Bugetul Câmpinei a fost aprobat. 2018, încă un an în care municipiul va sta în loc

Actualitate (Categoria articolului)

Consiliul Local Câmpina a aprobat în această seară bugetul municipiului pentru 2018. Un buget în care dezvoltarea nu este o prioritate. Un buget în care pentru investiții s-a alocat fix excedentul anului anterior, fără un leu în plus. Un buget dedicat salariilor din administrația locală și cheltuielilor de funcționare. Un buget care defavorizează localitatea, exact așa cum am anticipat și am scris zilele trecute. 

Bugetul Câmpinei pentru 2018 a fost adoptat cu 10 voturi pentru (consilierii PNL și PMP) și 8 abțineri (consilierii PSD și ALDE) astăzi, 19 februarie, prima zi lucrătoare după expirarea termenului legal în care trebuia dezbătut și aprobat. O ședință aparent simplă, dar care le-a lăsat un gust amar tuturor. Primarul Horia Tiseanu a citit expunerea de motive și a prezentat principalele alocări bugetare. Au urmat discuțiile, punctele de vedere ale consilierilor, în general pertinente și de bun simț. Au fost și câteva amendamente, fără substanță. Puține intervenții, pentru că, în definitiv, ce ai mai putea spune tu, consilier local, în legătură cu un buget despre care nu te-a întrebat nimeni nimic, doar ți-a fost pus în față și ai fost invitat să îl votezi. Nu consultări politice, nu dezbatere publică. Un buget semnat Horia Tiseanu. 
Cel mai bine au sintetizat problema bugetului, în intervenția lor, consilierii locali Elena Albu (PNL) și Ion Dragomir (PSD). Declarațiile lor le puteți urmări integral în imaginea video, noi vă redăm aici doar câteva idei.
Elena Albu: "Este clar că actualul proiect de buget nu are ca prioritate dezvoltarea orașului, ci mai mult partea de salarii și de asistență socială, spre asta ne îndreptăm. Când aprobi o lege prin care le permiți oamenilor să-și stabilească singuri salariile, asta se întâmplă. Mă întreb, cum ar fi dacă acționarul firmei la care lucrez ar veni și ne-ar spune să ne stabilim singuri salariile, ce s-ar întâmpla oare?! Mă uit la tabelul cu numărul de salariați și salariile din administrația locală. Am făcut așa un calcul anual la care am adăugat și voucherele de vacanță. Mă scuzați, dar aveți salarii aproape de corporatiști. La aceste salarii, asigurați măcar servicii de calitate!"
Ion Dragomir: "Este un buget care demonstrează că nici anul acesta nu se va face nimic. Un buget din care dăm 40% pe salarii și la investiții doar 10 milioane lei, adică excedentul bugetar. Am avut 10 milioane excedent în 2016, 10 milioane excedent în 2017 și sunt absolut convins că așa va fi și la finalul lui 2018, pentru că nu se va face nimic. Ați făcut bugetul cum ați vrut și ați stabilit ce investiții ați vrut. Mie mi se păreau mai importante Calea Doftanei și Bobâlna decât terenul de sport de la Grădinița 5, unde peste un an sau doi nu se știe dacă vor mai fi copii sau decât concursul de soluții pentru nu știu ce monument în Parcul de la Soldat. Nu v-ați consultat cu nimeni, nici măcar cu consilierii PNL din partidul dvs., ați făcut cum ați vrut și iată ce a ieșit!"

Citiți și 40% din bugetul Câmpinei pentru 2018 înseamnă salariile angajaților din administrația locală. Pentru investiții se alocă în jur de 15% din buget

4526 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1099 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

1145 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

1297 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

1004 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.