Echipa CADON de la Liceul Energetic a câștigat locul I la concursul de informatică American Computer Science League

Eveniment (Categoria articolului)

Cei cinci băieți de la Liceul Tehnologic Energetic din Câmpina - Victor Alexandru, Gabriel Năstase, Rareș Dumitrică, Denis Cărăuș și Cătălin Oancea, împreună cu colega lor Andreea Aldescu, și-au văzut visul împlinit. Au câștigat locul I la prestigiosul concurs internațional de informatică American Computer Science League, organizat în SUA pentru elevii de liceu din toată lumea. 

Visul lor a început anul trecut, când s-au calificat pentru prima dată în finala concursului de informatică din SUA. Atunci, în 2015, nu au urcat pe podium. În 2016 au luat-o de la capăt, au trecut cu brio de etapele eliminatorii și s-au calificat din nou în finală. Iar de această dată au și câștigat. Dintre sutele de concurenți din zeci de țări, câmpinenii noștri au obținut locul I. Concursul a avut loc ieri după-amiază (ora 22.00, ora României), iar CADON a obținut punctajul maxim - 200 de puncte. "Le mulțumim tuturor celor care s-au implicat, ne-au susținut și ne-au ajutat. Plecăm optimiști în Statele Unite, la finala concursului American Computer Science League și sperăm ca de această dată să ne întoarcem cu un premiu", scriau elevii de la Energetic pe pagina lor de Facebook înainte de plecarea în SUA. S-au ținut de cuvânt. Se vor întoarce acasă cu un premiu și nu unul oarecare. Felicitări lor și felicitări profesorului coordonator Denisa Stoicescu pentru această performanță extraordinară!

20147 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1191 vizualizari
20 apr. 2024 22:28

Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

A doua ediție a Conferinței PeaceJam a avut loc la Câmpina, în Casa Tineretului, în acest week-end. Conferința a prilejuit discuții, jocuri și workshopuri în jurul unei teme comune - ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”.

1275 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

Alte stiri recente

850 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

350 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.