avea demisol, parter și un etaj.

6009 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • ãgentul 008 19.02.2016 14:13 Ne bucuram enorm ca INCA UN PROIECT AL PRIMARULUI ION COSTACHE PETRE <se realizeaza . FELICITARI !!!! felicitari Primarului Petre ION COSTACHE si a functionarilor din Primarie ,care in 2010-2011.AU MUNCIT LA ACEST PROIECT . Proiectul ii apartine in totalitate si in detaliu ,si era la un pas de a -l realiza inca de acum 4 ani . proiectul primise finantare in 2011, se licitase lucrarea in feb 2012 ,si urma sa se finalizeze in dec 2012 . Banii de la bugetul statului 32 miliarde au intrat in bugetul comunei in martie 2012 . Actualul primar ,in functie din iun 2012 ,A ANULAT LICITATIA< A DAT BANII INAPOI LA GUVERN < PIERZAND SAU PAGUBIND COMUNA DE 32 miliarde lei (motivul .... incompetenta , prostie ,reavointa ,....Dumnezeu stie )..Acum..... SPER SA REUSEASCCA !!! OAMENII din comuna (tineri si batrani )AU NEVOIE DE CASA DE CULTURA.

Social

479 vizualizari
18 ian. 2021 21:41

Asociația ”Glasul Autismului” Câmpina a demarat un nou proiect cu finanțare externă

În luna ianuarie a acestui an, Asociația ”Glasul Autismului” Câmpina a demarat un nou proiect denumit ”Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri”. Este un proiect cu finanțare externă, care se va desfășura pe durata a nouă luni la Câmpina.  Asociația a transmis în acest sens următorul comunicat de presă:

2456 vizualizari
18 ian. 2021 13:46

Monumentele istorice ale Câmpinei, înscrise în patrimoniul național și în patrimoniul cultural local

În Lista monumentelor istorice aprobată prin Ordin al Ministrului Culturii, Câmpina apare la toate cele patru categorii: monumente de arheologie, monumente de arhitectură, monumente de for public și monumente memoriale sau funerare. Din punct de vedere valoric, aceste monumente sunt incluse în grupa A (cele de valoare națională sau universală) ori în grupa B (cele reprezentative pentru patrimoniul cultural local). 

Alte stiri recente

2690 vizualizari
18 ian. 2021 08:15

Averile și interesele noilor aleși locali din Câmpina

După aproape trei luni de la depunerea jurământului de către noii aleși locali din Câmpina, pe site-ul Primăriei au fost publicate declarațiile de avere și de interese ale celor 19 consilieri locali și ale primarului nou ales, Alin Moldoveanu. Având în vedere că doar doi consilieri locali din precedentul mandat se regăsesc în actuala formulă a administrației câmpinene, am considerat important pentru câmpineni să știe care sunt averile și interesele noilor aleși locali la încpeut de mandat.

2450 vizualizari
18 ian. 2021 06:49

Civitas PSG angajează agenți de securitate pentru obiectivul Cameron Câmpina

Civitas PSG angajează agenți de securitate pentru obiectivul Cameron din municipiul Câmpina, județul Prahova. Pot fi persoane cu sau fără atestat de agent, în cel de-al doilea caz calificarea urmând să se facă în cadrul firmei noastre.