Echipa CADON de la Liceul Energetic a câștigat locul I la concursul de informatică American Computer Science League

Eveniment (Categoria articolului)

Cei cinci băieți de la Liceul Tehnologic Energetic din Câmpina - Victor Alexandru, Gabriel Năstase, Rareș Dumitrică, Denis Cărăuș și Cătălin Oancea, împreună cu colega lor Andreea Aldescu, și-au văzut visul împlinit. Au câștigat locul I la prestigiosul concurs internațional de informatică American Computer Science League, organizat în SUA pentru elevii de liceu din toată lumea. 

Visul lor a început anul trecut, când s-au calificat pentru prima dată în finala concursului de informatică din SUA. Atunci, în 2015, nu au urcat pe podium. În 2016 au luat-o de la capăt, au trecut cu brio de etapele eliminatorii și s-au calificat din nou în finală. Iar de această dată au și câștigat. Dintre sutele de concurenți din zeci de țări, câmpinenii noștri au obținut locul I. Concursul a avut loc ieri după-amiază (ora 22.00, ora României), iar CADON a obținut punctajul maxim - 200 de puncte. "Le mulțumim tuturor celor care s-au implicat, ne-au susținut și ne-au ajutat. Plecăm optimiști în Statele Unite, la finala concursului American Computer Science League și sperăm ca de această dată să ne întoarcem cu un premiu", scriau elevii de la Energetic pe pagina lor de Facebook înainte de plecarea în SUA. S-au ținut de cuvânt. Se vor întoarce acasă cu un premiu și nu unul oarecare. Felicitări lor și felicitări profesorului coordonator Denisa Stoicescu pentru această performanță extraordinară!

19818 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

118 vizualizari
28 mar. 2023 20:44

Vineri, 31 martie, la Casa de Cultură Câmpina are loc vernisajul unei noi expoziții a unor pictori de dincolo de Prut

Vineri, 31 martie 2023, de la ora 18.00, la Casa de Cultură ”Geo Bogza” din municipiul Câmpina va avea loc vernisajul unei expoziții a câtorva pictori de dincolo de Prut, care au expus în Galeria ”Fata Morgana” din Mărcăuți, o localitate aflată la mică distanță de capitala Republicii Moldova, Chișinău.

1426 vizualizari
28 mar. 2023 07:16

La Breaza are loc Gala Folk "Om bun", în memoria lui Victor Socaciu

Este cea de-a treia ediție a Galei Folk "Om bun" care are loc la Breaza, prima ediție, cea din 2021, fiind organizată chiar de Victor Socaciu. După dispariția artistului, în decembrie 2021, soția acestuia, Brândușa Simion Socaciu a făcut tot posibilul să ducă mai departe acest eveniment organizat, iată, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Breaza, în parteneriat cu Asociația Culturală "Tatiana Stepa".

Alte stiri recente

651 vizualizari
28 mar. 2023 21:22

Accident mortal pe DN1, în Prahova. Victima a fost lovită de o autoutilitară

Pe Drumul Național 1, în afara stațiunii Bușteni, un bărbat a fost surprins și accidentat de o autoutitară condusă de un tânăr în vârstă de 23 de ani, în timp ce se afla în traversarea părții carosabile. În urma impactului, pietonul a decedat, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova.

895 vizualizari
28 mar. 2023 18:20

A început construcția turnului pentru apă din incinta Spitalului Municipal Câmpina

În cadrul amplelor lucrări care se desfășoară la Spitalul Municipal Câmpina, de câteva zile a început și construcția turnului pentru apă.