Ședințele Consiliului Local Câmpina vor începe cu "Minutul Centenarului"

Actualitate (Categoria articolului)

În anul în care sărbătorim Centenarul Marii Uniri, Consiliul Local Câmpina a decis ca fiecare ședință să înceapă cu "Minutul Centenarului". Inițiativa i-a aparținut decanului de vârstă al consilierilor câmpineni, liberalul Enache Dragomir.

Este o ideea frumoasă, susținută de toți consilierii, iar în cadrul "Minutului Centenarului" ar urma să se vorbească despre însemnătatea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, despre personalități ale României Mari, despre momente-cheie ale secolului trecut, despre istoria Câmpinei și despre oamenii remarcabili legați pentru totdeauna de aceste locuri. La ultima ședință a Consiliului Local, vă reamintim, la "Minutul Centenarului", Enache Dragomir a vorbit despre unirea Basarabiei cu Țara Mamă.
De asemenea, consilierul local Monica Clinciu a propus ca, în 2018, la instituțiile publice importante din Câmpina, dar și la intrările în municipiu și pe catargul din centrul localității să fie arborat drapelul României cu însemnele Centenarului. "Tiberiu Ușeriu a dus acest steag până la Polul Nord și ar fi păcat ca noi să nu îl arborăm în oraș pentru a marca împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire", a afirmat Monica Clinciu. 

3429 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1986 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

334 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Groapa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița. 

Alte stiri recente

116 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

471 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările: