O intervenție la rețeaua de canalizare de pe Strada Schelelor din Câmpina a generat nemulțumiri în rândul locuitorilor din zonă

Social (Categoria articolului)

De miercuri și până vineri, pe Strada Schelelor din municipiul Câmpina, la nr. 9, în dreptul scării B de la Blocul 7, s-a desfășurat o intervenție la rețeaua de canalizare, intervenție a operatorului de apă și canal HidroPrahova. În ciuda faptului că intervenția s-a desfășurat corect din punct de vedere tehnic și problemele de la rețea au fost rezolvate, la finalul lucrării, unii dintre locuitorii din zonă s-au declarat extrem de nemulțumiți.

Principala nemulțumire a locuitorilor de la scara amintită este legată de faptul că intervenția a stricat spațiul verde, inclusiv o serie de copaci din imediata vecinătate a traseului rețelei de canalizare, felul în care a fost refăcut ulterior spațiul respectiv fiind total nesatisfăcător. ”Au distrus flori, au intrat fără milă într-un piersic, iar pământul, cu toată mizeria, scos din apropierea rețelei a fost împrăștiat pe tot spațiul verde, distrugându-l. În plus, în momentul în care le-am atras atenția muncitorilor asupra fiecăruia dintre aceste aspecte, ne-au vorbit foarte urât, ne-au jignit, au folosit un limbaj injurios, de neacceptat. Apoi, au plecat, dar în urma presiunilor noastre au revenit și au pus copăceii la loc de-a valma”, cam așa s-ar putea rezuma principalele nemulțumiri ale locuitorilor din zonă, care au apelat la noi pentru a semnala această situație.
Acum, cam știm cu toții cum se desfășoară astfel de lucrări care, e adevărat, creează un anumit disconfort, iar unii dintre muncitorii care le execută nu au întotdeauna cel mai potrivit comportament față de cetățeni, lucru care amplifică tensiunile deja existente. Mulți dintre noi ne-am lovit de această problemă, cu siguranță.
”Am fost zilnic la această lucrare, care a fost una extrem de grea. Și a fost o intervenție dificilă pentru că, pe numai câțiva metri, am întâlnit toate rețelele posibile - apă, canalizare pluvială, gaze, iar noi a trebuit să săpăm aproape trei metri până la racordul blocului respectiv la rețeaua de canalizare. Este adevărat că s-au deteriorat niște copaci, care nu ar fi avut ce să caute pe traseul unei rețele de canalizare, unde este necesar să se poate interveni oricând. Poate nici muncitorii nu au fost foarte diplomați față de locatarii din blocul respectiv, e adevărat. Refacerea spațiului pe care am intervenit nu a fost încă finalizată, dar pentru noi cel mai important este că am reușit, într-un interval de timp foarte scurt, să rezolvăm din punct de vedere tehnic o problemă grea, limitând la maximum și intervalul în care am blocat o porțiune din traficul rutier pe Strada Schelelor”, ne-au declarat reprezentanții HidroPrahova.

4630 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1709 vizualizari
11 aug. 2022 18:20

A trecut un an de la prima ediție a "Festivalului de Creație și Recreație" din Brebu - și a fost un an plin!

După tabăra din vara lui 2021, echipa de organizare a zis că e doar prima filă a unei frumoase povești. Și s-a dovedit că este chiar așa!

1739 vizualizari
10 aug. 2022 13:42

Doar trei farmacii din Câmpina, pe lista celor care eliberează pastile cu iodură de potasiu

UPDATE - Ulterior, Ministerul Sănătății a mai adăugat farmacii pe această listă, în Prahova ajungându-se la 58. Din Câmpina, au mai fost incluse pe listă două farmacii Catena - de pe Strada Soarelului și de pe Strada Al. I. Cuza.
Ministerul Sănătății a publicat lista farmaciilor care eliberează pastilele cu iodură de potasiu. La nivelul județului Prahova sunt doar 35 de farmacii pe această listă, iar din Câmpina numai trei.

Alte stiri recente

142 vizualizari
13 aug. 2022 17:26

Numărul șoferilor prinși ”sub influența substanțelor psihoactive” a crescut alarmant la Câmpina. Care ar fi explicațiile?

În ultimele luni, numărul șoferilor depistați de polițiști ”sub influența substanțelor psihoactive”, inclusiv în Câmpina, dar nu numai, a crescut alarmant. Tot mai mulți câmpineni ne-au întrebat care sunt explicațiile acestei ”inflații”. Vom încerca în rândurile următoare să explicăm situația...

2992 vizualizari
13 aug. 2022 11:23

Autoarea accidentului care a șocat Câmpina pe 7 aprilie 2022, a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă

1 comentarii

Pe 7 aprilie 2022, Câmpina era cutremurată de vestea producerii unui accident pe trecerea de pietoni din apropierea Colegiului Forestier, chiar pe Bulevardul Carol I. În accident era ucis pe loc tânărul Paul Alexandru Dragomir, 17 ani, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din localitate.