De la 1 iulie 2021, secțiile Spitalului Municipal Câmpina se redeschid pentru pacienții non-COVID, cu excepția Maternității

Actualitate (Categoria articolului)

Spitalul Municipal Câmpina se redeschide parțial, de la 1 iulie 2021, pentru toate categoriile de pacienți. Spitalul rămâne unitate suport-COVID, cu un număr redus de paturi pentru pacienții COVID și redeschide toate secțiile, cu excepția celei de Obstetrică-Ginecologie, pentru pacienții care nu au COVID. Conducerea Spitalului Municipal a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, cum se vor face internările și cum va funcționa spitalul de joi, 1 iulie.

“De la 1 iulie 2021, Spitalul Municipal Câmpina se va redeschide parțial pentru pacienții non-COVID. Instituția noastră va continua să rămână unitate COVID, păstrând active circuite dedicate, cu un număr redus de paturi, 33 din care 20 pentru adulți și 13 la Secția de Pediatrie. De la aceeași dată, Secției ATI îi încetează încadrarea ca Secție ATI - COVID. Internările pentru pacienții non-COVID se vor face în număr limitat, cu respectarea regulilor privind distanțarea fizică între paturi. Urgențele vor avea prioritate la internare. Accesul pacienților pentru internare se va face prin intrarea în spital de la Compartimentul de Primiri Urgențe, unde funcționează în permanență un serviciu de triaj și testare. Toți pacienții care necesită internare vor fi testați cu test rapid, iar cei nevaccinați sau care nu au făcut boala vor fi testați, la îndrumarea medicului, și cu test PCR. Pe perioada internării, circulația în spital va fi limitată strict la nivelul circutelor de siguranță medicală, deplasările necesare efectuându-se doar cu personal de însoțire. Pacienții vor purta mască de protecție. Pe întreaga perioadă a păstrării statutului de spital COVID, vizitele aparținătorilor nu vor putea fi reluate”, se precizează în comunicatul remis de conducerea Spitalului Municipal.
De la 1 iulie 2021, după cum spuneam, se redeschid toate secțiile spitalului, cu excepția celei de Obstetrică-Ginecologie, unde sunt probleme din cauza lipsei de medici pentru asigurarea gărzilor. Ambulatoriul de specialitate (policlinica) își va continua activitatea pe baza programărilor telefonice. Precizăm faptul că în saloanele unde au fost tratați pacienți COVID se efectuează în aceste zile acțiuni de reparații, zugrăvire, dezinfecție și igienizare (foto). De asemenea, după cum menționează conducerea Spitalului Municipal, “evoluția situației pandemice la nivel național va determina în mod direct dinamica serviciilor medicale oferite de instituția noastră”.

5048 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Istrate Marina 26.07.2021 10:24 Cât costă un test covid la internare?

Actualitate

22 vizualizari
18 sept. 2021 11:22

Noile reguli aprobate de Guvern pentru localitățile unde rata incidenței COVID-19 depășește 3/1.000 locuitori. La Câmpina, rata incidenței a ajuns la 2,28

Guvernul României a aprobat, în ședința din 17 septembrie 2021, prelungirea cu încă 30 de zile a stării de alertă pe teritoriul țării, precum și o serie de măsuri care se aplică pe durata acesteia pe durata acesteia, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Precizăm că, la Câmpina, rata incidenței este de 2,28 cazuri la mia de locuitori, conform datelor făcute publice de Instituția Prefectului Prahova.

78 vizualizari
18 sept. 2021 11:04

De la cititori. Parcarea.... eterna poveste a lipsei de bun simț

Vineri seară, după lăsarea întunericului, în parcarea din fața magazinului Lidl. Așa a găsit de cuviință cineva să parcheze...

Alte stiri recente

176 vizualizari
18 sept. 2021 10:12

Anunț licitații publice pentru vânzarea activelor Emon Electric Câmpina, societate aflată în faliment

Lichidatorul judiciar Mușat&Asociații anunță organizarea unor licitații publice cu strigare pentru vânzarea mai multor active ale societății Emon Electric Câmpina, aflată în faliment.

1233 vizualizari
18 sept. 2021 08:06

Locuri de muncă vacante în Câmpina și împrejurimi la 18 septembrie 2021

Informațiile sunt furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova. Detalii puteți obține de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.