Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară: "PMP poate fi o voce puternică pentru o Europă mai unită"

Politică (Categoria articolului)

Lista Partidului Mișcarea Populară pentru alegerile europarlamentare din 26 mai este deschisă de fostul președinte al României, Traian Băsescu, urmat de președintele acestei formațiuni politice, Eugen Tomac. În vârstă de 35 de ani, Eugen Tomac este la al doilea mandat de parlamentar, a îndeplinit mai multe funcții importante în administrația centrală și are mai multe proiecte pentru Parlamentul European, pe care ni le-a prezentat în următorul dialog.

Domnule Eugen Tomac, de ce ați ales să renunțați la mandatul de parlamentar român pentru un loc în Parlamentul European?
Am ales să fac acest pas pentru că știu că voi fi o voce puternică în Parlamentul European, acolo unde voi participa activ cu soluții pentru rezolvarea unor probleme care îi privesc atât pe românii de acasă, cât și pe cei peste 3,5 milioane de români din Diaspora, dar și pe frații noștri de peste Prut. Și am ales să intru în cursa pentru un loc în Parlamentul European pentru că am experiență politică și administrativă în afaceri europene, știu exact ce trebuie să fac pentru a îndeplini așteptările românilor într-o Europă a bunăstării și securității și am o viziune cu privire la viitorul Uniunii Europene. Cred într-o Europă prosperă mai integrată, cred în sloganul nostru "Uniți în Europa" și cred că PMP poate fi o voce puternică pentru o Europă mai unită.
Vă propun să vedem concret câteva proiecte pe care vreți să le duceți în Parlamentul European?
PMP a lansat cu puțin timp în urmă un "Manifest pentru alegerile europarlamentare", care cuprinde principalele soluții la problemele Uniunii Europene. Dacă vrem, ca și cetățeni europeni, să trăim mai bine și să ne menținem prosperitatea, avem nevoie de o Europă cât mai integrată, care să tindă către Statele Unite ale Europei. Mai multă integrare pentru România înseamnă, de exemplu, salarii și pensii în România aproape de nivelul celor din Vestul Europei, creșterea subvenției pentru agricultură, adoptarea monedei Euro și altele. De asemenea, pentru românii din Diaspora vom supraveghea și voi avea intervenții politice, ori de câte ori este necesar, pentru a impune respectarea drepturilor și intereselor cetățenilor români care locuiesc și lucrează în state membre ale Uniunii Europene. "Uniți în Europa" va însemna și apărarea tuturor românilor de politicieni populiști, care își permit să-i denigreze pe români și să disprețuiască valorile fundamentale ale Uniunii Europene.
De ce ar trebui românii să voteze PMP la alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai?
Pentru că PMP duce mai departe linia politică a președintelui Traian Băsescu, un om politic cu o anvergură și reprezentativitate la nivel european incontestabile. PMP candidează la aceste alegeri sub sloganul "Uniți în Europa", care este mai mult decât un simplu slogan, pentru că include trei direcții majore de acțiune - proiectul Statelor Unite ale Europei, care presupune accelerarea integrării europene, susținerea celor peste 3,5 milioane de români din Diaspora și, nu în ultimul rând, împlinirea dezideratului de reîntregire a țării, prin unirea cu Republica Moldova.
(Publicitate electorală)

3262 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

5067 vizualizari
14 feb. 2021 12:22

PNL a împărțit funcțiile. Prahova va avea un secretar de stat din... Călărași

Biroul Politic Național al PNL (BPN) s-a întrunit sâmbătă pentru a valida propunerile venite din partea organizațiilor județene ale partidului cu privire la împărțirea funcțiilor de secretari de stat, președinți și vicepreședinți de agenții guvernamentale. 72 de candidați pentru astfel de funcții au fost validați în ședința BPN, printre aceștia numărându-se și un candidat propus de PNL Prahova.

2559 vizualizari
10 feb. 2021 12:22

Conducerea și consilierii locali ai PMP Câmpina acordă audiențe cetățenilor la sediul partidului, în fiecare miercuri

2 comentarii

Conducerea PMP Câmpina și consilierii locali ai acestei formațiuni politice acordă audiențe cetățenilor, în fiecare zi de miercuri a săptămânii, începând cu 10 februarie 2021, la sediul partidului din Strada Mărășești, nr.2. 

Alte stiri recente

849 vizualizari
01 mar. 2021 21:39

Dezvelirea blazonului familiei Știrbei, momentul de vârf al aniversării a 50 de ani de la înființarea Spitalului Voila - Câmpina

La 1 martie 1971 se înființa Spitalul de Psihiatrie Voila, pe fosta moșie a prințului Dimitrie Barbu Știrbei, sediul administrativ fiind situat chiar în Castelul Voila, construit de Știrbei în urmă cu 150 de ani. Astăzi, la 50 de ani de la înființarea acestei unități medicale, la Voila a avut loc un workshop dedicat istoriei spitalului, punctul culminant fiind dezvelirea unei plăci de granit cu blazonul familiei Știrbei.

1084 vizualizari
01 mar. 2021 21:03

Încet-încet, Turnătoria Centrală Orion Câmpina dispare de pe fața pământului

Scriam recent despre faptul că terenurile și toate construcțiile aparținând Turnătoriei Centrale Orion Câmpina, societate aflată în faliment, au fost vândute, prin intermediul lichidatorului judiciar, societății cu capital italian Edil Center SRL Filipești din județul Bacău, valoarea contractului fiind de aproximativ 15 milioane lei fără TVA.