CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Ministerul Dezvoltării a dat undă verde la finanțarea din fonduri europene a construirii unei săli de sport la Școala "B.P. Hasdeu" din Câmpina

- Actualitate -

Ministerul Dezvoltării a dat undă verde la finanțarea din fonduri europene a construirii unei săli de sport la Școala

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a semnat astăzi, 14 aprilie 2021, contractul de finanțare pentru proiectul Îmbunătățirea infrastructurii educaționale la Școala Gimnazială "B.P. Hasdeu" din municipiul Câmpina. Este un proiect cu fonduri europene în valoare de 16.260.252,36 lei, al treilea proiect pentru care se semnează contractul de finanțare după deblocarea fondurilor europene pentru Câmpina.

După cum se știe deja, în urmă cu mai bine de un an, Ministerul Dezvoltării a blocat proiectele cu fonduri europene depuse de administrația câmpineană din cauza corecțiilor financiare aplicate de organele de control, corecții în valoare de 6 milioane lei. Situația a fost... deblocată de noua administrație locală, la sfârșitul anului trecut. Consiliul Local a aprobat, la propunerea primarului Alin Moldoveanu, eșalonarea la plătă a corecțiilor pe o perioadă de cinci ani, Ministerul Finanțelor fiind de acord cu această soluție a administrației câmpinene. Dacă fondurile europene nu ar fi fost deblocate, astăzi nu am fi putut vorbi despre semnarea unor contracte de finanțare pentru proiectele cu fonduri europene.
Referitor la proiectul privind Îmbunătățirea infrastructurii educaționale în Școala Gimnazială "B.P. Hasdeu" Câmpina, acesta a fost depus în anul 2018 și se referă la reabilitarea și modernizarea corpului de clădire existent, dar și extinderea școlii prin construirea unei săli de sport cu 250 de gradene. Extinderea va facilita și amenajarea de spații didactice - un cabinet multimedia, dotat cu echipamente IT pentru activități școlare și extrașcolare, dar și un cabinet lingvistic. Finanțarea se va asigura prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de MDLPA.
Este cel de-al treilea proiect la care se semnează contractul de finanțare după deblocarea fondurilor europene, primele două fiind construirea unei grădinițe noi în Cartierul Uniunea Europeană (în valoare de 
5.588.997,73 lei) și modernizarea și extinderea iluminatului public (în valoare de 7.683.934,77 lei). 
Contractul de finanțare pentru Școala "B.P. Hasdeu" urmează să fie semnat, zilele viitoare, de primarul Alin Moldoveanu și directorul Agenției de Dezvoltare Sud-Muntenia, Liviu Mușat.


14 Apr 2021 17:05 6268 vizualizari



Comentarii






  • 15.04.2021 09:01 Ciprian Foarte bun proiectul. Legat de aceeași școală era bine dacă se putea cumpăra și terenul alăturat pentru o noua reconfigurare a accesului care este deficitara pentru una dintre cele mai bune scoli din Câmpina.
  • 14.04.2021 19:58 David Cristian Viorel Va salut pe toți.Stiam eu cat si cei ce l au ales pe Domnul Moldoveanu Alin primar al acestui Municipiu ca va atrage fondurile europene nerambursabile și că va face ceva pentru a întinderi acest oraș. Mulțumesc din tot sufletul meu pentru tot ceea ce vreti sa realizați pentru copii noștri cat si pentru noi,Doamne ajuta !
2507 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2612 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1463 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
5440 vizualizari 24 Apr 2024 09:02 Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV