Centrul de plasament pentru copii din Câmpina (Voila) a fost desființat. În locul său va funcționa un centru pentru adulți cu dizabilități

Social (Categoria articolului)

Din 2011, în cartierul Voila din municipiul Câmpina, a funcționat un centru de plasament pentru copiii cu handicap ușor. Acest centru a fost realizat de Consiliul Județean Prahova, în asociere cu Fundația Sera România, având o capacitate de cazare și îngrijire pentru 48 de copii. Centrul de plasament de la Voila a fost desființat prin decizie a CJ Prahova, toți copiii aflându-se acum în plasament, în sistem de tip familial.

Anul trecut, odată cu implementarea proiectului "Elaborarea planului de dezinstituționalizare a copiilor și asigurarea tranziției îngrijirii acestora în comunitate", finanțat din fonduri europene și care a presupus inclusiv dezvoltarea unei rețele de asistenți maternali profesioniști, Consiliul Județean Prahova, prin Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului, a închis mai multe centre de plasament, copiii fiind repartizați fie la asistenți maternali, fie în servicii de tip rezidențial.
În ședința de marți, 30 iunie 2020, a Consiliului Județean a fost aprobată înființarea la Câmpina, în locul centrului de plasament pentru copii, a unui centru de abilitare și reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilități (din Prahova), cu o capacitate de 42 de locuri și care va prelua în cea mai mare parte personalul de îngrijire și asistență care lucra aici. Finanțarea centrului va fi asigurată de la bugetul județean și de la bugetul de stat.

4639 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

709 vizualizari
09 iul. 2020 10:18

Poiana Câmpina a obținut grantul de 15.000 euro pentru instalarea de internet gratuit în spații publice

Administrația locală din comuna Poiana Câmpina s-a înscris încă din toamna anului 2018 în cursa pentru obținerea grantului de 15.000 euro pentru instalaea de internet gratuit în spațiile publice, în cadrul proiectului european intitulat WIFI4EU.

1091 vizualizari
09 iul. 2020 08:03

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 9 iulie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

Alte stiri recente

349 vizualizari
09 iul. 2020 11:57

Multe semne de întrebare în jurul deciziei pe care CCR o va lua pe 14 iulie privind impozitarea pensiilor speciale

Curtea Constituțională a României va discuta marți, 14 iulie, sesizările Avocatului Poporului și Înaltei Curți de Casație și Justiție în legătură cu legea privind noul sistem de impozitare a pensiilor speciale, care poate ajunge până la 85% conform legii votate în Parlamentul României.

2705 vizualizari
08 iul. 2020 10:44

Două accidente în decurs de numai câteva ore pe DN1, zona Băicoi. Trei persoane au ajuns la spital

Pe DN1, în zona Băicoi, în decurs de numai câteva ore au avut loc două accidente rutiere, în urma cărora trei persoane au ajuns spital.