"Grădinița de vară Iulia Hasdeu ", un proiect educațional de succes

Social (Categoria articolului)

În perioada 27 iunie - 6 iulie, Grădinița “Iulia Hasdeu” și structura sa - Grădinița nr 6 au derulat proiectul educațional “Grădinița de vară”, ediția a II-a, în parteneriat cu ISJ Prahova.

Au participat 40 de copii și 15 educatoare. Proiectul nu a avut legătură cu programul prelungit (au participat copii care au luat vacanță pe 10 lunie), nici cu obligația de predare a cadrelor didactice (acestea au participat voluntar).

Scopul proiectului a fost  implicarea/participarea  copiilor în activități creative sau recuperatorii. Fiecare zi a fost diferită, deschiderea programului s-a făcut într-un cadru festiv, fiecare copil și-a pus amprenta pe realizarea banerului aferent grqdiniței, dar și pe propria cărticică (fiecare copil a desenat, în fiecare zi,  “impresiile lui”), cărticică pe care copiii au luat-o, la final, acasă, împreună cu o diplomă de participare.

Copiii au confecționat jucării, au ”înotat“ în piscină, au ascultat cântece populare, precum și informații despre obiceiurile noastre românești, spuse de Teodora Pavel, elevă în Ploiești, au făcut picnic, făcând sucuri naturale, întreceri sportive, au “citit“ povești, au făcut o minibibliotecă în curte, au derulat jocuri de rol despre bunele maniere, au asistat la un teatru de păpuși, dar au fost și ei actori, și multe activități în aer liber, bazate pe distracție și voie bună. 

La final, toți participanții au fost răsplătiți cu o tartă delicioasă, marca “Grădinița de vară Iulia Hasdeu”. 

1723 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

17 vizualizari
15 aug. 2022 15:34

Cel mai nou volum de evocări despre Câmpina al lui Alin Ciupală e aproape de lansare. ”Dacă ar vedea Ceaușescu...”

Undeva prin luna septembrie va avea loc lansarea celui mai recent volum de evocări al istoricului Alin Ciupală - ”Câmpina. Un oraș cu străzi pe care câmpinenii nu trec niciodată. Evocări cu parfum de nostalgie dintr-o lume care s-a dus”. Vom încerca pe parcursul mai multor episoade să vă provocăm, publicând scurte fragmente din acest volum.

1803 vizualizari
11 aug. 2022 18:20

A trecut un an de la prima ediție a "Festivalului de Creație și Recreație" din Brebu - și a fost un an plin!

După tabăra din vara lui 2021, echipa de organizare a zis că e doar prima filă a unei frumoase povești. Și s-a dovedit că este chiar așa!

Alte stiri recente

741 vizualizari
15 aug. 2022 12:45

Tânăr de 26 ani, din Câmpina, prins drogat la volan, noaptea trecută

1 comentarii

În cursul nopții trecute, în jurul orei 2.45, polițiștii Serviciului Rutier Prahova au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 26 de ani din municipiul Câmpina.

2144 vizualizari
14 aug. 2022 19:40

Ce a dezvăluit inundația de pe Strada Petre Liciu: zeci de familii din Câmpina deversează reziduurile menajere în canalizarea pluvială!

1 comentarii

În cursul acestei dimineți vă prezentam o serie de imagini surprinse de un cititor CâmpinaTV.ro pe Strada Petre Liciu - detalii, aici.