Timp de nouă ani, s-au numit "burse de excelență", iar din 2019 li s-a schimbat denumirea în "premiile municipiului Câmpina". Am explicat, la momentul respectiv, de ce a fost nevoie de această modificare a titulaturii și nu mai revenim asupra subiectului pentru că nu asta contează. Important este faptul că administrația locală continuă să premieze cei mai buni elevi din clasa a XII-a de la toate liceele câmpinene. Valoarea unui astfel de premiu este de 250 lei și se acordă lunar, pe tot parcursul anului școlar.
Cei 23 de elevi care beneficiază de premiile municipiului Câmpina au fost invitați joi, 28 noiembrie 2019, la ședința Consiliului Local pentru a fi felicitați și pentru a li se înmâna diplomele. Sunt elevi cu rezultate foarte bune la învățătură, cu media generală 10 la purtare și implicați în diverse activități extracurriculare: Timeea Maria Brebeanu, Diana Elena Constantin, Adrian Enoae, Bianca Mărgărit, Mara Merca, David Florin Moise, Maria Andreea Motoroiu, Eugen Munteanu, Teodora Pință, Cătălina Elena Popa, Denisa Maria Radu, Ioan Radu (Colegiul Național "Nicolae Grigorescu"), Bianca Andreea Balea, Maria Miruna Bengea, Andreea Bucur, Andreea Teodora Căpățână, Diana Mihaela Cofaru, Elena Adriana Drăgușin, Mara Andreea Găgeanu, Carmen Mihaela Neagu (Colegiul Tehnic Forestier), Ovidiu Ștefan Horjea, Bogdan Stoian (Liceul Tehnologic Energetic) și Denisa Gabriela Jula (Liceul Tehnologic "Constantin Istrati").
Din păcate, aproape că nu a existat an în care ceremonia de acordare a diplomelor să nu fie umbrită de vreun gest nepotrivit din partea vreunui reprezentant al administrației locale. De această dată, gestul nepotrivit îi aparține consilierului local Constantin Cândea, care, în calitate de președinte de ședință, i-a interzis primarului Horia Tiseanu să înmâneze diplomele copiilor. A făcut-o chiar el, Constantin Cândea, sub privirile oarecum jenate ale celorlalți consilieri. Este adevărat că era ședința Consiliului Local, dar nu este tocmai frumos ca de față cu elevii merituoși, chemați acolo pentru a fi felicitați, să plătești polițe politice și să încerci să ieși în față. Din respect pentru copii, dar și pentru funcția deținută, cea de consilier local, de ales local, Constantin Cândea putea înmâna diplomele și îi putea felicita pe bursieri împreună cu primarul localității. Dar așa, s-a creat un moment jenant, nepotrivit pentru o astfel de ceremonie.
Vă reamintim faptul că de la bugetul local, pe lângă premiile municipiului, se plătesc și alte categorii de burse: de merit (120 lei pe lună), de studiu (100 lei pe lună), socială (80 lei pe lună, aceasta fiind singura bursă care se acordă pe toată durata anului, nu doar în timpul școlii). Valoarea totală a acestor premii și burse înseamnă 916.900 lei de la bugetul local.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.