De miercuri și până vineri, pe Strada Schelelor din municipiul Câmpina, la nr. 9, în dreptul scării B de la Blocul 7, s-a desfășurat o intervenție la rețeaua de canalizare, intervenție a operatorului de apă și canal HidroPrahova. În ciuda faptului că intervenția s-a desfășurat corect din punct de vedere tehnic și problemele de la rețea au fost rezolvate, la finalul lucrării, unii dintre locuitorii din zonă s-au declarat extrem de nemulțumiți.
Principala nemulțumire a locuitorilor de la scara amintită este legată de faptul că intervenția a stricat spațiul verde, inclusiv o serie de copaci din imediata vecinătate a traseului rețelei de canalizare, felul în care a fost refăcut ulterior spațiul respectiv fiind total nesatisfăcător. ”Au distrus flori, au intrat fără milă într-un piersic, iar pământul, cu toată mizeria, scos din apropierea rețelei a fost împrăștiat pe tot spațiul verde, distrugându-l. În plus, în momentul în care le-am atras atenția muncitorilor asupra fiecăruia dintre aceste aspecte, ne-au vorbit foarte urât, ne-au jignit, au folosit un limbaj injurios, de neacceptat. Apoi, au plecat, dar în urma presiunilor noastre au revenit și au pus copăceii la loc de-a valma”, cam așa s-ar putea rezuma principalele nemulțumiri ale locuitorilor din zonă, care au apelat la noi pentru a semnala această situație.
Acum, cam știm cu toții cum se desfășoară astfel de lucrări care, e adevărat, creează un anumit disconfort, iar unii dintre muncitorii care le execută nu au întotdeauna cel mai potrivit comportament față de cetățeni, lucru care amplifică tensiunile deja existente. Mulți dintre noi ne-am lovit de această problemă, cu siguranță.
”Am fost zilnic la această lucrare, care a fost una extrem de grea. Și a fost o intervenție dificilă pentru că, pe numai câțiva metri, am întâlnit toate rețelele posibile - apă, canalizare pluvială, gaze, iar noi a trebuit să săpăm aproape trei metri până la racordul blocului respectiv la rețeaua de canalizare. Este adevărat că s-au deteriorat niște copaci, care nu ar fi avut ce să caute pe traseul unei rețele de canalizare, unde este necesar să se poate interveni oricând. Poate nici muncitorii nu au fost foarte diplomați față de locatarii din blocul respectiv, e adevărat. Refacerea spațiului pe care am intervenit nu a fost încă finalizată, dar pentru noi cel mai important este că am reușit, într-un interval de timp foarte scurt, să rezolvăm din punct de vedere tehnic o problemă grea, limitând la maximum și intervalul în care am blocat o porțiune din traficul rutier pe Strada Schelelor”, ne-au declarat reprezentanții HidroPrahova.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water – The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie – 3 mai 2025 care a reunit 54 de participați din Bulgaria, Letonia, Olanda, Polonia, Slovacia, Turcia și România. Lucrurile care i-au adus împreună au fost dorința de a învăța, de a se conecta și de a proteja una dintre cele mai prețioase resurse ale planetei: apa.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai – 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundației Zamolxes a organizat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.
De câte ori nu vi s-a întâmplat să căutați să oferiți un cadou deosebit unei persoane dragi? Cu siguranță, venind la Magazinul INA din incinta Complexului Comercial Mercantis din centrul municipiului Câmpina cea mai mare parte a problemei este rezolvată.