Salariații din învățământ, obligați să prezinte la școală certificatul de integritate comportamentală. În Prahova, documentul poate fi obținut doar de la IJP

Social (Categoria articolului)

Toți educatorii, învățătorii și profesorii vor trebui să se prezinte la poliție pentru a obține un certificat de integritate comportamentală, document pe care apoi trebuie să-l depună la unitatea de învățământ unde își desfășoară activitatea. Practic, acest certificat atestă că persoana respectivă nu se regăsește în Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor. În Prahova, astfel de certificate se eliberează doar de către Inspectoratul Județean de Poliție, instituție care ne-a comunicat programul de lucru la ghișeele deschise tocmai în acest scop.

Precizăm faptul că obligativitatea prezentării certificatului de integritate comportamentală este prevăzută în art.18, alin.1 din Legea 118/2019, act normativ intrat în vigoare la sfârșitul lunii iulie: "Instituțiile din sistemul de învățământ, sănătate sau protecție socială, precum și orice entitate publică sau privată a cărei activitate presupune contactul direct cu copii, cu persoane în vârstă, persoane cu dizabilități sau alte categorii de persoane vulnerabile ori care presupune examinarea fizică sau evaluarea psihologică a unei persoane, au obligația de a solicita persoanelor cu care încheie raporturi de muncă, contracte de voluntariat sau alte asemenea raporturi, prezentarea certificatului de integritate comportamentală".
Pentru eliberarea 
certificatului de integritate comportamentală și a cazierului judiciar, de astăzi, 6 septembrie 2019, la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova (Ploiești, Strada Vasile Lupu, nr.60) au fost deschise încă două ghișee, iar pentru reducerea timpului de așteptare a fost prelungit programul de lucru cu publicul astfel:
- de luni până vineri 8.30 - 18.00, cu pauză de la 12.00 la 12.30
- sâmbătă - 9.00 - 12.00

IJP Prahova precizează că "solicitările pentru eliberarea adeverințelor de integritate comportamentală se pot realiza în format unitar de către reprezentanți ai unităților, prin adresă înaintată atât personal, cât și prin intermediul Oficiului Poștal, sub formă de tabel, care să conțină datele de stare civilă ale personalului și consimțământul acestora în vederea prelucrării datelor cu caracter personal și eliberării în acest mod".
Referitor strict la cazierul judiciar, Poliția Prahova reamintește populației că există nouă puncte de lucru pe raza județului, iar persoanele interesate se pot adresa la aceste puncte de lucru indiferent de localitatea de domiciliu sau locul nașterii: Ploiești - IJP Prahova, Poliția Câmpina, Poliția Breaza, Poliția Băicoi, Poliția Mizil, Poliția Sinaia, Poliția Vălenii de Munte, Poliția Urlați. Documentele necesare și informații suplimentare - Obținerea cazierului judiciar.

3247 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1913 vizualizari
24 ian. 2020 08:44

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 24 ianuarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2918 vizualizari
23 ian. 2020 11:39

Probleme create de vântul puternic din noaptea de miercuri spre joi. Drumul dintre Câmpina și Valea Doftanei, blocat de un acoperiș căzut pe carosabil

În noaptea de miercuri spre joi, vântul puternic a creat probleme în zona municipiului Câmpina și nu numai. Pe drumul județean 102I, dintre Câmpina și Valea Doftanei, un acoperiș de la o locuință părăsită a fost luat de vânt și adus pe carosabil. Traficul rutier a fost blocat 15 minute, până când echipaje de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Prahova au eliberat partea carosabilă. În alte zone ale județului, rafalele de vânt au rupt crengi și chiar au doborât un copac pe DN1, la Bărcănești.

Alte stiri recente

205 vizualizari
24 ian. 2020 09:46

Membri ai Asociației ”Cultul Eroilor” au sărbătorit Ziua Unirii în mijlocul elevilor de la Școala Centrală

Unirea Principatelor Române, act istoric înfăptuit la 24 Ianuarie 1859, a fost sărbătorită la Câmpina de membri ai Asociației "Cultul Eroilor - Regina Maria" împreună cu elevi de la Liceul Tehnologic "Constantin Istrati" și de la Școala Gimnazială Centrală. Acțiunile organizate în cinstea Micii Uniri - care a reprezentat primul pas pe calea înfăptuirii statului național unitar român - au avut loc joi, 23 ianuarie 2020. Președintele Filialei Câmpina a Asociației ”Cultul Eroilor - Regina Maria” - col(r) Marian Dulă și lt.col.(r) Gheorghe Nedelcu au mers în cele două instituții de învățământ pentru a le vorbi copiilor despre semnificația unirii de la 24 ianuarie 1859.

2830 vizualizari
22 ian. 2020 21:53

Halal dezbatere la Câmpina! Niciunul dintre consilierii locali care au inițiat proiectul privind majorarea tarifelor la gunoi nu a participat la dezbaterea publică

3 comentarii

Dacă la modul declarativ, reprezentanții administrației locale sunt întotdeauna de partea cetățeanului și îi reprezintă interesele, practic lucrurile stau cu totul altfel. Fapt confirmat încă o dată astăzi, 22 ianuarie 2020, la dezbaterea publică asupra proiectului de hotărâre privind majorarea tarifelor la gunoiul menajer. Niciun consilier local nu a participat la dezbaterea organizată la Primărie, nici măcar cei care au inițiat proiectul, adică membrii Comisiei juridice și de administrație publică, comisie condusă de consilierul Constantin Cândea.