Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară: "PMP poate fi o voce puternică pentru o Europă mai unită"

Politică (Categoria articolului)

Lista Partidului Mișcarea Populară pentru alegerile europarlamentare din 26 mai este deschisă de fostul președinte al României, Traian Băsescu, urmat de președintele acestei formațiuni politice, Eugen Tomac. În vârstă de 35 de ani, Eugen Tomac este la al doilea mandat de parlamentar, a îndeplinit mai multe funcții importante în administrația centrală și are mai multe proiecte pentru Parlamentul European, pe care ni le-a prezentat în următorul dialog.

Domnule Eugen Tomac, de ce ați ales să renunțați la mandatul de parlamentar român pentru un loc în Parlamentul European?
Am ales să fac acest pas pentru că știu că voi fi o voce puternică în Parlamentul European, acolo unde voi participa activ cu soluții pentru rezolvarea unor probleme care îi privesc atât pe românii de acasă, cât și pe cei peste 3,5 milioane de români din Diaspora, dar și pe frații noștri de peste Prut. Și am ales să intru în cursa pentru un loc în Parlamentul European pentru că am experiență politică și administrativă în afaceri europene, știu exact ce trebuie să fac pentru a îndeplini așteptările românilor într-o Europă a bunăstării și securității și am o viziune cu privire la viitorul Uniunii Europene. Cred într-o Europă prosperă mai integrată, cred în sloganul nostru "Uniți în Europa" și cred că PMP poate fi o voce puternică pentru o Europă mai unită.
Vă propun să vedem concret câteva proiecte pe care vreți să le duceți în Parlamentul European?
PMP a lansat cu puțin timp în urmă un "Manifest pentru alegerile europarlamentare", care cuprinde principalele soluții la problemele Uniunii Europene. Dacă vrem, ca și cetățeni europeni, să trăim mai bine și să ne menținem prosperitatea, avem nevoie de o Europă cât mai integrată, care să tindă către Statele Unite ale Europei. Mai multă integrare pentru România înseamnă, de exemplu, salarii și pensii în România aproape de nivelul celor din Vestul Europei, creșterea subvenției pentru agricultură, adoptarea monedei Euro și altele. De asemenea, pentru românii din Diaspora vom supraveghea și voi avea intervenții politice, ori de câte ori este necesar, pentru a impune respectarea drepturilor și intereselor cetățenilor români care locuiesc și lucrează în state membre ale Uniunii Europene. "Uniți în Europa" va însemna și apărarea tuturor românilor de politicieni populiști, care își permit să-i denigreze pe români și să disprețuiască valorile fundamentale ale Uniunii Europene.
De ce ar trebui românii să voteze PMP la alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai?
Pentru că PMP duce mai departe linia politică a președintelui Traian Băsescu, un om politic cu o anvergură și reprezentativitate la nivel european incontestabile. PMP candidează la aceste alegeri sub sloganul "Uniți în Europa", care este mai mult decât un simplu slogan, pentru că include trei direcții majore de acțiune - proiectul Statelor Unite ale Europei, care presupune accelerarea integrării europene, susținerea celor peste 3,5 milioane de români din Diaspora și, nu în ultimul rând, împlinirea dezideratului de reîntregire a țării, prin unirea cu Republica Moldova.
(Publicitate electorală)

2129 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

3018 vizualizari
15 iun. 2019 19:45

Klaus Iohannis, viitorul președinte al Consiliului European? Dacă da, cum va fi lupta pentru președinția României?

Președintele României, Klaus Iohannis, se află printre favoriți în cursa pentru președinția Consiliului European, lucru menționat într-un articol apărut în prestigioasa publicație britanică Financial Times. Peste o săptămână, la Bruxelles, va avea loc summit-ul Consiliului European, acolo unde liderii UE vor discuta din nou despre președinția celor mai importante instituții – Comisia Europeană, Consiliul European, Parlamentul European și Banca Centrală Europeană.

3018 vizualizari
27 mai 2019 21:30

Președintele PMP Câmpina, Adrian Pițigoi, mulțumește alegătorilor pentru încredere și vot

A fost o noapte lungă la majoritatea sediilor de partid din Câmpina. Una dintre formațiunile politice care s-a declarat mulțumită de rezultatul votului a fost Partidul Mișcarea Populară, care prin vocea viceprimarului Adrian Pițigoi, președinte al Organizației Câmpina și secretar executiv la nivel național, le transmite un mesaj alegătorilor.

Alte stiri recente

2232 vizualizari
17 iul. 2019 17:36

Accident la Câmpina. O femeie a fost lovită pe trecerea de pietoni pe Strada B.P. Hasdeu

Miercuri după-amiază, pe Strada B.P. Hasdeu din municipiul Câmpina a avut loc un accident de circulație, în urma căruia o femeie, în vârstă de 30 de ani, a ajuns la Camera de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal.

1542 vizualizari
17 iul. 2019 12:47

”Câmpina, oraș fericit”, un proiect al Fundației Zamolxes, dedicat implicării civice a locuitorilor

Implicarea civică a locuitorilor municipiului Câmpina în rezolvarea problemelor comunității este o temă importantă, dar greu de pus în practică. În teorie, totul funcționează, dar lucrurile se complică în momentul în care se încearcă punerea în aplicare a teoriei. Cel mai nou proiect al cărui scop este atragerea oamenilor spre problemele comunității și găsirea de soluții pentru rezolvarea lor aparține Fundației ”Zamolxes” și a demarat luni, 15 iulie, printr-o primă întâlnire, moderată de Florin Predescu, președintele fundației.