Premiile municipiului Câmpina pentru cei mai buni 23 de liceeni din clasa a XII-a

Actualitate (Categoria articolului)

Timp de nouă ani, s-au numit "burse de excelență", iar din 2019 li s-a schimbat denumirea în "premiile municipiului Câmpina". Am explicat, la momentul respectiv, de ce a fost nevoie de această modificare a titulaturii și nu mai revenim asupra subiectului pentru că nu asta contează. Important este faptul că administrația locală continuă să premieze cei mai buni elevi din clasa a XII-a de la toate liceele câmpinene. Valoarea unui astfel de premiu este de 250 lei și se acordă lunar, pe tot parcursul anului școlar.

Cei 23 de elevi care beneficiază de premiile municipiului Câmpina au fost invitați joi, 28 noiembrie 2019, la ședința Consiliului Local pentru a fi felicitați și pentru a li se înmâna diplomele. Sunt elevi cu rezultate foarte bune la învățătură, cu media generală 10 la purtare și implicați în diverse activități extracurriculare: Timeea Maria Brebeanu, Diana Elena Constantin, Adrian Enoae, Bianca Mărgărit, Mara Merca, David Florin Moise, Maria Andreea Motoroiu, Eugen Munteanu, Teodora Pință, Cătălina Elena Popa, Denisa Maria Radu, Ioan Radu (Colegiul Național "Nicolae Grigorescu"), Bianca Andreea Balea, Maria Miruna Bengea, Andreea Bucur, Andreea Teodora Căpățână, Diana Mihaela Cofaru, Elena Adriana Drăgușin, Mara Andreea Găgeanu, Carmen Mihaela Neagu (Colegiul Tehnic Forestier), Ovidiu Ștefan Horjea, Bogdan Stoian (Liceul Tehnologic Energetic) și Denisa Gabriela Jula (Liceul Tehnologic "Constantin Istrati").
Din păcate, aproape că nu a existat an în care ceremonia de acordare a diplomelor să nu fie umbrită de vreun gest nepotrivit din partea vreunui reprezentant al administrației locale. De această dată, gestul nepotrivit îi aparține consilierului local Constantin Cândea, care, în calitate de președinte de ședință, i-a interzis primarului Horia Tiseanu să înmâneze diplomele copiilor. A făcut-o chiar el, Constantin Cândea, sub privirile oarecum jenate ale celorlalți consilieri. Este adevărat că era ședința Consiliului Local, dar nu este tocmai frumos ca de față cu elevii merituoși, chemați acolo pentru a fi felicitați, să plătești polițe politice și să încerci să ieși în față. Din respect pentru copii, dar și pentru funcția deținută, cea de consilier local, de ales local, Constantin Cândea putea înmâna diplomele și îi putea felicita pe bursieri împreună cu primarul localității. Dar așa, s-a creat un moment jenant, nepotrivit pentru o astfel de ceremonie. 

Vă reamintim faptul că de la bugetul local, pe lângă premiile municipiului, se plătesc și alte categorii de burse: de merit (120 lei pe lună), de studiu (100 lei pe lună), socială (80 lei pe lună, aceasta fiind singura bursă care se acordă pe toată durata anului, nu doar în timpul școlii). Valoarea totală a acestor premii și burse înseamnă 916.900 lei de la bugetul local.

6678 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • premiu 03.12.2019 11:47 Jenant moment,sa faci campanie in aceste momente.Oare acesti bani mai produc si alte efecte?din pacate acesti elevi vor ajunge si pe alte meleaguri si vor uita efortul depus de parinti si comunitate.Acest tip de burse se dadeau si in comunism ,se cumpara mancare si imbracaminte acum se cumpara tehnologie de comunicare.Se scurg foarte multi bani fara efect pe termen lung, doar crestere economica prin consum.Trebuie redus la maximum drenajul banului public,de exemplu reducerea numarului de Consilieri,desfiintare Politiei Locale,reducerea personalului din Primarie,oare cei din PNL local asculta de cei de sus, ce latra la luna cu reducerea cheltuielilor.Faceti o adunare a banilor publici pe un an si apoi inmultiti cu 10ani si o sa vedem care este adevarul .Auzi, 85%cheltuieli cu salariile in Primarie ,se asteapta pomana de la GAURA NEAGRA SI BUGETUL PARALEL,O mare DEBANDADA in spatiul publicsi asteptam ,asteptam sa apara un dictator sa faca ordine,oare s-a nascut?

Actualitate

3096 vizualizari
06 aug. 2020 17:47

Societatea Cemrom SA și-a mutat sediul social la Câmpina și va susține cu taxele și impozitele sale comunitatea locală

Producătorul de ciment Cemrom SA, companie care face parte din grupul Neptun SA, și-a mutat sediul social la Câmpina, după cum informează un comunicat de presă al acestei companii, semnat de președintele Consiliului de Administrație, Elena Albu.

2943 vizualizari
06 aug. 2020 12:08

Probleme și mai mari pe DJ 214 dintre Brebu și Pietriceaua, după descărcarea mai multor mașini cu pietriș

Revenim asupra situației drumului județean 214, dintre Brebu și Pietriceaua, cel afectat grav de alunecările de teren și despre care noi am scris de mai multe ori în ultima vreme. De această dată este vorba despre o situație hilară, generată de descărcarea pe acest drum, la km 9+500m, în zona "râpa lui Vlad", adică exact într-o porțiune unde alunecarea de teren este accentuată, a mai multor camioane cu pietriș. Sub greutatea acestora, fisurile din zidul de sprijin s-au accentuat, punând și mai mult în pericol drumul.

Alte stiri recente

951 vizualizari
07 aug. 2020 10:44

HidroPrahova a introdus program de furnizare a apei potabile în satul Urleta din comuna Bănești

Mai mulți locuitori din comuna Bănești, satul Urleta, ne-au semnalat faptul că, de câteva zile, sunt întreruperi mari în furnizarea apei potabile. În timpul nopții, nu curge deloc apă, dar acest lucru se întâmplă și în cursul dimineții.

606 vizualizari
07 aug. 2020 07:28

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 7 august

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.