"La mulți ani, România!", spun mândrii românași de la Școala Centrală Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Într-un cadru festiv, Ziua Națională a devenit o zi de poveste, o paradă a creativității, cu mândria de a fi român în cuget și-n simțiri. Asta s-a întâmplat la Școala Gimnazială Centrală Câmpina, unde activitățile desfășurate au transmis copiilor semnificația acestei zile: au rulat filmulețe legate de Marea Unire, copiii au meșterit păpuși îmbrăcate în costume populare, au realizat diverse colaje, picturi, expoziții, au cântat cântece patriotice, s-au îmbrăcat de sărbătoare, în costume populare, și-au dat mână cu mână și au întins hora Marii Uniri.

“Cu prilejul Zilei Naționale, este important să ne amintim de marile personalități ale României, de evenimentele istorice care ne-au marcat conștiința națională și, mai presus de orice, să ne amintim cât de important este să fim uniți, fiindcă uniți suntem mai puternici. Atmosfera de sărbătoare s-a instalat la Școala Centrală, iar românașii noștri au avut parte de cele mai inedite lecții de istorie, din care au aflat despre efortul susținut al românilor, de-a lungul timpului, pentru ca toată suflarea românească să trăiască împreună, într-un singur stat, ROMÂNIA”, ne-a declarat directorul Școlii Centrale Câmpina, prof. Florentina Dumitrașcu.
Evenimentul esențial, care a făcut posibilă Unirea Principatelor, a fost Unirea Mică, realizată la 24 Ianuarie 1859, sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza. În 5 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza este ales domnitor al Moldovei, câteva zile mai târziu, în 24 ianuarie, devine și domn al Țării Românești. La 1 Decembrie 1918 a avut loc Marea Unire a tuturor principatelor române. Alegerea orașului Alba Iulia ca loc unde se înfăptuia marele ideal nu era deloc întâmplătoare. Aici intra triumfător, cu veacuri în urmă, Mihai Viteazul, în ziua tuturor sfinților, din noiembrie 1599. Deci, era locul care cunoscuse uralele de bucurie ale tuturor românilor, prilejuite de unire.
Bucurie a fost și la Școala Centrală, unde, alături de copii, au pus suflet în organizarea evenimentelor dedicate Zilei Naționale directorul instituției, consilierul educativ - profesor învățământ primar Ionelia Daniela Moise și întreg colectivul de cadre didactice.

4911 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Melodie veche 30.11.2021 16:58 Nu uitati sa le spune-ti copiilor despre Moldova, Basarabia si Bucovina ca poate si ei ar vrea sa sarbatoreasca ziua asta odata....

Eveniment

1241 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

2068 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

Alte stiri recente

392 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

317 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.