Prima contestație. PMP reclamă la Biroul Electoral Judeţean lipsa de transparență de la tragerea la sorți pentru completarea BEC Câmpina

Politică (Categoria articolului)

Ieri, după tragerea la sorţi pentru stabilirea ordinii candidaţilor pe panourile de afişaj electoral, la Câmpina a avut loc tragerea la sorți pentru completarea Biroului Electoral de Circumscripție. Acesta trebuie să aibă nouă componenţi - preşedintele, locţiitorul, reprezentanţii partidelor parlamentare şi reprezentanţii partidelor cu liste complete. Şi aici a apărut o problemă, care va fi soluţionată de Biroul Electoral Judeţean, după contestaţia depusă în această dimineaţă de Organizaţia Câmpina a PMP.

Biroul Electoral Câmpina a fost completat, în primă fază, cu reprezentanţi ai partidelor care au grup parlamentar - PSD, PNL, ALDE şi UNPR. Acum, după rămânerea definitivă a candidaturilor, Biroul Electoral trebuia completat cu încă trei membri din partea formaţiunilor politice cu liste complete de candidaţi. În Câmpina, liste complete de candidaţi au depus PSD, PNL, ALDE, UNPR, PMP, PSRO și PRU. Ei bine, s-a efectuat tragerea la sorţi și au ieșit... ALDE, PSD şi PNL, care aveau deja câtea un reprezentant în acest organism.
PMP Câmpina a depus astăzi o contestaţie la Biroul Electoral Judeţean în care reclamă faptul că, după cum prevede Articolul 26, al. 15 din Legea privind organizarea alegerilor locale, nu s-a respectat principiul transparenţei, prin faptul că nu a fost prezent la tragerea la sorţi şi un reprezentant al PMP, deşi formaţiunea politică anunţase în termenul şi sub formele legale numele persoanei desemnate să reprezinte partidul în relaţia cu Biroul Electoral. De altfel, paragraful legal invocat de PMP explică destul de clar procedura: "Completarea birourilor electorale de circumscripţie cu reprezentanţii partidelor politice se va face în etapa a doua în prezenţa persoanelor delegate de partidele politice". De altfel, la tragerea la sorți au participat doar reprezentanții partidelor cu grup parlamentar, ceilalți nefiind anunțați.
Acum, rămâne ca în termen de 24 de ore de la depunerea contestaţiei, Biroul Electoral Judeţean să ia o decizie, autorii contestaţiei sperând la refacerea tragerii la sorţi pentru completarea Biroului Electoral de Circumscripție în prezenţa reprezentanţilor tuturor partidelor.

6985 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

2476 vizualizari
18 oct. 2021 22:19

Un an de la alegerile locale. Cum se vede administrația locală prin ochii singurului consilier câmpinean independent, Costel Filip

Seria emisiunilor dedicate împlinirii unui an de la alegerile locale a continuat cu consilierul local independent, Costel Filip. De altfel, este singurul consilier independent ales vreodată la Câmpina și se poate spune că a constituit o surpriză nu doar alegerea sa în Consiliul Local, ci și rezultatul obținut - 1.014 voturi, reprezentând 7,81% din voturile electoratului prezent la urne, în condițiile în care îi erau suficiente doar trei procente pentru a intra în Consiliul Local.

5267 vizualizari
16 oct. 2021 12:55

Un an de la alegerile locale. PMP, atac fără precedent la liderul Coaliției de dreapta din Consiliul Local Câmpina

2 comentarii

Adrian Pițigoi - președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP) Câmpina și secretar general adjunct la nivel național și Bogdan Ene - consilier local din partea aceleiași formațiuni politice au fost invitații noștri la o nouă emisiune care a avut ca principală temă împlinirea unui an de la alegerile locale. 

Alte stiri recente

679 vizualizari
20 oct. 2021 21:54

Noi restricții de luni, 25 octombrie. Vacanță de două săptămâni în toate școlile și liceele

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri seara, restricțiile care vor fi impuse începând de luni, respectiv doar vaccinații vor mai putea circula noaptea, certificatul verde va fi obligatoriu pentru majoritatea activităților, iar masca redevine obligatorie peste tot, inclusiv pe stradă.

2272 vizualizari
19 oct. 2021 20:25

De miercuri, 20 octombrie 2021, elevii Școlii Gimnaziale ”Ion Câmpineanu” din Câmpina trec în sistemul online de învățământ

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a adoptat marți, 19 octombrie, Hotărârea nr. 89 privind trecerea în sistem online a încă zece unități de învățământ din județ, din cauza infectărilor cu SARS-CoV-2.