USR Câmpina respinge invitația primarului la consultări pe tema PUZ-ului privind zona centrală și pasajul subteran

Politică (Categoria articolului)

Biroul de presă al USR Câmpina ne-a transmis un comunicat de presă ca răspuns la invitația primarului Alin Moldoveanu pentru a participa la consultări pe tema PUZ-uluii privind zona centrală și pasajul subteran. Iată comunicatul:

Ca urmare a invitației Primarului Municipiului Câmpina, transmisă consilierilor locali USR Câmpina pentru data de 25.08.2022, ora 12:00, biroul de presă al filialei emite acest răspuns public.
Încă de pe 10.08.2022, USR Câmpina a solicitat organizarea unei dezbateri publice pe tema "P.U.Z. - pasaj subteran" la care să participe:
- cetățeni ai localității;
- consilierii locali ai tuturor partidelor reprezentate;
- specialiștii care au participat la elaborarea PUZ-ului;
- organizațiile legal constituite.
Scopul acestei acțiuni este de a se cunoaște motivaţiile şi aşteptările fiecărui factor interesat, astfel încât să se evidenţieze divergenţele, apoi punctele comune şi beneficiile pe care decizia respectivă le aduce fiecăruia dintre aceştia.
O documentație P.U.Z. se elaborează într-o formă inițială, care, în urma avizării, se poate adapta sau se poate modifica substanțial pentru ca la final să poată fi aprobată prin hotărârea Consiliului Local devenind lege locală cu aplicabilitate imediată privind modul de construire în arealul reglementat.
Este important de înteles faptul că fiecare dintre consilieri a fost ales de către cetățeni pentru a le reprezenta interesele, iar dacă, în urma rundelor succesive de informare și consultare a populației, opțiunile acestora nu au fost cel puțin analizate, daca nu chiar preluate în documentația PUZ, consilierii au tot dreptul sa respingă o astfel de documentație de urbanism.
În plus, ei sunt cei care decid prin vot dacă interesul public este primordial și, poate, mai important decât asta, decid dacă prin aprobarea unui P.U.Z. pentru o investiție nu vor apărea probleme pentru localitate, ca urmare a investiției aprobate.
Considerăm că poziția consilierului local este tratată cu superficialitate de către primar. Acesta trebuie să înțeleagă rolul consilierilor, acela de a fi în interesul cetățenilor.
„Primarul este ales prin votul direct al cetățenilor, motiv pentru care trebuie să le asculte doleanțele transmise prin consilierii locali. Părăsirea sălii de ședințe de consiliu la fiecare încercare de interpelare din partea consilierilor, arată, consider, o lipsă de respect față de câmpineni”, Liviu Dumitrache, Președinte USR Câmpina.
Ca atare, consilierii USR Câmpina resping invitația Primarului Municipiului Câmpina, domnul Alin Moldoveanu.

Vă reamintim că USR este a doua formațiune politică, după PSD, care a anunțat că nu va onora invitația primarului la consultări.

1965 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Rammstein 25.08.2022 13:01 Foarte bine, a luat-o pe ulei primăria cu acest pasaj exact ca boul de la cluj cu metroul.. Problema e alta domnilor, această localitate a devenit câmp de luptă al miliției..rusine!!..zilnic zeci de mașini de miliție circulă cu sirenele pornite ,milițienii în veste anitglont, arme la vedere ...parca e un câmp de luptă.. Opriți această teroare a miliției °°..oare șeful lor de la cineva a primit ordine să traumatizeze locuitorii?. Oricum nu vor scăpa în iarnă!!..Să vedem unde se vor ascunde acești teroriști?..

Politică

2043 vizualizari
02 sept. 2022 20:19

Comunicat al Partidului Verde Câmpina: ”Au transformat Piața în bâlci, au fost de acord să se înlocuiască diplomele cu sinecuri și să se încurce taraba cu executorul”

2 comentarii

Am primit din partea Partidului Verde Câmpina un comunicat de presă, pe care îl redăm integral:

4797 vizualizari
01 sept. 2022 08:56

Argumentele ”oamenilor liberi” în favoarea realizării pasajului subteran

7 comentarii

Zilele trecute, liderul Partidului Oamenilor Liberi, Liviu Briciu, care este și consilier local, a susținut o conferință de presă, în care unul dintre subiectele abordate a fost necesitatea construirii pasajului subteran, proiectul mult-discutat, care a născut atâtea pasiuni și a stârnit atâtea orgolii.

Alte stiri recente

1451 vizualizari
29 sept. 2022 20:01

Accident pe Strada Republicii, din Câmpina. Un pieton a fost lovit de o mașină

UPDATE - Victima accidentului este o femeie de 68 ani, care a fost transportată la spital. Conducătorul autoturismului care a produs accidentul este un bărbat de 32 ani. Atât șoferul, cât și victima au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cursul serii de joi, 29 septembrie, în apropierea orei 20, pe Strada Republicii, din Câmpina, a avut loc un accident rutier.

425 vizualizari
29 sept. 2022 17:58

Liga A Prahova, etapa a 9-a. Programul și delegările

La finalul acestei săptămâni, de vineri după-amiază și până duminică la prânz sunt programate jcurile etapei a 9-a din Liga A Prahova, la fotbal. Iată programul și delegările: