Salariații din învățământ, obligați să prezinte la școală certificatul de integritate comportamentală. În Prahova, documentul poate fi obținut doar de la IJP

Social (Categoria articolului)

Toți educatorii, învățătorii și profesorii vor trebui să se prezinte la poliție pentru a obține un certificat de integritate comportamentală, document pe care apoi trebuie să-l depună la unitatea de învățământ unde își desfășoară activitatea. Practic, acest certificat atestă că persoana respectivă nu se regăsește în Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor. În Prahova, astfel de certificate se eliberează doar de către Inspectoratul Județean de Poliție, instituție care ne-a comunicat programul de lucru la ghișeele deschise tocmai în acest scop.

Precizăm faptul că obligativitatea prezentării certificatului de integritate comportamentală este prevăzută în art.18, alin.1 din Legea 118/2019, act normativ intrat în vigoare la sfârșitul lunii iulie: "Instituțiile din sistemul de învățământ, sănătate sau protecție socială, precum și orice entitate publică sau privată a cărei activitate presupune contactul direct cu copii, cu persoane în vârstă, persoane cu dizabilități sau alte categorii de persoane vulnerabile ori care presupune examinarea fizică sau evaluarea psihologică a unei persoane, au obligația de a solicita persoanelor cu care încheie raporturi de muncă, contracte de voluntariat sau alte asemenea raporturi, prezentarea certificatului de integritate comportamentală".
Pentru eliberarea 
certificatului de integritate comportamentală și a cazierului judiciar, de astăzi, 6 septembrie 2019, la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova (Ploiești, Strada Vasile Lupu, nr.60) au fost deschise încă două ghișee, iar pentru reducerea timpului de așteptare a fost prelungit programul de lucru cu publicul astfel:
- de luni până vineri 8.30 - 18.00, cu pauză de la 12.00 la 12.30
- sâmbătă - 9.00 - 12.00

IJP Prahova precizează că "solicitările pentru eliberarea adeverințelor de integritate comportamentală se pot realiza în format unitar de către reprezentanți ai unităților, prin adresă înaintată atât personal, cât și prin intermediul Oficiului Poștal, sub formă de tabel, care să conțină datele de stare civilă ale personalului și consimțământul acestora în vederea prelucrării datelor cu caracter personal și eliberării în acest mod".
Referitor strict la cazierul judiciar, Poliția Prahova reamintește populației că există nouă puncte de lucru pe raza județului, iar persoanele interesate se pot adresa la aceste puncte de lucru indiferent de localitatea de domiciliu sau locul nașterii: Ploiești - IJP Prahova, Poliția Câmpina, Poliția Breaza, Poliția Băicoi, Poliția Mizil, Poliția Sinaia, Poliția Vălenii de Munte, Poliția Urlați. Documentele necesare și informații suplimentare - Obținerea cazierului judiciar.

4935 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1616 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

836 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

850 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

172 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.