"Grădinița de vară Iulia Hasdeu ", un proiect educațional de succes

Social (Categoria articolului)

În perioada 27 iunie - 6 iulie, Grădinița “Iulia Hasdeu” și structura sa - Grădinița nr 6 au derulat proiectul educațional “Grădinița de vară”, ediția a II-a, în parteneriat cu ISJ Prahova.

Au participat 40 de copii și 15 educatoare. Proiectul nu a avut legătură cu programul prelungit (au participat copii care au luat vacanță pe 10 lunie), nici cu obligația de predare a cadrelor didactice (acestea au participat voluntar).

Scopul proiectului a fost  implicarea/participarea  copiilor în activități creative sau recuperatorii. Fiecare zi a fost diferită, deschiderea programului s-a făcut într-un cadru festiv, fiecare copil și-a pus amprenta pe realizarea banerului aferent grqdiniței, dar și pe propria cărticică (fiecare copil a desenat, în fiecare zi,  “impresiile lui”), cărticică pe care copiii au luat-o, la final, acasă, împreună cu o diplomă de participare.

Copiii au confecționat jucării, au ”înotat“ în piscină, au ascultat cântece populare, precum și informații despre obiceiurile noastre românești, spuse de Teodora Pavel, elevă în Ploiești, au făcut picnic, făcând sucuri naturale, întreceri sportive, au “citit“ povești, au făcut o minibibliotecă în curte, au derulat jocuri de rol despre bunele maniere, au asistat la un teatru de păpuși, dar au fost și ei actori, și multe activități în aer liber, bazate pe distracție și voie bună. 

La final, toți participanții au fost răsplătiți cu o tartă delicioasă, marca “Grădinița de vară Iulia Hasdeu”. 

2615 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

39 vizualizari
09 dec. 2023 10:19

Un nou eveniment caritabil organizat de motocicliștii de la Happy Street Brotherhood Câmpina

Motocicliștii câmpineni de la Happy Street Brotherhood organizează un nou eveniment caritabil destinat copiilor din familii cu posibilități materiale reduse. Este vorba despre o petrecere de Crăciun - Christmas Charity Party, unde accesul se va face pe bază de... dulciuri. Acestea vor fi strânse, frumos ambalate și dăruite unor copii.

1754 vizualizari
08 dec. 2023 18:00

Accident la Florești, pe DJ 720. Au fost implicate patru autoturisme

1 comentarii

Pe drumul județean 720, care leagă comuna Florești de DN1, înainte de intersecția cu drumul național, s-a produs vineri seară un accident rutier în care au fost implicate patru autoturisme în care se aflau în total șapte ocupanți.

Alte stiri recente

816 vizualizari
08 dec. 2023 22:10

Câmpineanul Darius Coman scrie istorie la Europenele de natație - nou record național la seniori în proba de 200m bras

1 comentarii

Vești excelente de la Otopeni, acolo unde au loc Campionatele Europene de Natație pentru seniori și unde câmpineanul Darius Coman, legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru, scrie istorie.

1962 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

1 comentarii

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.