Miercuri, 19 ianuarie, între orele 11.00 și 13.00, grevă de avertisment în unitățile de învățământ

Social (Categoria articolului)

Salariații din învățământ, membri ai sindicatelor FSLI (Federația Sindicatelor Libere din Învățământ) și FSE (Federația Sindicatelor din Educație) ”Spiru Haret”, se vor afla miercuri, 19 ianuarie 2022, între orele 11.00 și 13.00, în grevă de avertisment cu încetarea lucrului în intervalul orar menționat. Printre unitățile de învățământ unde cadrele didactice se vor afla în grevă de avertisment se numără și grădinițele, școlile și liceele din Câmpina, acolo unde sunt membri ai celor două sindicate menționate.

Principalele nemulțumiri ale membrilor de sindicat din cele două federații sunt subfinanțarea permanentă a sistemului de învățământ, nerespectarea de către guvernanți a legislației privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, dar și neadoptarea unor măsuri de îmbunătățire a condițiilor de salarizare ale personalului din sistemul educațional, prorogarea în ultimii doi ani a acordării tranșelor de majorare a salariilor, conform legii, neplata orelor suplimentare, neasigurarea numărului de posturi didactice auxiliare și nedidactice, precum și neacordarea fiecărui cadru didactic și fiecărui elev a unui dispozitiv (laptop sau tabletă), cu conexiune la internet, pentru buna desfășurare a procesului educațional în mediul online.
Cele două federații sindicale au anunțat că, față de refuzul guvernanților de a purta negocieri cu federațiile sindicale din educație pentru rezolvarea tuturor problemelor, s-a decis intrarea în grevă de avertisment.

2501 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

714 vizualizari
19 mai 2022 22:32

Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina a fost prezent la Bursa de Valori Educaționale 2022, de la Ploiești

Timp de trei zile, 17-19 mai 2022, la Palatul Culturii din Ploiești a avut loc ediția a XII-a a Bursei de Valori Educaționale. S-au înscris la acest eveniment 25 de colegii și licee din Ploiești și din alte localități ale județului Prahova, inclusiv Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina.

1547 vizualizari
18 mai 2022 20:21

Despre ecologie în limba franceză la o lecție deschisă a cercului metodic din zona Câmpina, la Școala Cuza

La Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a avut loc miercuri, 18 mai 2022, o lecție deschisă a cercului metodic de limba franceză pentru profesorii din zona Câmpina. Lecția a fost susținută de profesor Geanina Stan.

Alte stiri recente

1056 vizualizari
19 mai 2022 18:53

Ploieștean băut, prins la volan în Câmpina, înainte de 7 dimineața!

Iresponsabilitate incredibilă din partea unui ploieștean în vârstă de 57 de ani, oprit de polițiștii câmpineni în dimineața zilei de 18 mai, la ora 6.45, pe Bulevardul Carol I, pentru un control de rutină. 

1844 vizualizari
19 mai 2022 10:07

Ce au răspuns cei care au vizitat Rafinăria Câmpina la întrebarea ce își doresc în zona respectivă

Ecogen Power SRL, proprietar al imobilului “Rafinăria”, împreună cu Grupul de inițiativă “Rafinăria la prezent” aduc la cunoștința publicului rezultatul consultării cetățenilor câmpineni și nu numai, cu privire la întrebarea “Ce îmi doresc eu de la zona Rafinăriei?”