Stadionul Rafinăriei din Câmpina a fost vândut unui dezvoltator imobiliar din București

Actualitate (Categoria articolului)

După cum știți deja, toate activele rafinăriei "Steaua Română" Câmpina au fost cumpărate, la finalul anului trecut, de societatea TDR Energy SRL București, pentru suma totală de 3.388.439 lei fără TVA, cumpărătorul preluând și creanțele Rafinăriei, altele decât cele de mediu, în valoare de 15.517.799 lei. Noul proprietar a anunțat că nu va desfășura niciun fel de activitate de producție, intenția sa fiind aceea de a valorifica activele cumpărate. Ceea ce se și întâmplă.

Printre activele achizionate de TDR Energy de la administratorul judiciar al fostei rafinării se numără și baza sportivă situată pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, adică stadionul de fotbal și construcțiile aferente, în total 28.795 mp. Ei bine, în această vară, TDR Energy a vândut baza sportivă unui dezvoltator imobiliar din București - Entire Real Estate Solutions SRL. Este o companie înființată în anul 2007, care are ca obiect de activitate - contractări generale, construcţii şi dezvoltări, care în anul 2020 a avut o cifră de afaceri de 13.263.571 lei și un profit net de 21.751.100 lei și ai cărei acționari sunt Călin Gabriel Dobra şi Alina Codruţa Dobra.
Nu cunoaștem, încă, prețul cu care a fost cumpărată baza sportivă care a aparținut rafinăriei. Însă, potrivit surselor noastre, 
Entire Real Estate Solutions SRL a făcut această achiziție în scopul construirii unor locuințe rezidențiale pe care ulterior să le vândă. Asta având în vedere și poziția foarte bună a stadionului, pe unul dintre bulevardele centrale ale Câmpinei. Aceleași surse ne-au precizat că noul proprietar al stadionului Rafinăriei caută un alt teren în Câmpina, indiferent de zonă, potrivit realizării unei baze sportive. Pentru că, în conformitate cu Legea 69/2000 cu modificările și completările ulterioare, destinația de bază sportivă nu poate fi schimbată decât dacă, în prealabil, se construiește o bază sportivă similară celei desființate. În același timp, noul proprietar al stadionului mai are o problemă - zecile de guri de sondă existente pe lateralele terenului de fotbal. Ceea ce astăzi noi cunoaștem ca fiind baza sportivă a rafinăriei, cândva era parte a platoului de sonde Bucea, iar în această zonă de sud a Câmpinei (fostul platou Bucea) există foarte multe guri de sondă dezafectate, în cea mai mare parte, dar care creează unele probleme celor care intenționează să construiască.
Vom reveni asupra acestui subiect. Deși este vorba despre o tranzacție între două firme private, la mijloc se află un teren sportiv cu tradiție în Câmpina, practic, una dintre puținele baze sportive existente și poate singura cu potențial mare de dezvoltare. Dacă va dispărea, atunci mai bifăm o pierdere pentru Câmpina și, evident, o dezamăgire pentru câmpineni.

5562 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Rammstein 08.08.2021 17:04 A ajuns orasul raiul infractorilor!!!..de aceea rog pe dl primar să trimită organele fiscale competente cu privire la sustragerea unor indivizi (samsari) de mașini vechi la plata de impozite și taxe reesite din vânzarea acestor vechituri... Concret platforma din cadrul marketurilor Lidl, Kaufland se gasesc sute de jafuri la vânzare!!.. acesti indivizi plătesc la stat impozite și taxe după vânzarea acestor jafuri ??.. Tot orasul e plin dle primar cu astfel de rable, nu există stradă din oraș sa nu găsești mașini de vânzare aduse din occident!!..sunt indivizi care ocupa cate o stradă întreagă!!.. Dr aceea vă rog dle primar să analizați si să decideți în acest sens!!.. Este foarte simplu toate rablele nu au numere!!Cum dracu le-au adus până acolo !!! luați-le nr.de telefon din parbriz..!! De asemenea au transformat străzile în service-uri ambulante!!.. În ideea că se va rezolva problema vă mulțumesc..

Actualitate

1115 vizualizari
02 iul. 2022 14:36

Poliția Prahova scoate la concurs mai multe posturi din sursă externă, inclusiv ofițeri și ajutor de șef de post

64 de posturi sunt scoase la concurs de Inspectoratul de Poliție Județean Prahova, cu recrutare prin încadrare directă din sursă externă: patru sunt pentru ofițer, iar 60 sunt pentru agenți de poliție – dintre care 15 pentru ajutor de șef de post din specialitatea ordine publică, în mediul rural.

1394 vizualizari
02 iul. 2022 13:01

Tânăr din București, prins drogat la volan de polițiștii din Câmpina

Vineri, 1 iulie, în jurul orei 19.30, polițiștii din Câmpina au oprit pentru control pe Strada I.H. Rădulescu un autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani, din municipiul București.

Alte stiri recente

194 vizualizari
02 iul. 2022 20:08

Tineri voluntari din Corpul European de Solidaritate au poposit la Câmpina

2022 este Anul European al Tineretului și în cadrul unui stagiu de voluntariat prin Corpul European de Solidaritate, zece voluntari internaționali GEYC, din mai multe țări, împreună cu elevi de la liceele câmpinene au poposit vineri, 1 iulie, și la sediul Primăriei municipiului Câmpina, unde s-au întâlnit cu primarul Alin Moldoveanu.

2376 vizualizari
30 iun. 2022 07:47

Licitația pentru noua creșă de la Câmpina a fost finalizată. Valoarea contractului - 8,15 milioane lei fără TVA

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a anunțat recent semnarea contractelor de execuție pentru 15 creșe din țară, finanțate cu bani de la bugetul de stat și care vor fi construite prin intermediul Companiei Naționale de Investiții. Printre aceste 15 creșe se numără și cea de la Câmpina, din cartierul Voila.