În perioada 27 iunie - 6 iulie, Grădinița “Iulia Hasdeu” și structura sa - Grădinița nr 6 au derulat proiectul educațional “Grădinița de vară”, ediția a II-a, în parteneriat cu ISJ Prahova.
Au participat 40 de copii și 15 educatoare. Proiectul nu a avut legătură cu programul prelungit (au participat copii care au luat vacanță pe 10 lunie), nici cu obligația de predare a cadrelor didactice (acestea au participat voluntar).
Scopul proiectului a fost implicarea/participarea copiilor în activități creative sau recuperatorii. Fiecare zi a fost diferită, deschiderea programului s-a făcut într-un cadru festiv, fiecare copil și-a pus amprenta pe realizarea banerului aferent grqdiniței, dar și pe propria cărticică (fiecare copil a desenat, în fiecare zi, “impresiile lui”), cărticică pe care copiii au luat-o, la final, acasă, împreună cu o diplomă de participare.
Copiii au confecționat jucării, au ”înotat“ în piscină, au ascultat cântece populare, precum și informații despre obiceiurile noastre românești, spuse de Teodora Pavel, elevă în Ploiești, au făcut picnic, făcând sucuri naturale, întreceri sportive, au “citit“ povești, au făcut o minibibliotecă în curte, au derulat jocuri de rol despre bunele maniere, au asistat la un teatru de păpuși, dar au fost și ei actori, și multe activități în aer liber, bazate pe distracție și voie bună.
La final, toți participanții au fost răsplătiți cu o tartă delicioasă, marca “Grădinița de vară Iulia Hasdeu”.
În cursul zilei de duminică a încetat din viață unul dintre cei mai cunoscuți medici stomatologi din Câmpina - doctor Ecaterina Duminecă. Reputatul medic împlinise pe 6 martie vârsta de 82 ani.
Scriam recent despre faptul că antrenorul de natație Octavian Postolache, președinte și membru fondator al Clubului Contratimp, a fost diagnosticat cu anevrism gigant de aortă ascendentă, care a atins un diametru critic de 7,2 cm, iar fiecare oră care trecea creștea riscul unei rupturi fatale.
În Câmpina se derulează un proiect foarte interesant și necesar - ”Calificat pentru viitor”, care propune inclusiv stagii de practică pentru elevi la mai mulți agenți economici din Câmpina, parteneri în cadrul acestui proiect.
Nicolae Grigorescu a pictat multe care cu boi, dar acesta este cel mai mare și mai impresionant tablou al maestrului. O pictură în ulei, realizată în atelierul de la Câmpina, pe o pânză de dimensiuni impresionante (1,51m/2,81m).