Salariații din învățământ, obligați să prezinte la școală certificatul de integritate comportamentală. În Prahova, documentul poate fi obținut doar de la IJP

Social (Categoria articolului)

Toți educatorii, învățătorii și profesorii vor trebui să se prezinte la poliție pentru a obține un certificat de integritate comportamentală, document pe care apoi trebuie să-l depună la unitatea de învățământ unde își desfășoară activitatea. Practic, acest certificat atestă că persoana respectivă nu se regăsește în Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor. În Prahova, astfel de certificate se eliberează doar de către Inspectoratul Județean de Poliție, instituție care ne-a comunicat programul de lucru la ghișeele deschise tocmai în acest scop.

Precizăm faptul că obligativitatea prezentării certificatului de integritate comportamentală este prevăzută în art.18, alin.1 din Legea 118/2019, act normativ intrat în vigoare la sfârșitul lunii iulie: "Instituțiile din sistemul de învățământ, sănătate sau protecție socială, precum și orice entitate publică sau privată a cărei activitate presupune contactul direct cu copii, cu persoane în vârstă, persoane cu dizabilități sau alte categorii de persoane vulnerabile ori care presupune examinarea fizică sau evaluarea psihologică a unei persoane, au obligația de a solicita persoanelor cu care încheie raporturi de muncă, contracte de voluntariat sau alte asemenea raporturi, prezentarea certificatului de integritate comportamentală".
Pentru eliberarea 
certificatului de integritate comportamentală și a cazierului judiciar, de astăzi, 6 septembrie 2019, la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova (Ploiești, Strada Vasile Lupu, nr.60) au fost deschise încă două ghișee, iar pentru reducerea timpului de așteptare a fost prelungit programul de lucru cu publicul astfel:
- de luni până vineri 8.30 - 18.00, cu pauză de la 12.00 la 12.30
- sâmbătă - 9.00 - 12.00

IJP Prahova precizează că "solicitările pentru eliberarea adeverințelor de integritate comportamentală se pot realiza în format unitar de către reprezentanți ai unităților, prin adresă înaintată atât personal, cât și prin intermediul Oficiului Poștal, sub formă de tabel, care să conțină datele de stare civilă ale personalului și consimțământul acestora în vederea prelucrării datelor cu caracter personal și eliberării în acest mod".
Referitor strict la cazierul judiciar, Poliția Prahova reamintește populației că există nouă puncte de lucru pe raza județului, iar persoanele interesate se pot adresa la aceste puncte de lucru indiferent de localitatea de domiciliu sau locul nașterii: Ploiești - IJP Prahova, Poliția Câmpina, Poliția Breaza, Poliția Băicoi, Poliția Mizil, Poliția Sinaia, Poliția Vălenii de Munte, Poliția Urlați. Documentele necesare și informații suplimentare - Obținerea cazierului judiciar.

2995 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1719 vizualizari
13 nov. 2019 08:16

O cisternă încărcată cu carburanți a acroșat un stâlp electric pe DN1, la Comarnic

UPDATE - Aproximativ 100 de consumatori sunt afectați de întreruperea alimentării cu energie electrică în urma distrugerii stâlpului de electricitate de către cisternă. 
UPDATE - Potrivit ISU Prahova, societatea căreia îi aparține cisterna a decis să trimită la locul accidentului un cap de tractor pentru tractarea vehiculului. În cazul în care acest lucru nu se va putea realiza, se va încerca transvazarea combustibilului într-o altă cisternă.


În noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 3.00, o cisternă încărcată cu 23 tone motorină și 11 tone benzină a acroșat un stâlp electric pe DN1, pe raza orașului Comarnic. Cabina cisternei a fost avariată, dar șoferul nu a pățit nimic, din fericire. De asemenea, nu există scurgeri de carburant pe carosabil. După cum informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, Raluca Vasiloae, pompierii militari acționează pentru asigurarea măsurilor specifice.

1729 vizualizari
12 nov. 2019 20:00

Liceenii câmpineni se pot înscrie online pentru bursele de merit acordate de Tenaris Silcotub

Liceenii din Câmpina, cu rezultate foarte bune la școală, pot beneficia și în acest an de o bursă de merit din partea companiei TenarisSilcotub. Prin această inițiativă, compania susține excelența în educație, un domeniu în care investește constant pentru dezvoltarea pe termen lung a comunității locale. Fiecare bursă oferită de TenarisSilcotub este în valoare de 1.800 de lei, iar compania va acorda în total 250 de burse în cele trei localități din România în care are activități de producție: Zalău, Călărași și Câmpina.

Alte stiri recente

381 vizualizari
13 nov. 2019 15:13

Liga A Prahova, etapa a 14-a. Avancronici

Prologul etaperi a 14-a din Liga A, penultima a turului, pare și cel mai atractiv meci, la Boldești, întâlnind-se Petrolistul Boldești și CS Păulești. Iată programul și scurte avancronici, cu precizarea că joi seară vom adăuga și delegările arbitrilor și observatorilor:

1010 vizualizari
13 nov. 2019 12:10

Ni se aprind beculețele în Câmpina. De la 1 Decembrie 2019

În municipiul Câmpina a început, de câteva zile, montarea instalațiilor ornamentale pentru Sărbătorile de Iarnă. Ca în fiecare an, vor fi montate și instalațiile mai vechi, dar sunt și instalații noi, unele cumpărate, altele închiriate. De montarea și demontarea acestor instalații se ocupă societatea Electro Adi Time SRL Buzău, valoarea contractului fiind de aproximativ 60.000 lei fără TVA.