USR Câmpina respinge invitația primarului la consultări pe tema PUZ-ului privind zona centrală și pasajul subteran

Politică (Categoria articolului)

Biroul de presă al USR Câmpina ne-a transmis un comunicat de presă ca răspuns la invitația primarului Alin Moldoveanu pentru a participa la consultări pe tema PUZ-uluii privind zona centrală și pasajul subteran. Iată comunicatul:

Ca urmare a invitației Primarului Municipiului Câmpina, transmisă consilierilor locali USR Câmpina pentru data de 25.08.2022, ora 12:00, biroul de presă al filialei emite acest răspuns public.
Încă de pe 10.08.2022, USR Câmpina a solicitat organizarea unei dezbateri publice pe tema "P.U.Z. - pasaj subteran" la care să participe:
- cetățeni ai localității;
- consilierii locali ai tuturor partidelor reprezentate;
- specialiștii care au participat la elaborarea PUZ-ului;
- organizațiile legal constituite.
Scopul acestei acțiuni este de a se cunoaște motivaţiile şi aşteptările fiecărui factor interesat, astfel încât să se evidenţieze divergenţele, apoi punctele comune şi beneficiile pe care decizia respectivă le aduce fiecăruia dintre aceştia.
O documentație P.U.Z. se elaborează într-o formă inițială, care, în urma avizării, se poate adapta sau se poate modifica substanțial pentru ca la final să poată fi aprobată prin hotărârea Consiliului Local devenind lege locală cu aplicabilitate imediată privind modul de construire în arealul reglementat.
Este important de înteles faptul că fiecare dintre consilieri a fost ales de către cetățeni pentru a le reprezenta interesele, iar dacă, în urma rundelor succesive de informare și consultare a populației, opțiunile acestora nu au fost cel puțin analizate, daca nu chiar preluate în documentația PUZ, consilierii au tot dreptul sa respingă o astfel de documentație de urbanism.
În plus, ei sunt cei care decid prin vot dacă interesul public este primordial și, poate, mai important decât asta, decid dacă prin aprobarea unui P.U.Z. pentru o investiție nu vor apărea probleme pentru localitate, ca urmare a investiției aprobate.
Considerăm că poziția consilierului local este tratată cu superficialitate de către primar. Acesta trebuie să înțeleagă rolul consilierilor, acela de a fi în interesul cetățenilor.
„Primarul este ales prin votul direct al cetățenilor, motiv pentru care trebuie să le asculte doleanțele transmise prin consilierii locali. Părăsirea sălii de ședințe de consiliu la fiecare încercare de interpelare din partea consilierilor, arată, consider, o lipsă de respect față de câmpineni”, Liviu Dumitrache, Președinte USR Câmpina.
Ca atare, consilierii USR Câmpina resping invitația Primarului Municipiului Câmpina, domnul Alin Moldoveanu.

Vă reamintim că USR este a doua formațiune politică, după PSD, care a anunțat că nu va onora invitația primarului la consultări.

2706 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Rammstein 25.08.2022 13:01 Foarte bine, a luat-o pe ulei primăria cu acest pasaj exact ca boul de la cluj cu metroul.. Problema e alta domnilor, această localitate a devenit câmp de luptă al miliției..rusine!!..zilnic zeci de mașini de miliție circulă cu sirenele pornite ,milițienii în veste anitglont, arme la vedere ...parca e un câmp de luptă.. Opriți această teroare a miliției °°..oare șeful lor de la cineva a primit ordine să traumatizeze locuitorii?. Oricum nu vor scăpa în iarnă!!..Să vedem unde se vor ascunde acești teroriști?..

Politică

1025 vizualizari
21 nov. 2023 11:48

Drept la replică din partea AUR Câmpina

3 comentarii

În urma apariției articolului "Ce avem noi aici? Cezar Grama revine în politică, alături de Alexandru Anghel, la AUR Câmpina", publicat pe site-ul nostru în data de 17 noiembrie 2023, am primit din partea Biroului de comunicare al AUR Câmpina un drept la replică pe care în prezentăm integral. 

1726 vizualizari
17 nov. 2023 19:46

Ce avem noi aici? Cezar Grama revine în politică, alături de Alexandru Anghel, la AUR Câmpina

2 comentarii

Pe măsură ce se apropie alegerile, după cum ne așteptam cu toții, pe scena politică locală se produc mișcări interesante, apar nume noi sau se reactivează nume vechi în... partide noi. În această din urmă categorie îi putem include și pe Alexandru Anghel și Cezar Grama, de câteva zile președinte, respectiv vicepreședinte la AUR Câmpina.

Alte stiri recente

1223 vizualizari
07 dec. 2023 21:30

A fost lansat proiectul Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat la Câmpina

Joi seară, într-un spațiu elegant și bine pus la punct din clădirea BCR, din centrul municipiului Câmpina, a avut loc lansarea proiectului Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat în Câmpina.

578 vizualizari
07 dec. 2023 18:43

Tribunalul Ilfov a admis suspendarea hotărârii privind terenurile de pe râul Doftana

Joi, 7 decembrie 2023, a fost primul termen în procesul intentat de societățile Elsid și Electrocarbon împotriva Consiliului Local Câmpina și Primăriei Câmpina pentru suspendarea hotărârii privind aprobarea îndeplinirii procedurilor de radiere din Cartea Funciară a dreptului de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea celor două societăți asupra terenurilor aparținând municipalității, situate pe albia râului Doftana, acolo unde Elsid și Electrocarbon au investiții în domeniul energetic.