Bugetul Câmpinei a fost aprobat. 2018, încă un an în care municipiul va sta în loc

Actualitate (Categoria articolului)

Consiliul Local Câmpina a aprobat în această seară bugetul municipiului pentru 2018. Un buget în care dezvoltarea nu este o prioritate. Un buget în care pentru investiții s-a alocat fix excedentul anului anterior, fără un leu în plus. Un buget dedicat salariilor din administrația locală și cheltuielilor de funcționare. Un buget care defavorizează localitatea, exact așa cum am anticipat și am scris zilele trecute. 

Bugetul Câmpinei pentru 2018 a fost adoptat cu 10 voturi pentru (consilierii PNL și PMP) și 8 abțineri (consilierii PSD și ALDE) astăzi, 19 februarie, prima zi lucrătoare după expirarea termenului legal în care trebuia dezbătut și aprobat. O ședință aparent simplă, dar care le-a lăsat un gust amar tuturor. Primarul Horia Tiseanu a citit expunerea de motive și a prezentat principalele alocări bugetare. Au urmat discuțiile, punctele de vedere ale consilierilor, în general pertinente și de bun simț. Au fost și câteva amendamente, fără substanță. Puține intervenții, pentru că, în definitiv, ce ai mai putea spune tu, consilier local, în legătură cu un buget despre care nu te-a întrebat nimeni nimic, doar ți-a fost pus în față și ai fost invitat să îl votezi. Nu consultări politice, nu dezbatere publică. Un buget semnat Horia Tiseanu. 
Cel mai bine au sintetizat problema bugetului, în intervenția lor, consilierii locali Elena Albu (PNL) și Ion Dragomir (PSD). Declarațiile lor le puteți urmări integral în imaginea video, noi vă redăm aici doar câteva idei.
Elena Albu: "Este clar că actualul proiect de buget nu are ca prioritate dezvoltarea orașului, ci mai mult partea de salarii și de asistență socială, spre asta ne îndreptăm. Când aprobi o lege prin care le permiți oamenilor să-și stabilească singuri salariile, asta se întâmplă. Mă întreb, cum ar fi dacă acționarul firmei la care lucrez ar veni și ne-ar spune să ne stabilim singuri salariile, ce s-ar întâmpla oare?! Mă uit la tabelul cu numărul de salariați și salariile din administrația locală. Am făcut așa un calcul anual la care am adăugat și voucherele de vacanță. Mă scuzați, dar aveți salarii aproape de corporatiști. La aceste salarii, asigurați măcar servicii de calitate!"
Ion Dragomir: "Este un buget care demonstrează că nici anul acesta nu se va face nimic. Un buget din care dăm 40% pe salarii și la investiții doar 10 milioane lei, adică excedentul bugetar. Am avut 10 milioane excedent în 2016, 10 milioane excedent în 2017 și sunt absolut convins că așa va fi și la finalul lui 2018, pentru că nu se va face nimic. Ați făcut bugetul cum ați vrut și ați stabilit ce investiții ați vrut. Mie mi se păreau mai importante Calea Doftanei și Bobâlna decât terenul de sport de la Grădinița 5, unde peste un an sau doi nu se știe dacă vor mai fi copii sau decât concursul de soluții pentru nu știu ce monument în Parcul de la Soldat. Nu v-ați consultat cu nimeni, nici măcar cu consilierii PNL din partidul dvs., ați făcut cum ați vrut și iată ce a ieșit!"

Citiți și 40% din bugetul Câmpinei pentru 2018 înseamnă salariile angajaților din administrația locală. Pentru investiții se alocă în jur de 15% din buget

4500 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

599 vizualizari
22 feb. 2024 20:33

Primim de la cititori. Câmpina, Strada Bobâlna, februarie 2024

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 un filmuleț realizat parcurgând Strada Bobâlna, din Câmpina, de la capătul dinspre Strada B.P. Hasdeu până la ieșirea în Calea Doftanei.

733 vizualizari
22 feb. 2024 18:48

De Cartea Recordurilor. Un câmpinean aflat la volan a fost prins de trei ori într-o zi din ce în ce mai băut... A treia oară a fost reținut de polițiști!

1 comentarii

Un câmpinean are toate șansele să intre în Cartea Recordurilor, după ce în cursul zilei de miercuri, 21 februarie, aflându-se la volan în municipiul Ploiești a fost oprit de trei ori la rând de polițiști, aceștia constatând de fiecare dată că era din ce în ce mai băut!

Alte stiri recente

182 vizualizari
22 feb. 2024 19:28

“Îmi asum public că, în calitate de primar al Câmpinei, nu voi continua demersul construirii pasajului rutier!”

1 comentarii

Acesta este angajamentul public al Irinei Nistor, candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Câmpina, un angajament scris și semnat.

813 vizualizari
21 feb. 2024 23:01

Câștigătorii concursului de fotografie OBIECTIV: CÂMPINA CURATĂ

1 comentarii

Asociația Câmpina Curată și Partidul Câmpina Curată au organizat un concurs inedit de fotografie, prin care s-a dorit aducerea în atenția publicului a unor probleme legate de curățenia din municipiul Câmpina. Ȋn ciuda temei aparent negative, acest concurs a constituit un mesaj pozitiv pentru schimbare, o campanie de conștientizare și implicare activă. Câteva sute de fotografii au fost înscrise în concurs de către fotografi amatori și profesioniști.