Caravana ”Școala A doua șansă” a ajuns la Câmpina. Două milioane de euro pentru școlarizarea a 600 de copii și tineri din Prahova, care au abandonat cursurile

Social (Categoria articolului)

600 de copii și tineri care au abandonat cursurile școlare înaintea de absolvirea învățământului obligatoriu au o a doua șansă să-și poată continua cursurile în cadrul unui proiect derulat cu fonduri europene în valoare de 9.466.205,37 lei, adică aproximativ două milioane euro.

Caravana ”Școala A Doua Șansă Prahova” (Școala ADS) a poposit miercuri, 29 septembrie 2021, la Câmpina, unde au fost prezentate informații despre acest proiect directorilor și reprezentanților mai multor școli din Câmpina și localitățile limitrofe. Prezentarea a fost asigurată de Bogdan Antohe - din partea beneficiarului ACS Smart Atletic, Coralia Matei - inspector învățământ primar în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Prahova și profesorii Geta Sârbu și Stan Sârbu - experți în cadrul acestui proiect. De asemenea, au mai fost prezenți tineri antreprenori câmpineni, care s-au implicat în derularea unor proiecte socio-educaționale.
Practic, proiectul își propune să școlarizeze 600 de copii și tineri care au abandonat, din diverse motive, cursurile școlare și pentru care se vor asigura rechizite, hrană, participarea la excursii, consiliere și orientare în carieră, dar și burse de merit la terminarea fiecărui an școlar, fondul total pentru burse fiind de 660.000 lei. Pentru buna pregătire a celor 600 de beneficiari direcți, proiectul va asigura 515 beneficiari indirecți - personal didactic, personal de sprijin și didactic auxilar, pentru care se vor asigura cursuri gratuite de formare continuă, participarea la un program inovator social, seminar ADS, sub forma unui campus, posibilitatea de a deveni lectori în cadrul programelor ”A doua șansă”.
La întâlnirea de la Câmpina, dincolo de prezentarea proiectului, s-au discutat multe lucruri concrete - de la parteneriatele care se pot încheia cu unitățile de învățământ pentru desfășurare acestor cursuri și până la întâmplări emoționante, cum ar fi cea prezentată de profesor Geta Sârbu, care a relatat cazul unei femei care a venit spre acest program din dorința de a nu mai fi nevoită... să pună degetul în loc de semnătură. (video)

2822 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2397 vizualizari
24 iun. 2022 10:37

93,56% dintre elevii din Câmpina, care au susținut Evaluarea Națională, au obținut media generală peste 5

Pe site-ul Ministerului Educației au fost publicate, joi după-amiază, rezultatele la Evaluarea Națională și sunt rezultate bune pentru elevii câmpineni. 270 elevi de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională în Câmpina. Dintre aceștia, șase nu s-au prezentat la susținerea celor două probe ale examenului (limba și literatura română, respectiv matematică). Dintre cei 264 elevi care au susținut examenul, 247 au obținut media generală peste 5.00 (adică 93,56%), iar 17 - sub 5.00. Nu s-a obținut nicio medie generală de 10, în schimb, patru elevi au avut nota 10 la matematică și un elev a obținut 10 la română. La nivelul județului Prahova, șapte absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media generală 10, șase dintre ei sunt din Ploiești, iar unul de la Filipeștii de Pădure.

3131 vizualizari
20 iun. 2022 22:32

O nouă metodă de înșelăciune face ravagii la Câmpina. Cum puteți preveni frauda prin OLX?

1 comentarii

De la începutul acestui an și până în prezent s-au înmulțit și la Câmpina cazurile de persoane înșelate printr-o nouă metodă.

Alte stiri recente

293 vizualizari
27 iun. 2022 17:53

BAC 2022. Cele patru eleve de 10 din Câmpina sunt de la ”Grigorescu” și toate își doresc să urmeze facultatea în România

Câmpina are patru eleve cu media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2022. Toate sunt de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”: Ana Maria Gheorghiu Goga - de la profilul Științe Sociale, Anisia Mantu - de la profilul Filologie, Miruna Plopeanu și Bianca Buzilă - de la profilul Științele Naturii.

310 vizualizari
27 iun. 2022 17:38

73,65% promovabilitatea la bacalaureat 2022 în Câmpina, înainte de contestații. Patru eleve au obținut media 10

Pe site-ul Ministerului Educației și la centrele de examinare au fost afișate astăzi, luni, 27 iunie, rezultatele la prima sesiune a bacalaureatului 2022. La nivelul municipiului Câmpina, rata de promovabilitate este de 73,65% cu patru procente mai mare față de promovabilitatea de anul trecut și cu 11 procente mai mare față de 2020. În cifre absolute, situația de la această sesiune a bacalaureatului este următoarea: 534 elevi s-au înscris la bacalaureat (462 din promoția curentă și 72 din promoțiile anterioare). 14 elevi dintre cei înscriși nu s-au mai prezentat la examen, 137 au fost respinși (având media generală sub 6), iar 383 elevi au promovat examenul. Patru eleve au obținut media generală 10 la bacalaureat, toate patru fiind de la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu”: Ioana Bianca Buzilă, Cristina Miruna Plopeanu, Ana Maria Gheorghiu Goga și Anisia Mantu.