După un proiect realizat cu fonduri extrabugetare, Câmpina are o strategie de adaptare la schimbările climatice

Actualitate (Categoria articolului)

La sediul Primăriei municipiului Câmpina a avut loc conferința de închidere a proiectului ”Elaborarea planurilor de atenuare și adaptare la schimbări climatice în municipiul Câmpina”, finanțat prin granturi din Islanda, Norvegia și Liechtenstein.

La conferință au participat primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, reprezentanți ai Primăriei Câmpina, dar și - online - reprezentanți ai Universității Politehnice București. De asemenea, la conferință a fost prezent și dr. Robert Dell, de la Universitatea din Reykjavik - Islanda, partener al proiectului, și care a susținut o prezentare cu foarte multe date comparative extrem de interesante.
Proiectul derulat de administrația câmpineană a avut o valoare de 611.497 lei și s-a încheiat prin elaborarea Strategiei și a Planului de atenuare și adaptare la schimbările climatice.
De asemenea, obiectivele specifice, realizate în cadrul proiectului, au fost dezvoltarea de cunoștințe și îmbunătățirea capacității de gestionare a schimbărilor climatice și impactul acestora prin elaborarea de strategii și planuri de măsuri de atenuare și adaptare la schimbările climatice în municipiul Câmpina, precum și creșterea gradului de conștientizare cu privire la provocările cauzate de schimbările climatice și necesitatea de adaptare, precum și a nevoii de atenuare a efectelor acestora și a capacității de răspuns a autorității publice locale în contextul actual, prin acțiuni de informare și implicare a angajaților la nivelul autorității publice locale.

2627 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Aristide 27.01.2023 21:04 Deci iar proiecte de vânzători de fum pe bani mulți, ăsta doar 611 mii, nu 4 milioane. Explicați concret la ce folosește? Și ce reprezintă”...atenuare și adaptare la schimbările climatice”? Băi eu cred că vă plictisiți și inventator metode de însușit bani. Am uitat, Reykjavik are condiții climatice similare Câmpinei.
  • diss 28.01.2023 08:14 Și s-au mai dus vreo 120.000 de euro pe apa sâmbetei.

Actualitate

2304 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

345 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Groapa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița. 

Alte stiri recente

134 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

538 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările: