S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 22 martie

Social (Categoria articolului)

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

22 martie...
1936 – La Câmpina avea loc licitația în valoare de 2,15 milioane lei pentru construirea celei de-a doua aripi a Liceului Știrbey, lucrarea fiind câștigată de Întreprinderea Alexandru Mirică din București. Este vorba de aripa dinspre actuala stradă Mihai Eminescu, care avea să fie distrusă complet în timpul bombardamentelor din august 1944.
1936 – Mihai Ralea conferenția la Câmpina, în localul Școlii nr. 1 de Băieți, în cadrul seriei de conferințe ale Ateneului Popular ”B.P. Hasdeu”, cu tema ”O călătorie la Polul Nord”. Mihai Ralea, eseist, filosof, psiholog, sociolog, diplomat, profesor universitar, membru al Academiei Române, avea la momentul respectiv 40 de ani.
1990 – Prin decizia Primăriei Câmpina se atribuia unei străzi din Câmpina numele eroului Lt.col. Oprescu Adrian, erou al Revoluției din decembrie 1989.
2010 – Avea loc la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu” prima ediție a concursului școlar ”Umbrela verde”, devenit ulterior concurs național. (foto cu caracter ilustrativ de la una dintre edițiile acestui concurs)
2011 – Fundația ”Dr. Dinu” era evacuată din clădirea de pe Bulevardul Culturii, din Câmpina, pe care ulterior administrația locală a modernizat-o și transformat-o în Casa Căsătoriilor.
2019 – În cadrul Seratelor Culturale Elstar, Florin Dochia lansa volumul ”36 de zile cu Lilith”.

(Pentru documentarea acestui serial cu date din istoria Câmpinei am folosit mai multe surse - de la monografiile lui Stoica Teodorescu și Silviu Dan Cratochvil, la alte volume despre istoria Câmpinei ale unor autori precum Alin Ciupală, Șerban Băleanu, Eduard Iosifescu, Ion Șovăială, Simona Luncașu, Marian Dulă și până la diverse articole de presă.)

2031 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

3575 vizualizari
04 mar. 2021 20:59

Primul restaurant din Câmpina dedicat pastelor italiene adevărate. Aroma Italiei la ”Pasta Italian Cuisine”

Se numește ”Pasta Italian Cuisine” și se află în Câmpina, ultracentral, pe Bulevardul Carol I, nr. 32, lângă CEC. După cum îi spune și denumirea, acest restaurant este dedicat pastelor italiene, fiind primul de acest gen din Câmpina, iar odată ce îi treci pragul ai garanția că vei savura cele mai căutate paste din restaurantele exclusiviste din Italia.

2787 vizualizari
02 mar. 2021 09:26

O parte a Cartierului Muscel din Câmpina nu va avea energie electrică, timp de mai multe ore, în perioada 3-5 martie 2021

1 comentarii

Societatea Electrica (SDEE Muntenia Nord) va întrerupe furnizarea energiei electrice în Cartierul Muscel din municipiul Câmpina: miercuri - 3 martie, joi - 4 martie și vineri - 5 martie, în intervalul orar 9.30-14.30.

Alte stiri recente

606 vizualizari
05 mar. 2021 19:23

Două medalii pentru sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, în prima zi a Campionatului Național under 18

La București, au loc vineri și sâmbătă Campionatele Naționale de Atletism în Sală pentru sportivii sub 18 ani (juniori II), CSS ”Constantin Istrati” Câmpina fiind reprezentat de trei sportivi. Încă din prima zi, clubul câmpinean a obținut deja două medalii.

1440 vizualizari
05 mar. 2021 12:53

Firma care a cumpărat Turnătoria Câmpina a "vândut-o" deja unei firme-surori, care face curat pe cele 21 hectare de teren

V-am informat despre faptul că, anul trecut, terenurile și toate construcțiile aparținând Turnătoriei Centrale Orion Câmpina, societate aflată în faliment, au fost vândute prin intermediul lichidatorului judiciar unei societăți cu capital italian - Edil Center SRL Filipești din județul Bacău. Valoarea contractului - aproximativ 15 milioane lei fără TVA. Iar zilele trecute vă arătam cum sunt puse la pământ unele instalații / construcții care mai există pe terenul de 21 hectare care a aparținut Turnătoriei.