În general, serbările de la Școala 'Învățător Ion Mateescu' din Poiana Câmpina sunt deosebite și asta în special datorită cadrelor didactice care se implică foarte mult pentru a dezvolta latura artistică a copiilor. Spectacolul de ieri, însă, a depășit cu mult orice așteptare, a fost cu adevărat excepțional și nu exagerăm cu nimic.
Publicul a fost format din cele două delegații venite din Republica Moldova, de la Zaim și Negrești, localități cu care Poiana Câmpina este înfrățită. Este vorba despre primarii celor două localități, Ion Veste și Zinaida Panainte, consilieri locali și reprezentanți ai primăriilor. Alături de oaspeți s-au aflat primarul Alin Moldoveanu, viceprimarul Sergiu Constanda și alți reprezentanți ai administrației locale din Poiana Câmpina.
Primul moment special oferit de copii a fost dedicat României Mari și limbii noastre noastre cea română, vorbită dincoace și dincolo de Prut. Copiii au cântat și au recitat versuri dragi, cunoscute și emoționante, despre o Românie întregită și despre Tricolorul ca simbol al libertății și unității. În mod simbolic, elevii au prezentat provinciile istorice și au adus Basarabia la Patria Mamă.
Al doilea moment artistic a fost mai amplu și foarte frumos. Copiii au reînviat atmosfera unei șezători de altădată, cu cântec și joc, îndeletniciri vechi, proverbe și zicători, mâncare tradițională și multă bucurie. Este greu de redat în cuvinte acum ceea ce au făcut acești copii, timp de aproape două ore, în fața unui public sensibil la tradiții și obiceiuri din bătrâni.
Trebuie să menționăm faptul că, alături de copiii de la Poiana, la șezătoare au venit și elevi de la școala din satul Găgeni, comuna Păulești, unitate de învățământ cu care școala de la Poiana Câmpina are, de câțiva ani buni, un parteneriat în baza căruia desfășoară multe acțiuni comune. În fotografii îi veți putea vedea și pe copiii din Ansamblul Folcloric de la Găgeni, sunt cei îmbrăcați în costume populare albastre.
Mai multe imagini de la evenimentul de ieri găsiți pe pagina de Facebook - https://www.facebook.com/campinatv/photos/?tab=album&album_id=1010078922455222
Evenimentul teatral al verii - Festivalul Național de Teatru "Eusebiu Ștefănescu" - se va desfășura în perioada 4-6 iulie 2025, iar pe scenă vor urca tineri actori amatori.
Câmpina Summer Park Music a fost unul dintre evenimentele frumoase organizate anii trecuți, pe parcursul verii, în centrul municipiului.
26 Iunie este Ziua Drapelului, eveniment marcat și la Câmpina sub un soare strălucitor, în prezența câtorva zeci de oameni.
La începutul lunii iulie, Câmpina va fi gazda primei ediții a Festivalului Național de Teatru ”Eusebiu Ștefănescu”.