Județul Prahova sub cod portocaliu de vreme severă: vijelii, grindină, cantități însemnate de precipitații

Social (Categoria articolului)

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben și cod portocaliu pentru mai bine de jumătate din țară. Județul Prahova se află sub incidența unui cod portocaliu de vreme severă până în noaptea de 3 spre 4 iulie, ora 3.00. Fenomene vizate: intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină, cantități de apă însemnate.

Potrivit ANM, de miercuri de la ora 10.00, până joi la ora 3.00, în județele Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Prahova, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Ilfov, Vrancea, Galați, Brașov, Covasna, Harghita, Constanța, Tulcea, precum și municipiul București și în zona de munte a județelor Mureș și Bacău, vor fi perioade cu intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 80...100 km/h), vijelii, grindină de dimensiuni medii și mari, frecvente descărcări electrice și averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50-70 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala la începutul intervalului în centrul țării și la munte, iar după-amiaza și în prima parte a nopții, mai ales în sud-est.
Pornind de la această avertizare, ISU Prahova recomandă populației să respecte următoarele recomandări:
- pe timpul vijeliilor sau căderilor de grindină, cetățenii să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția, să parcheze mașinile în zone ferite, la distanță de copaci sau stâlpi de electricitate
- să curețe șanțurile și rigolele pentru facilitarea scurgerii apei pluviale
- în cazul unei situații de urgență, cetățenii să anunțe evenimentul la numărul unic de urgență 112.

3422 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1612 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

832 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

732 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

154 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.