Spectacol de excepție oferit oaspeților din Basarabia de copiii de la școala din Poiana Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

În general, serbările de la Școala 'Învățător Ion Mateescu' din Poiana Câmpina sunt deosebite și asta în special datorită cadrelor didactice care se implică foarte mult pentru a dezvolta latura artistică a copiilor. Spectacolul de ieri, însă, a depășit cu mult orice așteptare, a fost cu adevărat excepțional și nu exagerăm cu nimic. 

Publicul a fost format din cele două delegații venite din Republica Moldova, de la Zaim și Negrești, localități cu care Poiana Câmpina este înfrățită. Este vorba despre primarii celor două localități, Ion Veste și Zinaida Panainte, consilieri locali și reprezentanți ai primăriilor. Alături de oaspeți s-au aflat primarul Alin Moldoveanu, viceprimarul Sergiu Constanda și alți reprezentanți ai administrației locale din Poiana Câmpina. 
Primul moment special oferit de copii a fost dedicat României Mari și limbii noastre noastre cea română, vorbită dincoace și dincolo de Prut. Copiii au cântat și au recitat versuri dragi, cunoscute și emoționante, despre o Românie întregită și despre Tricolorul ca simbol al libertății și unității. În mod simbolic, elevii au prezentat provinciile istorice și au adus Basarabia la Patria Mamă. 
Al doilea moment artistic a fost mai amplu și foarte frumos. Copiii au reînviat atmosfera unei șezători de altădată, cu cântec și joc, îndeletniciri vechi, proverbe și zicători, mâncare tradițională și multă bucurie. Este greu de redat în cuvinte acum ceea ce au făcut acești copii, timp de aproape două ore, în fața unui public sensibil la tradiții și obiceiuri din bătrâni. 
Trebuie să menționăm faptul că, alături de copiii de la Poiana, la șezătoare au venit și elevi de la școala din satul Găgeni, comuna Păulești, unitate de învățământ cu care școala de la Poiana Câmpina are, de câțiva ani buni, un parteneriat în baza căruia desfășoară multe acțiuni comune. În fotografii îi veți putea vedea și pe copiii din Ansamblul Folcloric de la Găgeni, sunt cei îmbrăcați în costume populare albastre.

Mai multe imagini de la evenimentul de ieri găsiți pe pagina de Facebook - https://www.facebook.com/campinatv/photos/?tab=album&album_id=1010078922455222

5697 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2207 vizualizari
26 iun. 2022 12:31

Atmosferă superbă la concertul susținut de KEMPES în Parcul Regele Mihai I din Câmpina

Ovidiu Ioncu (KEMPES), una dintre cele mai bune voci ale rock-ului românesc, a deschis seria concertelor pe care Casa de Cultură “Geo Bogza” le organizează în această vară în aer liber, în centrul municipiului Câmpina. Iar KEMPES a creat o atmosferă extraordinară, alături de cei doi membri ai formației sale – Mihai Neniță la vioară și Alberto Bolocan la chitară.

1926 vizualizari
26 iun. 2022 11:20

Ceremonie impresionantă la sfințirea monumentului dedicat eroilor de la UM 0865 din Câmpina, uciși la Otopeni în decembrie 1989

Monumentul Eroilor Jandarmi, situat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în fața fostei unități de jandarmi din Câmpina, a fost restaurat și resfințit sâmbătă, 25 iunie 2022, în cadrul unei ceremonii impresionante, organizată de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Alte stiri recente

45 vizualizari
27 iun. 2022 17:53

BAC 2022. Cele patru eleve de 10 din Câmpina sunt de la ”Grigorescu” și toate își doresc să urmeze facultatea în România

Câmpina are patru eleve cu media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2022. Toate sunt de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorerscu”: Ana Maria Gheorghiu Goga - de la profilul Științe Sociale, Anisia Mantu - de la profilul Filologie, Miruna Plopeanu și Bianca Buzilă - de la profilul Științele Naturii.

211 vizualizari
27 iun. 2022 17:38

73,65% promovabilitatea la bacalaureat 2022 în Câmpina, înainte de contestații. Patru eleve au obținut media 10

Pe site-ul Ministerului Educației și la centrele de examinare au fost afișate astăzi, luni, 27 iunie, rezultatele la prima sesiune a bacalaureatului 2022. La nivelul municipiului Câmpina, rata de promovabilitate este de 73,65% cu patru procente mai mare față de promovabilitatea de anul trecut și cu 11 procente mai mare față de 2020. În cifre absolute, situația de la această sesiune a bacalaureatului este următoarea: 534 elevi s-au înscris la bacalaureat (462 din promoția curentă și 72 din promoțiile anterioare). 14 elevi dintre cei înscriși nu s-au mai prezentat la examen, 137 au fost respinși (având media generală sub 6), iar 383 elevi au promovat examenul. Patru eleve au obținut media generală 10 la bacalaureat, toate patru fiind de la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu”: Ioana Bianca Buzilă, Cristina Miruna Plopeanu, Ana Maria Gheorghiu Goga și Anisia Mantu.