Câmpina solicită 1,2 milioane lei de la Fondul de Mediu pentru zece stații de reîncărcare a vehiculelor electrice

Actualitate (Categoria articolului)

În momentul de față, în municipiul Câmpina sunt înregistrate 33 de vehicule electrice, dintre care 24 sunt deținute de persoane fizice și nouă de persoane juridice. Cu toate că acest număr de vehicule este încă destul de mic, administrația locală a aprobat un proiect prin care se solicită de la Fondul de Mediu 1,2 milioane lei pentru realizarea a zece stații (în total, 20 locuri) pentru reîncărcarea mașinilor electrice.

Proiectul a fost aprobat în regim de urgență de Consiliul Local Câmpina, singurele obiecții fiind ridicate de consilierul Valentin Crețu, care a apreciat că suma este prea mică în raport cu cheltuielile necesare pentru amenajarea fiecărei stații. Din explicațile oferite a reieșit că suma acoperă cheltuielile necesare, în plus, fiind suma maximă permisă de Ghidul de finanțare, respectiv 60.000 lei pentru o stație cu două locuri de reîncărcare.
La rândul său, primarul Alin Moldoveanu, inițiatorul proiectului, a subliniat că este vorba de stații de reîncărcare, unde durata de reîncărcare completă este de două ore și că proiectul vine în completarea unui alt proiect cu fonduri europene, cel privind achiziția de autobuze electrice, unde sunt incluse alte zece stații de reîncărcare pentru vehiculele electrice ale populației (pe lângă cele 12 stații pentru autobuze).
Proiectul a fost aprobat în unanimitate de consilierii prezenți.

3174 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Gogu 16.11.2022 02:52 Multe proiecte, dar detalii exacte, exceptind celebra fonduri europene nu exista. Pt cine sunt statiile. Cit va costa incarcarea, si alte detalii care ar trebui lamurite si clarificate, pt toata lumea si public si membrii CL ai orasului. Facem statii unde? Situatia juridica a terenului. Cine plateste executarea si proiectarea? Cit va costa kw la statii?. Care va fi regulamentul de functionare, adica cit se poate stationa pt incarcare, ce se intimpla daca nu se incarca si se parcheaza. Vor fi publice sau 2 publice si 4 la primarie, 4 la politie, la muzeu la scoala, liceu, la spital ,, pompieri samd, gratuite ca sa fie bine. Pt cine trebuie sa fie bine. Ne poate lamurii initiaturul proiectului? Eu nu am reusit sa ma descurc pe site primarie. Sau poate admin a prezentat stirea incomplet,, minimalizind importanta altor aspecte.. Sunt multe aspecte si se creaza senzatia de pe repede inainte. Toate lumea vorbeste de economie, de redus consum institutii, si noi impodobim orasul , ca in anii trecuti. Hai sa taiem de aici mai mult si de la scoli mai puti

Actualitate

2310 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

2313 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

1 comentarii

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

200 vizualizari
25 apr. 2024 16:18

Partidul Câmpina Curată a depus dosarele de candidați pentru Consiliul Local

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie, Partidul Câmpina Curată a depus la Biroul Electoral Local dosarele de candidați pentru Consiliul Local. Vă reamintim că pentru funcția de primar, Partidul Câmpina Curată o susține pe Irina Nistor, candidatul PSD.

20 vizualizari
25 apr. 2024 15:33

UAT Câmpina - Anunț prealabil privind afișarea publică a documentelor tehnice ale cadastrului

OCPI PRAHOVA anunță publicarea documentelor tehnice ale cadastrului pentru sectorul/sectoarele cadastral(e) nr. 13 si 14, pe o perioadă de 60 de zile calendaristice, conform art. 14 alin. (1) și (2) din Legea cadastrului și a publicității Imobiliare nr. 7/1996, republicată, cu modificările și completările ulterioare.