O intervenție la rețeaua de canalizare de pe Strada Schelelor din Câmpina a generat nemulțumiri în rândul locuitorilor din zonă

Social (Categoria articolului)

De miercuri și până vineri, pe Strada Schelelor din municipiul Câmpina, la nr. 9, în dreptul scării B de la Blocul 7, s-a desfășurat o intervenție la rețeaua de canalizare, intervenție a operatorului de apă și canal HidroPrahova. În ciuda faptului că intervenția s-a desfășurat corect din punct de vedere tehnic și problemele de la rețea au fost rezolvate, la finalul lucrării, unii dintre locuitorii din zonă s-au declarat extrem de nemulțumiți.

Principala nemulțumire a locuitorilor de la scara amintită este legată de faptul că intervenția a stricat spațiul verde, inclusiv o serie de copaci din imediata vecinătate a traseului rețelei de canalizare, felul în care a fost refăcut ulterior spațiul respectiv fiind total nesatisfăcător. ”Au distrus flori, au intrat fără milă într-un piersic, iar pământul, cu toată mizeria, scos din apropierea rețelei a fost împrăștiat pe tot spațiul verde, distrugându-l. În plus, în momentul în care le-am atras atenția muncitorilor asupra fiecăruia dintre aceste aspecte, ne-au vorbit foarte urât, ne-au jignit, au folosit un limbaj injurios, de neacceptat. Apoi, au plecat, dar în urma presiunilor noastre au revenit și au pus copăceii la loc de-a valma”, cam așa s-ar putea rezuma principalele nemulțumiri ale locuitorilor din zonă, care au apelat la noi pentru a semnala această situație.
Acum, cam știm cu toții cum se desfășoară astfel de lucrări care, e adevărat, creează un anumit disconfort, iar unii dintre muncitorii care le execută nu au întotdeauna cel mai potrivit comportament față de cetățeni, lucru care amplifică tensiunile deja existente. Mulți dintre noi ne-am lovit de această problemă, cu siguranță.
”Am fost zilnic la această lucrare, care a fost una extrem de grea. Și a fost o intervenție dificilă pentru că, pe numai câțiva metri, am întâlnit toate rețelele posibile - apă, canalizare pluvială, gaze, iar noi a trebuit să săpăm aproape trei metri până la racordul blocului respectiv la rețeaua de canalizare. Este adevărat că s-au deteriorat niște copaci, care nu ar fi avut ce să caute pe traseul unei rețele de canalizare, unde este necesar să se poate interveni oricând. Poate nici muncitorii nu au fost foarte diplomați față de locatarii din blocul respectiv, e adevărat. Refacerea spațiului pe care am intervenit nu a fost încă finalizată, dar pentru noi cel mai important este că am reușit, într-un interval de timp foarte scurt, să rezolvăm din punct de vedere tehnic o problemă grea, limitând la maximum și intervalul în care am blocat o porțiune din traficul rutier pe Strada Schelelor”, ne-au declarat reprezentanții HidroPrahova.

4320 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1163 vizualizari
04 dec. 2021 12:42

Târg de dulciuri de Moș Nicolae, la Câmpina, în beneficiul copiilor speciali

O acțiune deosebită va avea loc luni, 6 decembrie 2021, la cafeneaua 5 to go din municipiul Câmpina, situată pe Bulevardul Carol I, vis a vis de Spitalul Municipal. Este vorba despre un târg de dulciuri de Moș Nicolae, un eveniment organizat de Consiliul Școlar al Elevilor de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu". Mai exact, voluntarii din cadrul proiectului PeaceJam Câmpina, derulat la CNNG, organizează acest târg în beneficiul copiilor de la Asociația Glasul Autismului din Câmpina.

4304 vizualizari
02 dec. 2021 20:22

La Biblioteca Municipală ”Dr. C.I. Istrati” din Câmpina a avut loc premierea concursului de creație literară pentru elevi

Ajuns la a V-a ediție, concursul de creație literară ”Pe tărâmul lecturii” rezervat elevilor câmpineni, s-a încheiat joi, 2 decembrie, cu festivitatea de premiere, care a avut loc pe terasa Bibliotecii Municipale ”Dr. C.I. Istrati” din Câmpina.

Alte stiri recente

598 vizualizari
04 dec. 2021 18:19

Locuri de muncă vacante în Câmpina și împrejurimi la 4 decembrie 2021

Informațiile sunt furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova. Detalii puteți obține de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.

2023 vizualizari
03 dec. 2021 20:53

Triumf Poiana Câmpina și recordurile care au dus-o pe primul loc la jumătatea campionatului

Cu un lot valoros, probabil cel mai valoros din actuala ediție de campionat a Superligii B Prahova, al doilea eșalon fotbalistic al județului, Triumf Poiana Câmpina a stabilit o serie de recorduri, care au dus-o la jumătatea întrecerii pe primul loc, la un avans de patru puncte de ocupanta locului secund.