La prima ședință ordinară a Consiliului Local Câmpina, în noua legislatură, ședință care a avut loc marți, 12 noiembrie 2024, au fost prezenți și directorii din Primărie, lucru care nu s-a întâmplat în precedentul mandat.
Până în anul 2020, era o obișnuință ca directorii din Primăria Câmpina să participe la ședințele Consiliului Local și chiar să dea explicații/răspunsuri atunci când unii dintre consilierii locali aveau o întrebare legată de un domeniu anume.
La ședința Consiliului Local de marți, 12 noiembrie, atunci când au depus jurământul cei patru supleanți și, apoi, s-au votat comisiile de specialitate, au fost prezenți Eliza Oprescu - directorul Direcției Investiții, Adina Gârbăcică - administratorul public al Câmpinei, Marius Vișan - directorul Poliției Locale, Adina Dumitru - directorul Direcției Asistență Socială, Monica Voicu - șef Serviciu Juridic, Cristian Birligiu - șef Serviciu Taxe și Impozite în cadrul Direcției Economice. De asemenea, a fost prezent și Liviu Dumitrache, actualul consilier personal al primarului Irina Nistor.
Din păcate, așa cum spuneam, în mandatul precedent acest lucru - absolut normal - nu s-a mai întîmplat, ori de câte ori vreun consilier avea ceva de întrebat era invitat la Primărie să discute problema respectivă. Acest gen de practică pare să se fi încheiat, lucru care ar putea contribui la o intrare în normalitate de care Câmpina avea nevoie. Este un pas mic, dar foarte important, pe calea revenirii la normalitate.
La începutul fiecărui mandat, aleșii locali sunt obligați să-și completeze declarațiile de avere și de interese și să le depună la Primărie pentru a fi postate pe site-ul instituției. Iată cât de bogați (sau nu) sunt noii aleși câmpineni.
Marți seară, în jurul orei 23.00, în Prahova a avut loc un accident rutier terifiant, în urma căruia doi tineri - șoferul de 27 ani și pasagerul de 26 ani - și-au pierdut viața.
La finalul mandatului trecut, Consiliul Local a aprobat o hotărâre prin care se repartizau spațiile locative din blocurile sociale de pe străzile Petrolistului și Năsăud, construite cu fonduri europene, prin Strategia de Dezvoltare Locală a Zonelor Urbane Marginalizate.
În rectificarea bugetului local al municipiului Câmpina, care se va afla pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local din 13 decembrie 2024, a fost inclusă suma de 150.000 lei pentru întocmirea DTAD (documentația tehnică în vederea obținerii autorizației de demolare) și realizarea efectivă a lucrărilor de demolare a fostului cinematograf.