Bugetul Câmpinei a fost aprobat. 2018, încă un an în care municipiul va sta în loc

Actualitate (Categoria articolului)

Consiliul Local Câmpina a aprobat în această seară bugetul municipiului pentru 2018. Un buget în care dezvoltarea nu este o prioritate. Un buget în care pentru investiții s-a alocat fix excedentul anului anterior, fără un leu în plus. Un buget dedicat salariilor din administrația locală și cheltuielilor de funcționare. Un buget care defavorizează localitatea, exact așa cum am anticipat și am scris zilele trecute. 

Bugetul Câmpinei pentru 2018 a fost adoptat cu 10 voturi pentru (consilierii PNL și PMP) și 8 abțineri (consilierii PSD și ALDE) astăzi, 19 februarie, prima zi lucrătoare după expirarea termenului legal în care trebuia dezbătut și aprobat. O ședință aparent simplă, dar care le-a lăsat un gust amar tuturor. Primarul Horia Tiseanu a citit expunerea de motive și a prezentat principalele alocări bugetare. Au urmat discuțiile, punctele de vedere ale consilierilor, în general pertinente și de bun simț. Au fost și câteva amendamente, fără substanță. Puține intervenții, pentru că, în definitiv, ce ai mai putea spune tu, consilier local, în legătură cu un buget despre care nu te-a întrebat nimeni nimic, doar ți-a fost pus în față și ai fost invitat să îl votezi. Nu consultări politice, nu dezbatere publică. Un buget semnat Horia Tiseanu. 
Cel mai bine au sintetizat problema bugetului, în intervenția lor, consilierii locali Elena Albu (PNL) și Ion Dragomir (PSD). Declarațiile lor le puteți urmări integral în imaginea video, noi vă redăm aici doar câteva idei.
Elena Albu: "Este clar că actualul proiect de buget nu are ca prioritate dezvoltarea orașului, ci mai mult partea de salarii și de asistență socială, spre asta ne îndreptăm. Când aprobi o lege prin care le permiți oamenilor să-și stabilească singuri salariile, asta se întâmplă. Mă întreb, cum ar fi dacă acționarul firmei la care lucrez ar veni și ne-ar spune să ne stabilim singuri salariile, ce s-ar întâmpla oare?! Mă uit la tabelul cu numărul de salariați și salariile din administrația locală. Am făcut așa un calcul anual la care am adăugat și voucherele de vacanță. Mă scuzați, dar aveți salarii aproape de corporatiști. La aceste salarii, asigurați măcar servicii de calitate!"
Ion Dragomir: "Este un buget care demonstrează că nici anul acesta nu se va face nimic. Un buget din care dăm 40% pe salarii și la investiții doar 10 milioane lei, adică excedentul bugetar. Am avut 10 milioane excedent în 2016, 10 milioane excedent în 2017 și sunt absolut convins că așa va fi și la finalul lui 2018, pentru că nu se va face nimic. Ați făcut bugetul cum ați vrut și ați stabilit ce investiții ați vrut. Mie mi se păreau mai importante Calea Doftanei și Bobâlna decât terenul de sport de la Grădinița 5, unde peste un an sau doi nu se știe dacă vor mai fi copii sau decât concursul de soluții pentru nu știu ce monument în Parcul de la Soldat. Nu v-ați consultat cu nimeni, nici măcar cu consilierii PNL din partidul dvs., ați făcut cum ați vrut și iată ce a ieșit!"

Citiți și 40% din bugetul Câmpinei pentru 2018 înseamnă salariile angajaților din administrația locală. Pentru investiții se alocă în jur de 15% din buget

4428 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1450 vizualizari
21 sept. 2023 18:52

A fost dat startul lucrărilor de realizare a rețelelor de apă și canalizare în Breaza, Comarnic și Sinaia

2 comentarii

Miercuri, 20 septembrie, în localitățile Breaza, Comarnic și Sinaia a fost dat startul oficial al lucrărilor de realizare a rețelei de apă și canalizare, proiect care se derulează prin Hidro Prahova, cu finanțare europeană, valoarea totală - pentru toate cele 42 localități din județ, incluse în acest proiect - fiind de aproximativ 700 milioane euro.

1495 vizualizari
20 sept. 2023 15:59

Primim de la cititori. Pe Strada Petre Liciu problemele continuă...

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 mai multe imagini cu Strada Petre Liciu. Un subiect care, din păcate, nu este nou, despre care am mai scris, dar, iată, oamenii apelează tot la noi.

Alte stiri recente

410 vizualizari
22 sept. 2023 14:26

Câmpinenii sunt invitați pe 23 septembrie la un super eveniment Cumpără de lângă casă – Festivalul Afacerilor Locale, ediția a doua

A doua ediție a Festivalului Afacerilor Locale, eveniment dedicat câmpinenilor și firmelor din oraș, organizat de Asociația Câmpina Curată cu sprijinul grupului de firme Soceram – Neptun, are loc weekend-ul acesta în Parcul Soceram, începând cu ora 10:00.

1563 vizualizari
21 sept. 2023 21:05

La Câmpina, noul an școlar a început cu probleme cu iz politic și nu numai

1 comentarii

Suntem doar în a doua săptămână a noului an școlar și deja apar probleme cu un puternic iz... politic, ceea ce nu ar avea ce să caute într-o societate normală, într-un sistem de educație sănătos. Se întâmplă la Câmpina unde apropierea anului electoral 2024 pare să fi încețoșat mințile unor politicieni care par dispuși la orice de dragul unor voturi.