Căminul Energetic, haznaua de la periferia Câmpinei turistice

Social (Categoria articolului)

Căminul Energetic este un loc despre care nu se va vorbi sigur în cadrul mărețului proiect "Câmpina turistică" al actualei administrații locale. Pentru că este un loc unde canalizarea refulează, un loc mizerabil, plin de igrasie, mucegai și gunoaie. Un loc unde, totuși, trăiesc niște câmpineni. Vreo 40 de familii, oameni simpli, disperați de-a dreptul de mizeria pe care trebuie să o înfrunte zi de zi.

Până anul trecut, Căminul Energetic a avut doi proprietari: etajele 2 și 3 aparțineau Primăriei Câmpina și toate camerele au fost repartizate unor chiriași, în timp ce parterul și primul etaj aparțineau Ministerului Educației, iar aici era dezastru. Din vara anului trecut, imobilul a fost preluat în totalitate de Primărie, dar din păcate nu s-a schimbat nimic. Parterul și primul etaj sunt în continuare jalnice, mizerabile, degradate, împuțite. Ne pare rău că folosim astfel de termeni, dar numai așa putea descrie cu adevărat situația de la Căminul Energetic. Și cum altfel să vorbești despre un loc unde canalizarea a refulat în interiorul imobilului și a umplut o parte a parterului cu mizeria aceea care miroase îngrozitor?!

Până în vara anului trecut, reprezentanții Primăriei se plângeau că, deși cunosc situația gravă de la Căminul Energetic, nu pot interveni din cauza Ministerului Educației, proprietarul parterului și primului etaj. Acum, această scuză nu mai poate fi folosită pentru că, după cum spuneam, întregul imobil este al administrației locale. O administrație care l-a obținut după nenumărate și lăudabile demersuri la Inspectoratul Școlar Județean și la Ministerul Educației. Bun, problema preluării s-a rezolvat. Ce facem mai departe? 

În vara trecută, Primărie a preluat întregul imobil, deci sunt câteva luni bune de atunci. În octombrie 2015, la o rectificare bugetară, Consiliul Local a aprobat alocarea a 280.000 lei de la bugetul Câmpinei pentru proiectarea și execuția de reparații capitale la Căminul Energetic (parter și primul etaj). La rectificarea din noiembrie 2015, suma a fost diminuată la 50.000 lei, pentru ca apoi lucrarea să fie inclusă în bugetul pentru 2016 cu suma integrală - 280.000 lei. Probabil că acești bani n-o să ajungă pentru tot ce ar fi de făcut la Căminul Energetic, dar sunt suficienți pentru proiectare și demararea lucrărilor. Ulterior, tot printr-o rectificare bugetară, suma ar putea fi suplimentată. Dar măcar să se urnească o dată lucrurile și să se termine cu mizeria de acolo. Primăria intenționează să transforme parterul și primul etaj în locuințe sociale, așa cum s-a întâmplat în 2006, când a preluat etajele superioare. Dar cine știe cât va mai dura...

8652 vizualizari
7

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Oana 14.03.2016 19:18 O mare bataie de joc la adresa acestor oameni! Rusine tuturor celor care ar putea si nu fac nimic pentru acesti oameni! Nici nu vreau sa ma gandesc cand o veni canicula cum miroase acolo!!! Oamenii aceia au si ei copii! Si asta e Campina lui Tiseanu in anul 2016!!!
  • Dragos 14.03.2016 20:15 ce stomac tare trebuie sa aiba oamenii care locuiesc acolo! nici nu vreau sa imi imaginez cum poate sa miroasa
  • dan 15.03.2016 16:32 Cartea de vizită a lui Tiseanu. Alături de canalizare, calitatea drumurilor, curățenia în oraș, locurile de joacă dintre blocuri, prețul apei, etc..
  • Petre Licu 15.03.2016 16:38 Un oraș abandonat!
  • ferar beniamin 16.03.2016 18:45 buna ziua ..sunt locatar din camin domnul primar nea promis multe dar nu face nimica si intradevar cand vine canicula trebuie sa plec cu baiatul de 3 ani in oras ca nu se poate juca in fata blocului de miros DOMNULE PRIMAR de ce nu veniti sa vedeti cand vine caldura sa stati 5 min sa vedeti cum miroasa ... si cum iese afara din canalizare ...ASTAI ROMANAIA ...astai CAMPINA
  • taximetristu 22.03.2016 20:08 Lasa ca pe primarul nostru il voteaza pensionarii.Sa vedeti in Turnatorie si pe Voila fani.Intrebarea e daca fanii lui Guran indreapta spre Ionita sau spre PRU voturi.Un fir de urmarit este si cine va candida la CJ ca cei care au fost ne-au mintit si s-au lepadat de oras.Nu strica ei pantofii pe la periferie.Langa uzina Concordia sunt hoarde de caini....vede cineva,drumul de la Energopetrol spre Concordia trebuie grija sa nu sara vreunii din boscheti,la fel la Gura Leului.Politie locala si municipala lipsa...la datorie la birou.
  • Adrian Marinescu 22.09.2016 23:29 O sa fac tot posibilul ca aceste imagini sa le vada o lume intreaga.

Social

1612 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

831 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

669 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

143 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.