Centrul Județean de Cultură Prahova "Academician Eugen Simion" și Asociația Așezămintelor Culturale din România organizează în fiecare an Colocviul Național "Coregrafia dansului tradițional astăzi".
Evenimentul are ca scop îndrumarea celor care activează în domeniul culturii, precum și familiarizarea acestora cu principiile de bază ale cercetării, conservării, valorificării și promovării patrimoniului cultural românesc.
Ediția din acest an a avut loc în perioada 24-27 aprilie, la Bușteni, evenimentul fiind organizat în parteneriat cu Centrul Cultural “Aurel Stroe” și Ansamblul Folcloric “Florile Ceahlăului”. Au participat maeştri coregrafi, instructori, profesori, dansatori, conducători și referenți din cadrul instituțiilor de cultură, dar şi personalități din domeniul culturii şi artei care sunt interesați de păstrarea autenticității tradițiilor și dansului românesc. Printre gazde s-au numărat și instructorii coregrafi Cristi și Valerica Colezea, reprezentând Centrul Județean de Cultură Prahova, dar ei sunt cei care, de 16 ani, se ocupă și de Ansamblul Folcloric “Ghiocelul” al Casei de Cultură “Geo Bogza” din Câmpina.
Obiectivul colocviului constă în cunoașterea, promovarea și valorificarea jocurilor tradiționale românești din toate zonele etnofolclorice ale României, precum și realizarea de proiecte culturale și parteneriate absolut necesare pentru promovarea și valorificarea jocurilor tradiționale. Dincolo de cursuri, instructaje, discuții, impresii, colocviul a inclus și un spectacol folcloric extraordinar intitulat “Hai la hora românească!”, o adevărată pledoarie pentru dansurile tradiționale, costumele populare autentice, folcorul românesc în toată splendoarea lui.
Citește cele mai noi știri locale publicate pe CâmpinaTV.ro! Te invităm să devii membru al grupului nostru de Facebook - CâmpinaTV și grupului de Whatsapp (mesaj la 0733.388.425).
Fii parte a comunității CâmpinaTV.ro!
A venit vara... E vară, e vremea grătarului... Așa că mulți amatori de astfel de mdoalități de petrecere a timpului iber sunt în căutarea de ustensile, dar și de suveniruri atât pentru ”Ea”, cât și pentru ”El”, care pot fi asociate acestei distracții. Și ce poate fi mai potrivit pentru o aniversare la grătar decât un cadou cu această tematică!
Cristina Miruna Rânceanu avea doar 21 de ani.
În Câmpina se derulează proiectul ”Calificat pentru viitor”, care presupune inclusiv stagii de practică pentru elevi la agenți economici implicați în derularea acestui proiect.
Primăria Municipiului Câmpina informează cetățenii cu privire la termenele de eliberare a cărților de identitate (model 1997), precum și la situația operativă privind cărțile electronice de identitate.