”Salon de iarnă”, ultima expoziție a anului 2023 la Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Vernisajul expoziției de pictură și sculptură ”Salon de iarnă” a încheiat pentru anul 2023 activitatea Asociației artiștilor plastici ”CâmpinArtelor”. Evenimentul a avut loc vineri, 8 decembrie, la ceas de seară, în Sala ”Constantin Radu” a Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina.

Un număr foarte mare de iubitori ai artei, ai frumosului au fost prezenți la vernisajul ”Salonului de iarnă”, în cadrul căruia au expus Gabriel Dima, Valentin Bălan, Roxana Buzoianu, Gilda Ivan, Daria Zemeleagă, Elena Toma, Eugenia Lungu, Camelia Tache, Lucian Tache, Sorin Morariu, Aurel Grigorescu și Constantin Antohi. De asemenea, a fost prezent la vernisaj și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, singurul reprezentant al administrației locale. Acesta i-a felicitat pe membrii asociației pentru întreaga lor activitate din acest an și le-a spus că este mândru că este primarul unei localități cu asemenea artiști plastici.
Amfitrionul evenimentului a fost Gabriel Dima, președintele Asociației artiștilor plastici ”CâmpinArtelor”, care i-a invitat și pe colegii săi să se adreseze publicului. De asemenea, la eveniment a fost invitată Cerasela Tănase, președintele Asociației Părinților de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina, care pe 18 decembrie 2023 va organiza un eveniment - ”Arte pentru viitor”, în cadrul căruia va avea loc și o licitație pentru strângerea de fonduri în vederea derulării unor proiecte educaționale. Pentru această licitație, mai mulți artiști câmpineni au oferit câteva dintre tablourile lor, un gest frumos primit cu bucurie de organizatorul Galei ”Arte pentru viitor” și cu aplauze de cei prezenți la vernisajul ”Salonului de iarnă”.
Nu în ultimul rând, mai mulți dintre artiștii expozanți au oferit publicului mici daruri, în special ornamente pentru Crăciun sau obiecte care se pot transforma în daruri deosebite, fiind lucrări realizate manual.
Nici nu au încheiat, încă, anul 2023 că artiștii plastici câmpineni se pregătesc deja pentru prima expoziție din anul 2024 - pe 12 ianuarie, la Castelul ”Iulia Hasdeu”.

2319 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Misu 15.12.2023 11:07 Aveam emotii cand am vazut primele poze ca nu participa si primaru’. Dar m-am linistit. A fost prezent. La cat de mult “iubeste” el sportul si cultura campineana, nu ne-ar surprinde daca pe viitor va interzice astfel de manifestari. Acum e in campanie electorala si prezenta lui trebuie sa dea bine printre oameni culti si talentati.

Eveniment

922 vizualizari
03 mar. 2024 11:24

Proiect româno-moldovean pe tema Mărțișorului la Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

După cum v-am informat deja, pe 1 Martie 2024, Grădinița “Iulia Hasdeu” din Câmpina a derulat o activitate foarte frumoasă - ”Mărțișorul, între tradiție, creativitate și Patrimoniul UNESCO”, în cadrul proiectului transfrontalier ”Grădinițele prieteniei”, la care participă unități de învățământ preșcolar din România și Republica Moldova. 

1729 vizualizari
29 feb. 2024 20:38

Spectacol de revistă la Casa de Cultură din Câmpina, susținut de artiștii Teatrului “Toma Caragiu” din Ploiești

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, la Casa de Cultură “Geo Bogza” din Câmpina va avea loc spectacolul “Dă, Doamne, cântec!”, susținut de artiștii Secției de Revistă a Teatrului “Toma Caragiu”din Ploiești. Evenimentul va avea loc marți, 12 martie 2024, de la ora 19.00.

Alte stiri recente

634 vizualizari
03 mar. 2024 18:59

Alin Moldoveanu: ”Câmpina nu a pierdut niciun leu din cele 14 milioane, pe care le vehiculează unii”

Prezent într-o emisiune la CâmpinaTV.ro, unde a explicat pe larg bugetul local pentru anul 2024, Alin Moldoveanu a făcut o serie de referiri la una dintre acuzele lansate în ultimele luni de adversarii săi politici - pierderea a 14 milioane lei, fonduri europene, din proiecte care nu au fost finalizate la termenul de 31 decembrie 2023.

805 vizualizari
03 mar. 2024 18:19

Restricțiile de trafic pe mai multe străzi din Câmpina, prelungite până la 31 martie

Primăria municipiului Câmpina a anunțat prelungirea restricțiilor de circulație pe mai multe străzi, pe care se efectuează lucrări de extindere a canalizării menajere.