Procente foarte mari de colectare a taxelor și impozitelor de la populație și firme, în Câmpina, în 2019

Actualitate (Categoria articolului)

Indiferent de problemele pe care le au, câmpinenii își plătesc taxele și impozitele la bugetul local, dovadă fiind procentele foarte ridicate de încasare aferente anului 2019, poate cele mai mari procente din ultimii ani - 92% în cazul persoanelor fizice și 98% în cazul persoanelor juridice. Suma totală plătită de cetățeni și firme la bugetul local, anul trecut, s-a ridicat la 17,27 milioane lei.

Potrivit informațiilor furnizate de conducerea Direcției Economice Câmpina, în 2019, de la populație s-au încasat taxe și impozite în valoare de 6.058.000 lei, gradul de colectare fiind, după cum spuneam, de 92%. Suma încasată de la agenții economici a fost de 11.216.000 lei, adică un grad de colectare de 98%. Veniturile din taxe și impozite reprezintă 21% din veniturile totale ale bugetului municipiului Câmpina, iar impozitul pe venit reprezintă 38% din venituri totale, după cum ne-a precizat directorul Direcției Economice Câmpina, Alice Tudorache.
În anul 2020, taxele și impozitele locale sunt indexate cu 4,6% cât reprezintă rata inflației comunicată administrațiilor publice de Ministerul Finanțelor.

2940 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

77 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația a fost formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova.

109 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

643 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1560 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.