"La mulți ani, România!", spun mândrii românași de la Școala Centrală Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Într-un cadru festiv, Ziua Națională a devenit o zi de poveste, o paradă a creativității, cu mândria de a fi român în cuget și-n simțiri. Asta s-a întâmplat la Școala Gimnazială Centrală Câmpina, unde activitățile desfășurate au transmis copiilor semnificația acestei zile: au rulat filmulețe legate de Marea Unire, copiii au meșterit păpuși îmbrăcate în costume populare, au realizat diverse colaje, picturi, expoziții, au cântat cântece patriotice, s-au îmbrăcat de sărbătoare, în costume populare, și-au dat mână cu mână și au întins hora Marii Uniri.

“Cu prilejul Zilei Naționale, este important să ne amintim de marile personalități ale României, de evenimentele istorice care ne-au marcat conștiința națională și, mai presus de orice, să ne amintim cât de important este să fim uniți, fiindcă uniți suntem mai puternici. Atmosfera de sărbătoare s-a instalat la Școala Centrală, iar românașii noștri au avut parte de cele mai inedite lecții de istorie, din care au aflat despre efortul susținut al românilor, de-a lungul timpului, pentru ca toată suflarea românească să trăiască împreună, într-un singur stat, ROMÂNIA”, ne-a declarat directorul Școlii Centrale Câmpina, prof. Florentina Dumitrașcu.
Evenimentul esențial, care a făcut posibilă Unirea Principatelor, a fost Unirea Mică, realizată la 24 Ianuarie 1859, sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza. În 5 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza este ales domnitor al Moldovei, câteva zile mai târziu, în 24 ianuarie, devine și domn al Țării Românești. La 1 Decembrie 1918 a avut loc Marea Unire a tuturor principatelor române. Alegerea orașului Alba Iulia ca loc unde se înfăptuia marele ideal nu era deloc întâmplătoare. Aici intra triumfător, cu veacuri în urmă, Mihai Viteazul, în ziua tuturor sfinților, din noiembrie 1599. Deci, era locul care cunoscuse uralele de bucurie ale tuturor românilor, prilejuite de unire.
Bucurie a fost și la Școala Centrală, unde, alături de copii, au pus suflet în organizarea evenimentelor dedicate Zilei Naționale directorul instituției, consilierul educativ - profesor învățământ primar Ionelia Daniela Moise și întreg colectivul de cadre didactice.

4775 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Melodie veche 30.11.2021 16:58 Nu uitati sa le spune-ti copiilor despre Moldova, Basarabia si Bucovina ca poate si ei ar vrea sa sarbatoreasca ziua asta odata....

Eveniment

227 vizualizari
09 dec. 2023 20:44

”Salon de iarnă”, ultima expoziție a anului 2023 la Câmpina

Vernisajul expoziției de pictură și sculptură ”Salon de iarnă” a încheiat pentru anul 2023 activitatea Asociației artiștilor plastici ”CâmpinArtelor”. Evenimentul a avut loc vineri, 8 decembrie, la ceas de seară, în Sala ”Constantin Radu” a Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina.

758 vizualizari
09 dec. 2023 12:28

La Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina s-a sărbătorit Ziua Internațională a Felicitărilor de Crăciun

1 comentarii

Pe 9 decembrie este Ziua Internațională a Felicitărilor de Crăciun. Momentul a fost sărbătorit în avans, vineri, 8 decembrie, la Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina, sub îndrumarea colectivului didactic de la această instituție.

Alte stiri recente

245 vizualizari
09 dec. 2023 19:08

Ștrandul de la Casa Tineretului din Câmpina între ”e jenant ce se întâmplă” și ”n-avem bani”. Urmează încă un an fără ștrand...

Consilierul Cosmin Raț a fost cel care, la finalul ședinței ordinare a Consiliului Local din 29 noiembrie, a deschis discuția pe tema ștrandului de la Casa Tineretului.

514 vizualizari
09 dec. 2023 17:52

Primim de cititori. Cine o fi găsit această prescurtare pentru bulevard?

2 comentarii

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 această imagine surprinsă pe Calea Dacia, pe sensul de intrare în municipiul Câmpina.