Salariații din învățământ, obligați să prezinte la școală certificatul de integritate comportamentală. În Prahova, documentul poate fi obținut doar de la IJP

Social (Categoria articolului)

Toți educatorii, învățătorii și profesorii vor trebui să se prezinte la poliție pentru a obține un certificat de integritate comportamentală, document pe care apoi trebuie să-l depună la unitatea de învățământ unde își desfășoară activitatea. Practic, acest certificat atestă că persoana respectivă nu se regăsește în Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor. În Prahova, astfel de certificate se eliberează doar de către Inspectoratul Județean de Poliție, instituție care ne-a comunicat programul de lucru la ghișeele deschise tocmai în acest scop.

Precizăm faptul că obligativitatea prezentării certificatului de integritate comportamentală este prevăzută în art.18, alin.1 din Legea 118/2019, act normativ intrat în vigoare la sfârșitul lunii iulie: "Instituțiile din sistemul de învățământ, sănătate sau protecție socială, precum și orice entitate publică sau privată a cărei activitate presupune contactul direct cu copii, cu persoane în vârstă, persoane cu dizabilități sau alte categorii de persoane vulnerabile ori care presupune examinarea fizică sau evaluarea psihologică a unei persoane, au obligația de a solicita persoanelor cu care încheie raporturi de muncă, contracte de voluntariat sau alte asemenea raporturi, prezentarea certificatului de integritate comportamentală".
Pentru eliberarea 
certificatului de integritate comportamentală și a cazierului judiciar, de astăzi, 6 septembrie 2019, la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova (Ploiești, Strada Vasile Lupu, nr.60) au fost deschise încă două ghișee, iar pentru reducerea timpului de așteptare a fost prelungit programul de lucru cu publicul astfel:
- de luni până vineri 8.30 - 18.00, cu pauză de la 12.00 la 12.30
- sâmbătă - 9.00 - 12.00

IJP Prahova precizează că "solicitările pentru eliberarea adeverințelor de integritate comportamentală se pot realiza în format unitar de către reprezentanți ai unităților, prin adresă înaintată atât personal, cât și prin intermediul Oficiului Poștal, sub formă de tabel, care să conțină datele de stare civilă ale personalului și consimțământul acestora în vederea prelucrării datelor cu caracter personal și eliberării în acest mod".
Referitor strict la cazierul judiciar, Poliția Prahova reamintește populației că există nouă puncte de lucru pe raza județului, iar persoanele interesate se pot adresa la aceste puncte de lucru indiferent de localitatea de domiciliu sau locul nașterii: Ploiești - IJP Prahova, Poliția Câmpina, Poliția Breaza, Poliția Băicoi, Poliția Mizil, Poliția Sinaia, Poliția Vălenii de Munte, Poliția Urlați. Documentele necesare și informații suplimentare - Obținerea cazierului judiciar.

2711 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

594 vizualizari
19 sept. 2019 18:47

Mai mult de jumătate dintre unitățile de învățământ din Prahova nu au paza asigurată

În județul Prahova există 630 unități de învățământ public: 62 licee, 260 școli gimnaziale și 308 grădinițe. Doar 48,4% din acestea au paza asigurată fie cu paznici angajați individual, fie cu societăți de protecție și pază. Dintre unitățile de învățământ la care există pază, 58,4% sunt în mediul urban, iar 31,6% sunt în mediul rural. Aceste informații au fost prezentate astăzi, la ședința Colegiului Prefectural al Județului Prahova, de către conducerea Inspectoratului Județean de Poliție.

2080 vizualizari
19 sept. 2019 16:31

Locuitorii din Melicești – Telega, permanent în alertă din cauza urșilor care le intră în gospodării și le ucid animalele

Locuitorii din satul Melicești, comuna Telega, sunt în stare de alertă maximă, după ce urșii le-au intrat în gospodării și le-au mâncat oile. Oamenii sunt speriați, mai ales că mulți dintre ei au copii care pleacă și vin de la școală, existând riscul ca urșii să le apară oricând în față.

Alte stiri recente

1222 vizualizari
19 sept. 2019 12:49

Restricții de circulație pe Bulevardul Carol I și unele străzi adiacente în perioada Festivalului "Serbările Toamnei" Câmpina 2019

Primăria Câmpina anunță că de vineri, 20 septembrie, ora 17.30 și până luni, 23 septembrie, ora 7.00, vor fi instituite unele restricții în privința traficului rutier, cu ocazia desfășurării celei de-a XII-a ediții a Festivalului "Serbările Toamnei", eveniment care se va desfășura pe Bulevardul Carol I, în zona Parcului Trandafirilor (notariate).

1502 vizualizari
19 sept. 2019 12:27

O listă lungă de nereguli la modernizarea Parcului de la Soldat. Termenul de remediere - 23 octombrie 2019

Miercuri, 18 septembrie 2019, era programată recepția lucrărilor de modernizare a Parcului de la Soldat, adică a Parcului Regele Mihai I, denumirea oficială. Numai că, în lipsa dirigintelui de șantier, Sorin Alupoaie, care a anunțat că este bolnav, recepția s-a transformat într-o simplă inspecție la care au participat viceprimarul Adrian Pițigoi și mai mulți reprezentanți ai ADPP, precum și reprezentantul firmei constructoare – Construct Edil SRL Câmpineanca, județul Vrancea. Ce a rezultat în urma inspecției? O lista lungă de neconformități pe care constructorul va trebui să le remedieze până la 23 octombrie 2019.