CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

"La mulți ani, România!", spun mândrii românași de la Școala Centrală Câmpina

- Eveniment -

Într-un cadru festiv, Ziua Națională a devenit o zi de poveste, o paradă a creativității, cu mândria de a fi român în cuget și-n simțiri. Asta s-a întâmplat la Școala Gimnazială Centrală Câmpina, unde activitățile desfășurate au transmis copiilor semnificația acestei zile: au rulat filmulețe legate de Marea Unire, copiii au meșterit păpuși îmbrăcate în costume populare, au realizat diverse colaje, picturi, expoziții, au cântat cântece patriotice, s-au îmbrăcat de sărbătoare, în costume populare, și-au dat mână cu mână și au întins hora Marii Uniri.

“Cu prilejul Zilei Naționale, este important să ne amintim de marile personalități ale României, de evenimentele istorice care ne-au marcat conștiința națională și, mai presus de orice, să ne amintim cât de important este să fim uniți, fiindcă uniți suntem mai puternici. Atmosfera de sărbătoare s-a instalat la Școala Centrală, iar românașii noștri au avut parte de cele mai inedite lecții de istorie, din care au aflat despre efortul susținut al românilor, de-a lungul timpului, pentru ca toată suflarea românească să trăiască împreună, într-un singur stat, ROMÂNIA”, ne-a declarat directorul Școlii Centrale Câmpina, prof. Florentina Dumitrașcu.
Evenimentul esențial, care a făcut posibilă Unirea Principatelor, a fost Unirea Mică, realizată la 24 Ianuarie 1859, sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza. În 5 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza este ales domnitor al Moldovei, câteva zile mai târziu, în 24 ianuarie, devine și domn al Țării Românești. La 1 Decembrie 1918 a avut loc Marea Unire a tuturor principatelor române. Alegerea orașului Alba Iulia ca loc unde se înfăptuia marele ideal nu era deloc întâmplătoare. Aici intra triumfător, cu veacuri în urmă, Mihai Viteazul, în ziua tuturor sfinților, din noiembrie 1599. Deci, era locul care cunoscuse uralele de bucurie ale tuturor românilor, prilejuite de unire.
Bucurie a fost și la Școala Centrală, unde, alături de copii, au pus suflet în organizarea evenimentelor dedicate Zilei Naționale directorul instituției, consilierul educativ - profesor învățământ primar Ionelia Daniela Moise și întreg colectivul de cadre didactice.


29 Nov 2021 21:22 4925 vizualizari


Comentarii


  • 30.11.2021 16:58 Melodie veche Nu uitati sa le spune-ti copiilor despre Moldova, Basarabia si Bucovina ca poate si ei ar vrea sa sarbatoreasca ziua asta odata....
Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
1532 vizualizari 20 May 2024 12:58 Balul Bobocilor de la Forestier Câmpina, o întoarcere în timp... în pași de dans

Balul Bobocilor de la Forestier Câmpina, o întoarcere în timp... în pași de dans

Balul Bobocilor de la Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, la Casa Tineretului. Cele șapte perechi participante, alături de trainerii lor, au pregătit un spectacol minunat, inițiat și organizat de Denisa Bunghez (elevă în clasa a XI-a), împreună cu reprezentanți ai Consiliului Școlar al Elevilor: Adela Popa, Ștefania Mihalache, Aida Ardeleanu, Daria Grigore și Antonio Ion.

citeste mai mult
1781 vizualizari 19 May 2024 10:24 Aproape 100 persoane au vizitat Muzeul Schițelor lui Grigorescu, de la Câmpina, în ”Noaptea muzeelor”

Aproape 100 persoane au vizitat Muzeul Schițelor lui Grigorescu, de la Câmpina, în ”Noaptea muzeelor”

Cel mai nou, dar - din păcate - și cel mai puțin mediatizat muzeu din Câmpina este Muzeul Schițelor lui Nicolae Grigorescu. Acesta se află la etajul Casei Căsătoriilor, pe Bulevardul Culturii, una dintre cele mai frumoase zone ale Câmpinei.

citeste mai mult
1250 vizualizari 19 May 2024 09:38 1.500 persoane au vizitat Castelul ”Iulia Hasdeu” de ”Noaptea muzeelor”

1.500 persoane au vizitat Castelul ”Iulia Hasdeu” de ”Noaptea muzeelor”

Sâmbătă, 18 mai, pe întregul continent european a fost ”Noaptea muzeelor”. Cel mai vizitat obiectiv din Câmpina inclus în acest program a fost, fără îndoială, ca întotdeauna, Castelul ”Iulia Hasdeu”.

citeste mai mult
2835 vizualizari 13 May 2024 21:43 Castelul ”Iulia Hasdeu”, singurul obiectiv din Câmpina inclus în ”Noaptea muzeelor”

Castelul ”Iulia Hasdeu”, singurul obiectiv din Câmpina inclus în ”Noaptea muzeelor”

UPDATE - La puțin timp după apariția articolului, am fost anunțați că și Expoziția schițelor lui Nicolae Grigorescu, de la Casa Căsătoriilor, va fi deschisă pe 18 mai, între orele 18.00 și 22.00. 

Sâmbătă, 18 mai 2024, are loc evenimentul ”Noaptea muzeelor”, unul care a prins foarte bine la publicul din România, care are ocazia să viziteze gratuit o serie întreagă de muzee, seara, la ore târzii, când totul are o altă aură.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV