Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară: "PMP poate fi o voce puternică pentru o Europă mai unită"

Politică (Categoria articolului)

Lista Partidului Mișcarea Populară pentru alegerile europarlamentare din 26 mai este deschisă de fostul președinte al României, Traian Băsescu, urmat de președintele acestei formațiuni politice, Eugen Tomac. În vârstă de 35 de ani, Eugen Tomac este la al doilea mandat de parlamentar, a îndeplinit mai multe funcții importante în administrația centrală și are mai multe proiecte pentru Parlamentul European, pe care ni le-a prezentat în următorul dialog.

Domnule Eugen Tomac, de ce ați ales să renunțați la mandatul de parlamentar român pentru un loc în Parlamentul European?
Am ales să fac acest pas pentru că știu că voi fi o voce puternică în Parlamentul European, acolo unde voi participa activ cu soluții pentru rezolvarea unor probleme care îi privesc atât pe românii de acasă, cât și pe cei peste 3,5 milioane de români din Diaspora, dar și pe frații noștri de peste Prut. Și am ales să intru în cursa pentru un loc în Parlamentul European pentru că am experiență politică și administrativă în afaceri europene, știu exact ce trebuie să fac pentru a îndeplini așteptările românilor într-o Europă a bunăstării și securității și am o viziune cu privire la viitorul Uniunii Europene. Cred într-o Europă prosperă mai integrată, cred în sloganul nostru "Uniți în Europa" și cred că PMP poate fi o voce puternică pentru o Europă mai unită.
Vă propun să vedem concret câteva proiecte pe care vreți să le duceți în Parlamentul European?
PMP a lansat cu puțin timp în urmă un "Manifest pentru alegerile europarlamentare", care cuprinde principalele soluții la problemele Uniunii Europene. Dacă vrem, ca și cetățeni europeni, să trăim mai bine și să ne menținem prosperitatea, avem nevoie de o Europă cât mai integrată, care să tindă către Statele Unite ale Europei. Mai multă integrare pentru România înseamnă, de exemplu, salarii și pensii în România aproape de nivelul celor din Vestul Europei, creșterea subvenției pentru agricultură, adoptarea monedei Euro și altele. De asemenea, pentru românii din Diaspora vom supraveghea și voi avea intervenții politice, ori de câte ori este necesar, pentru a impune respectarea drepturilor și intereselor cetățenilor români care locuiesc și lucrează în state membre ale Uniunii Europene. "Uniți în Europa" va însemna și apărarea tuturor românilor de politicieni populiști, care își permit să-i denigreze pe români și să disprețuiască valorile fundamentale ale Uniunii Europene.
De ce ar trebui românii să voteze PMP la alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai?
Pentru că PMP duce mai departe linia politică a președintelui Traian Băsescu, un om politic cu o anvergură și reprezentativitate la nivel european incontestabile. PMP candidează la aceste alegeri sub sloganul "Uniți în Europa", care este mai mult decât un simplu slogan, pentru că include trei direcții majore de acțiune - proiectul Statelor Unite ale Europei, care presupune accelerarea integrării europene, susținerea celor peste 3,5 milioane de români din Diaspora și, nu în ultimul rând, împlinirea dezideratului de reîntregire a țării, prin unirea cu Republica Moldova.
(Publicitate electorală)

2543 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

4495 vizualizari
25 feb. 2020 09:55

Ludovic Orban, președintele PNL: "Cine e trimis în judecată nu poate să candideze!". Declarație îngrijorătoare inclusiv pentru primarul Câmpinei, Horia Tiseanu

2 comentarii

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a declarat luni, 24 februarie 2020, că formațiunea politică pe care o conduce are prevăzute în statut criterii de integritate care vor trebui respectate la alegerile locale din vara acestui an. "Până la 1 martie, organizaţiile judeţene trebuie să stabilească lista candidaţilor. Decizia organizaţiei judeţene trebuie votată în BPN. Cu siguranţă avem criteriile de integritate prevăzute în statut. De exemplu, dacă cineva e trimis în judecată nu poate să candideze. Statutul este obligatoriu de respectat de toate organizaţiile", a spus Ludovic Orban la finalul ședinței de ieri a Biroului Executiv al PNL.

2106 vizualizari
23 feb. 2020 13:14

23 februarie 2020. 28 de ani de la alegerea primului primar din Câmpina post-revoluționară

Pe 23 februarie 2020 se împlinesc exact 28 de ani de la cel de-al doilea tur al alegerilor locale, primele alegeri organizate în România după 1989. La Câmpina, acest al doilea tur îi aducea față în față, în lupta electorală pentru funcția de primar, pe Mihai Stănescu (candidatul Convenției Democratice) și Eugen Bucur (candidatul Frontului Salvării Naționale, primarul în exercițiu). În rândurile următoare vă vom prezenta primii candidați la Primăria Câmpina, după 1989, rezultate, impresii și o premieră - programul electoral cu care Mihai Stănescu și Convenția Democratică au câștigat alegerile locale din 1992.

Alte stiri recente

2633 vizualizari
28 feb. 2020 17:59

Tânăra din Câmpina NU este infectată cu coronavirus. Rezultatul testelor este negativ

Infecția cu coronavirus nu se confirmă la cele două persoane din județul Prahova internate la Spitalul de Boli Contagioase din Ploiești: tânăra de 19 ani, din Câmpina și bărbatul de 33 de ani, din Bărcănești. În ambele cazuri, rezultatele testelor efectuate la Institutul Național "Matei Balș" este negativ. Informația a fost furnizată de directorul Direcției de Sănătate Publică Prahova, Dan Ioniță.

1350 vizualizari
28 feb. 2020 11:50

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 28 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.