Spectacol de excepție oferit oaspeților din Basarabia de copiii de la școala din Poiana Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

În general, serbările de la Școala 'Învățător Ion Mateescu' din Poiana Câmpina sunt deosebite și asta în special datorită cadrelor didactice care se implică foarte mult pentru a dezvolta latura artistică a copiilor. Spectacolul de ieri, însă, a depășit cu mult orice așteptare, a fost cu adevărat excepțional și nu exagerăm cu nimic. 

Publicul a fost format din cele două delegații venite din Republica Moldova, de la Zaim și Negrești, localități cu care Poiana Câmpina este înfrățită. Este vorba despre primarii celor două localități, Ion Veste și Zinaida Panainte, consilieri locali și reprezentanți ai primăriilor. Alături de oaspeți s-au aflat primarul Alin Moldoveanu, viceprimarul Sergiu Constanda și alți reprezentanți ai administrației locale din Poiana Câmpina. 
Primul moment special oferit de copii a fost dedicat României Mari și limbii noastre noastre cea română, vorbită dincoace și dincolo de Prut. Copiii au cântat și au recitat versuri dragi, cunoscute și emoționante, despre o Românie întregită și despre Tricolorul ca simbol al libertății și unității. În mod simbolic, elevii au prezentat provinciile istorice și au adus Basarabia la Patria Mamă. 
Al doilea moment artistic a fost mai amplu și foarte frumos. Copiii au reînviat atmosfera unei șezători de altădată, cu cântec și joc, îndeletniciri vechi, proverbe și zicători, mâncare tradițională și multă bucurie. Este greu de redat în cuvinte acum ceea ce au făcut acești copii, timp de aproape două ore, în fața unui public sensibil la tradiții și obiceiuri din bătrâni. 
Trebuie să menționăm faptul că, alături de copiii de la Poiana, la șezătoare au venit și elevi de la școala din satul Găgeni, comuna Păulești, unitate de învățământ cu care școala de la Poiana Câmpina are, de câțiva ani buni, un parteneriat în baza căruia desfășoară multe acțiuni comune. În fotografii îi veți putea vedea și pe copiii din Ansamblul Folcloric de la Găgeni, sunt cei îmbrăcați în costume populare albastre.

Mai multe imagini de la evenimentul de ieri găsiți pe pagina de Facebook - https://www.facebook.com/campinatv/photos/?tab=album&album_id=1010078922455222

5806 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

3176 vizualizari
24 ian. 2023 18:55

Hora Unirii, dansată în centrul Câmpinei, la împlinirea a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române

Ziua Unirii Principatelor Române a fost marcată la Câmpina printr-un eveniment desfășurat în Parcul ”Regele Mihai I” din centrul municipiului. Publicul nu a fost foarte numeros, poate din cauza frigului și umezelii pătrunzătoare, poate din alte motive, dar cei prezenți au apreciat momentele artistice frumoase oferite de copiii și tinerii Câmpinei.

1995 vizualizari
20 ian. 2023 14:44

Câmpinenii sunt invitați pe 24 Ianuarie la ”Hora Unirii”, în Parcul ”Regele Mihai I”

Marți, 24 Ianuarie 2023, Ziua Unirii Principatelor Române va fi sărbătorită la Câmpina printr-o acțiune care va avea loc în Parcul ”Regele Mihai I”, de la ora 11.00.

Alte stiri recente

132 vizualizari
27 ian. 2023 07:09

Poliția e în alertă! A dispărut un copil de la Centrul de Plasament din Breaza

În cursul serii de joi, 26 ianuarie, în jurul orei 18.30, polițiștii din Breaza au fost sesizați de către o femeie, în calitate de instructor în cadrul Centrului de Plasament Breaza, despre faptul că minorul, Florin Ștefan Voicu, în vârstă de 16 ani ar fi plecat din cadrul unității și nu a mai revenit până în prezent.

1652 vizualizari
26 ian. 2023 21:17

Dezbaterea publică asupra bugetului local al Câmpinei, un exercițiu politico-administrativ interesant

Joi, 26 ianuarie, la Casa Tineretului a avut loc dezbaterea publică asupra bugetului local al municipiului Câmpina pentru anul 2023. A fost o dezbatere inițiată de administrația locală și am numit-o un exercițiu politico-administrativ interesant, pentru că, practic, primarul Alin Moldoveanu a răspuns în premieră unor întrebări ale fostului lider PNL, actualul președinte al Asociației pentru Câmpina - Marian Nistor și ale liderului PSD, Dan Ioan Mușat.