Echipa CADON de la Liceul Energetic a câștigat locul I la concursul de informatică American Computer Science League

Eveniment (Categoria articolului)

Cei cinci băieți de la Liceul Tehnologic Energetic din Câmpina - Victor Alexandru, Gabriel Năstase, Rareș Dumitrică, Denis Cărăuș și Cătălin Oancea, împreună cu colega lor Andreea Aldescu, și-au văzut visul împlinit. Au câștigat locul I la prestigiosul concurs internațional de informatică American Computer Science League, organizat în SUA pentru elevii de liceu din toată lumea. 

Visul lor a început anul trecut, când s-au calificat pentru prima dată în finala concursului de informatică din SUA. Atunci, în 2015, nu au urcat pe podium. În 2016 au luat-o de la capăt, au trecut cu brio de etapele eliminatorii și s-au calificat din nou în finală. Iar de această dată au și câștigat. Dintre sutele de concurenți din zeci de țări, câmpinenii noștri au obținut locul I. Concursul a avut loc ieri după-amiază (ora 22.00, ora României), iar CADON a obținut punctajul maxim - 200 de puncte. "Le mulțumim tuturor celor care s-au implicat, ne-au susținut și ne-au ajutat. Plecăm optimiști în Statele Unite, la finala concursului American Computer Science League și sperăm ca de această dată să ne întoarcem cu un premiu", scriau elevii de la Energetic pe pagina lor de Facebook înainte de plecarea în SUA. S-au ținut de cuvânt. Se vor întoarce acasă cu un premiu și nu unul oarecare. Felicitări lor și felicitări profesorului coordonator Denisa Stoicescu pentru această performanță extraordinară!

19592 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1913 vizualizari
29 iun. 2022 21:08

Festivalul de Jazz-Rock de la Câmpina a ajuns la cea de-a X-a ediție

În perioada 5-7 august 2022, în incinta ștrandului de la Casa Tineretului, va avea loc ediția a X-a a Festivalului de Jazz-Rock, organizat de Asociația Culturală Euro Jazz Rock și Primăria municipiului Câmpina, prin proiectul ”CâmpinArtelor”, adică fără niciun leu de la bugetul local.

2522 vizualizari
26 iun. 2022 12:31

Atmosferă superbă la concertul susținut de KEMPES în Parcul Regele Mihai I din Câmpina

Ovidiu Ioncu (KEMPES), una dintre cele mai bune voci ale rock-ului românesc, a deschis seria concertelor pe care Casa de Cultură “Geo Bogza” le organizează în această vară în aer liber, în centrul municipiului Câmpina. Iar KEMPES a creat o atmosferă extraordinară, alături de cei doi membri ai formației sale – Mihai Neniță la vioară și Alberto Bolocan la chitară.

Alte stiri recente

194 vizualizari
02 iul. 2022 20:08

Tineri voluntari din Corpul European de Solidaritate au poposit la Câmpina

2022 este Anul European al Tineretului și în cadrul unui stagiu de voluntariat prin Corpul European de Solidaritate, zece voluntari internaționali GEYC, din mai multe țări, împreună cu elevi de la liceele câmpinene au poposit vineri, 1 iulie, și la sediul Primăriei municipiului Câmpina, unde s-au întâlnit cu primarul Alin Moldoveanu.

1115 vizualizari
02 iul. 2022 14:36

Poliția Prahova scoate la concurs mai multe posturi din sursă externă, inclusiv ofițeri și ajutor de șef de post

64 de posturi sunt scoase la concurs de Inspectoratul de Poliție Județean Prahova, cu recrutare prin încadrare directă din sursă externă: patru sunt pentru ofițer, iar 60 sunt pentru agenți de poliție – dintre care 15 pentru ajutor de șef de post din specialitatea ordine publică, în mediul rural.