Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară: "PMP poate fi o voce puternică pentru o Europă mai unită"

Politică (Categoria articolului)

Lista Partidului Mișcarea Populară pentru alegerile europarlamentare din 26 mai este deschisă de fostul președinte al României, Traian Băsescu, urmat de președintele acestei formațiuni politice, Eugen Tomac. În vârstă de 35 de ani, Eugen Tomac este la al doilea mandat de parlamentar, a îndeplinit mai multe funcții importante în administrația centrală și are mai multe proiecte pentru Parlamentul European, pe care ni le-a prezentat în următorul dialog.

Domnule Eugen Tomac, de ce ați ales să renunțați la mandatul de parlamentar român pentru un loc în Parlamentul European?
Am ales să fac acest pas pentru că știu că voi fi o voce puternică în Parlamentul European, acolo unde voi participa activ cu soluții pentru rezolvarea unor probleme care îi privesc atât pe românii de acasă, cât și pe cei peste 3,5 milioane de români din Diaspora, dar și pe frații noștri de peste Prut. Și am ales să intru în cursa pentru un loc în Parlamentul European pentru că am experiență politică și administrativă în afaceri europene, știu exact ce trebuie să fac pentru a îndeplini așteptările românilor într-o Europă a bunăstării și securității și am o viziune cu privire la viitorul Uniunii Europene. Cred într-o Europă prosperă mai integrată, cred în sloganul nostru "Uniți în Europa" și cred că PMP poate fi o voce puternică pentru o Europă mai unită.
Vă propun să vedem concret câteva proiecte pe care vreți să le duceți în Parlamentul European?
PMP a lansat cu puțin timp în urmă un "Manifest pentru alegerile europarlamentare", care cuprinde principalele soluții la problemele Uniunii Europene. Dacă vrem, ca și cetățeni europeni, să trăim mai bine și să ne menținem prosperitatea, avem nevoie de o Europă cât mai integrată, care să tindă către Statele Unite ale Europei. Mai multă integrare pentru România înseamnă, de exemplu, salarii și pensii în România aproape de nivelul celor din Vestul Europei, creșterea subvenției pentru agricultură, adoptarea monedei Euro și altele. De asemenea, pentru românii din Diaspora vom supraveghea și voi avea intervenții politice, ori de câte ori este necesar, pentru a impune respectarea drepturilor și intereselor cetățenilor români care locuiesc și lucrează în state membre ale Uniunii Europene. "Uniți în Europa" va însemna și apărarea tuturor românilor de politicieni populiști, care își permit să-i denigreze pe români și să disprețuiască valorile fundamentale ale Uniunii Europene.
De ce ar trebui românii să voteze PMP la alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai?
Pentru că PMP duce mai departe linia politică a președintelui Traian Băsescu, un om politic cu o anvergură și reprezentativitate la nivel european incontestabile. PMP candidează la aceste alegeri sub sloganul "Uniți în Europa", care este mai mult decât un simplu slogan, pentru că include trei direcții majore de acțiune - proiectul Statelor Unite ale Europei, care presupune accelerarea integrării europene, susținerea celor peste 3,5 milioane de români din Diaspora și, nu în ultimul rând, împlinirea dezideratului de reîntregire a țării, prin unirea cu Republica Moldova.
(Publicitate electorală)

1965 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

72 vizualizari
21 mai. 2019 08:55

Robert Turcescu, candidat PMP la alegerile europarlamentare: "Cu toții trebuie să susținem proiectul Europei unite!"

La 44 de ani și cu o carieră importantă de jurnalist în spate, Robert Turcescu a intrat în politică relativ recent, în anul 2016, atunci când s-a înscris în Partidul Mișcarea Populară și a candidat la Primăria Capitalei. În decembrie 2016 a fost ales deputat de Constanța din partea PMP, înregistrând cel mai mare scor al acestei formațiuni politice pentru Camera Deputaților. Acum, Robert Turcescu se află pe lista candidaților PMP pentru Parlamentul European, acolo unde își dorește să ducă mesajul și proiectele partidului pe care îl reprezintă.

2247 vizualizari
13 mai. 2019 12:15

Proiectele Partidului Mișcarea Populară pentru Parlamentul European

Alegerile din 26 mai pentru Parlamentul European se apropie cu pași repezi, iar principale partide politice și-au deja stabilite propunerile cu care vor merge în forul legislativ european. Pentru a vedea care sunt proiectele Partidului Mișcarea Populară (PMP) pentru Parlamentul European am stat de vorbă cu Adrian Pițigoi, secretar executiv la nivel național al PMP, președinte al organizației locale și viceprimar al municipiului Câmpina.

Alte stiri recente

820 vizualizari
20 mai. 2019 22:59

Cupa României, faza județeană, semifinale. Avancronici

La mijlocul acestei săptămâni sunt programate jocurile contând pentru semifinalele fazei județene a Cupei României la fotbal. Jocurile se vor disputa la Câmpina și Plopeni, dar AJF Prahova nu a anunțat încă, în mod clar, până la această oră, locurile de desfășurare ale partidelor. Ba, mai mult, nu se știu nici echipele exacte, având în vedere că CS Cornu a făcut o contestație la jocul din faza precedentă cu Tricolorul Breaza, fiind foarte posibil s-o câștige, un verdict urmând a fi dat marți, cu o zi înaintea jocurilor. De asemenea, până la acest moment, nu au fost date publicității nici numele oficialilor acestor jocuri. În măsura în care vor apărea noutăți, vom reveni. Până atunci, iată programul și scurte avancronici:

1238 vizualizari
20 mai. 2019 21:12

26 de medalii pentru AIKO Câmpina la Cupa României la karate shotokan

Clubul AIKO Câmpina a participat la finala Cupei României la karate shotokan cu un lot de 20 de sportivi, pregătiți de sensei Gabriel Timofte. Competiția a avut loc sâmbătă, 18 mai, la sala Apollo, din București.