Premiile municipiului Câmpina pentru cei mai buni 23 de liceeni din clasa a XII-a

Actualitate (Categoria articolului)

Timp de nouă ani, s-au numit "burse de excelență", iar din 2019 li s-a schimbat denumirea în "premiile municipiului Câmpina". Am explicat, la momentul respectiv, de ce a fost nevoie de această modificare a titulaturii și nu mai revenim asupra subiectului pentru că nu asta contează. Important este faptul că administrația locală continuă să premieze cei mai buni elevi din clasa a XII-a de la toate liceele câmpinene. Valoarea unui astfel de premiu este de 250 lei și se acordă lunar, pe tot parcursul anului școlar.

Cei 23 de elevi care beneficiază de premiile municipiului Câmpina au fost invitați joi, 28 noiembrie 2019, la ședința Consiliului Local pentru a fi felicitați și pentru a li se înmâna diplomele. Sunt elevi cu rezultate foarte bune la învățătură, cu media generală 10 la purtare și implicați în diverse activități extracurriculare: Timeea Maria Brebeanu, Diana Elena Constantin, Adrian Enoae, Bianca Mărgărit, Mara Merca, David Florin Moise, Maria Andreea Motoroiu, Eugen Munteanu, Teodora Pință, Cătălina Elena Popa, Denisa Maria Radu, Ioan Radu (Colegiul Național "Nicolae Grigorescu"), Bianca Andreea Balea, Maria Miruna Bengea, Andreea Bucur, Andreea Teodora Căpățână, Diana Mihaela Cofaru, Elena Adriana Drăgușin, Mara Andreea Găgeanu, Carmen Mihaela Neagu (Colegiul Tehnic Forestier), Ovidiu Ștefan Horjea, Bogdan Stoian (Liceul Tehnologic Energetic) și Denisa Gabriela Jula (Liceul Tehnologic "Constantin Istrati").
Din păcate, aproape că nu a existat an în care ceremonia de acordare a diplomelor să nu fie umbrită de vreun gest nepotrivit din partea vreunui reprezentant al administrației locale. De această dată, gestul nepotrivit îi aparține consilierului local Constantin Cândea, care, în calitate de președinte de ședință, i-a interzis primarului Horia Tiseanu să înmâneze diplomele copiilor. A făcut-o chiar el, Constantin Cândea, sub privirile oarecum jenate ale celorlalți consilieri. Este adevărat că era ședința Consiliului Local, dar nu este tocmai frumos ca de față cu elevii merituoși, chemați acolo pentru a fi felicitați, să plătești polițe politice și să încerci să ieși în față. Din respect pentru copii, dar și pentru funcția deținută, cea de consilier local, de ales local, Constantin Cândea putea înmâna diplomele și îi putea felicita pe bursieri împreună cu primarul localității. Dar așa, s-a creat un moment jenant, nepotrivit pentru o astfel de ceremonie. 

Vă reamintim faptul că de la bugetul local, pe lângă premiile municipiului, se plătesc și alte categorii de burse: de merit (120 lei pe lună), de studiu (100 lei pe lună), socială (80 lei pe lună, aceasta fiind singura bursă care se acordă pe toată durata anului, nu doar în timpul școlii). Valoarea totală a acestor premii și burse înseamnă 916.900 lei de la bugetul local.

4672 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • premiu 03.12.2019 11:47 Jenant moment,sa faci campanie in aceste momente.Oare acesti bani mai produc si alte efecte?din pacate acesti elevi vor ajunge si pe alte meleaguri si vor uita efortul depus de parinti si comunitate.Acest tip de burse se dadeau si in comunism ,se cumpara mancare si imbracaminte acum se cumpara tehnologie de comunicare.Se scurg foarte multi bani fara efect pe termen lung, doar crestere economica prin consum.Trebuie redus la maximum drenajul banului public,de exemplu reducerea numarului de Consilieri,desfiintare Politiei Locale,reducerea personalului din Primarie,oare cei din PNL local asculta de cei de sus, ce latra la luna cu reducerea cheltuielilor.Faceti o adunare a banilor publici pe un an si apoi inmultiti cu 10ani si o sa vedem care este adevarul .Auzi, 85%cheltuieli cu salariile in Primarie ,se asteapta pomana de la GAURA NEAGRA SI BUGETUL PARALEL,O mare DEBANDADA in spatiul publicsi asteptam ,asteptam sa apara un dictator sa faca ordine,oare s-a nascut?

Actualitate

2247 vizualizari
05 dec. 2019 21:40

Julia Jianu și formația Talisman cântă la Câmpina, în noaptea de Revelion

Spectacolul de Revelion, de la Câmpina, va începe la ora 21.30 cu un mixaj muzical realizat de un DJ. La ora 22.15, pe scenă va urca Julia Jianu, fostă componentă a trupelor Exotic și Sexxy, care de mai mulți ani a ales o carieră solo. Apoi, de la ora 23.00, vor cânta Alin Oprea și formația Talisman, iar la miezul nopții, vom păși în 2020 în jocuri de lumini și lasere.

3524 vizualizari
05 dec. 2019 20:12

Dosarele X sau dosare de... DNA? Cum a ajuns la o persoană privată un teren pentru care Primăria Câmpina negocia cu proprietarul

1 comentarii

O întrebare aparent banală a consilierului Adrian Dochia, la ”Diverse”, în cadrul ședinței Consiliului Local Câmpina din 28 noiembrie, a provocat dispute aprinse și a ridicat multe întrebări rămase fără răspuns, deocamdată. O situație parcă desprinsă din serialul ”Dosarele X”, dar care ar putea constitui obiectul unui dosar la DNA. Este vorba despre terenul pe care s-a aflat Grădina de Vară, pe Bulevardul Culturii, lângă sediul Primăriei Câmpina, un teren retrocedat foștilor proprietari în urmă cu câțiva ani, în baza Legii 10/2001. După ce au intrat în posesia terenului, proprietarii au anunțat administrația locală că sunt dispuși să-l vândă Primăriei, s-a negociat achiziționarea lui, dar, deodată, terenul a fost cumpărat de o persoană privată. O persoană despre care se spune că ar fi, de fapt, un intermediar al unui angajat din Primărie.

Alte stiri recente

5398 vizualizari
06 dec. 2019 21:35

Accident în Câmpina, la intersecția străzilor Maramureș și Ana Ipătescu. Una dintre mașinile implicate s-a răsturnat

Un nou accident rutier s-a produs vineri seară în municipiul Câmpina, la intersecția Străzii Maramureș cu Strada Ana Ipătescu, o intersecție unde au loc frecvent astfel de evenimente rutiere, pe fondul neacordării de prioritate.

1891 vizualizari
06 dec. 2019 20:31

Virgil Guran a fost numit consilier de stat pentru ordine publică și siguranța cetățeanului la Cancelaria premierului Orban

Moș Nicolae a fost extrem de darnic cu fostul președinte al PNL Câmpina, Virgil Guran, în prezent președintele Organizației Județene Dâmbovița a PNL. I-a adus funcția de consilier de stat pe probleme de ordine publică și siguranța cetățeanului la Cancelaria premierului Ludovic Orban. Decizia de numire a fost publicată în Monitorul Oficial 982/5 decembrie 2019.