CONTACT

Emisiune-eveniment. 50 de ani de la primul concert al formației câmpinene Meteor

- Actualitate -

Emisiune-eveniment. 50 de ani de la primul concert al formației câmpinene Meteor

Anul acesta se împlinesc 50 de ani de la primul concert al formației Meteor și ne-am dorit ca acesta să fie subiectul cu care să inaugurăm seria emisiunilor pe care le veți putea urmări pe Câmpinatv.ro și pe contul nostru de YouTube. Pentru că Meteor este un simbol al Câmpinei și un subiect despre care vorbim întotdeauna cu drag, cu plăcere, cu bucurie. Invitații noștri sunt cei care au pus bazele formației Meteor în 1968 și a căror viață a fost întotdeauna legată de muzică și, evident, de Meteor - Ciprian Bischoff și Alexandru Ștefan Sașa.

Meteor a fost cea mai iubită trupă a Câmpinei. A fost înființată în anul 1968, la Liceul "Nicolae Grigorescu", a cântat la baluri, reuniuni, diverse evenimente locale, iar în 1970 a susținut primul spectacol adevărat pe o scenă, la Casa de Cultură din Câmpina. Trupa era alcătuită atunci din Paul Dumitriu (solist), Adrian Burchiu (chitară solo), Mircea Luncașu (chitară armonie), Ciprian Bischoff (chitară bas) și Alexandru Ștefan - Sașa (baterie). De-a lungul timpului, în Meteor au cântat și alți muzicieni: Hermina Tabără (orgă), Mihai Constantin (voce), George Stoicescu (voce), Gigel Nedelcu (chitară solo) și mulți alții. Meteor a fost prima trupă din România invitată la un festival peste hotare, după revoluție - la Gent, în Belgia, în anul 1992.
Despre ce însemna să faci parte dintr-o formație în perioada comunistă, să ai părul lung și să te oprească pe stradă nu doar fetele, ci și... Miliția, despre sacrificiile făcute pentru cumpărarea instrumentelor, despre atmosfera de la spectacole, despre prieteniile cu Aurelian Andreescu, Adrian Romcescu sau Nicu Alifantis, despre tentația Bucureștiului și concertele aniversare, despre dorința (neîmplinită) de a avea un CD pentru posteritate și despre multe, multe altele, veți afla urmărind emisiunea cu Ciprian Bischoff și Alexandru Ștefan Sașa.
Nu putem încheia fără să nu ne exprimăm un gând. Oare, Meteor nu ar merita un spectacol aniversar și la împlinirea a 50 de ani de la primul concert? Meteor și prietenii, Meteor alături de toți cei care au iubit această formație, cei a căror tinerețe a fost legată de muzica acestei formații. CD-uri nu există, dar există două DVD-uri cu concertele din Belgia și unul dintre concertele aniversare. Oare nu ar putea fi multiplicate și oferite tuturor celor care au cântat și dansat pe muzica Meteor, dar și tinerilor din Câmpina, pasionați de muzică și care, poate, vor crea, într-o bună zi, un nou Meteor?!


08 Feb 2020 19:44 16539 vizualizari


Comentarii






  • 13.11.2020 17:20 nu i-am ascultat cantand un cadou frumos de ziua campinei 2021 la casa de cultura
  • 27.02.2020 14:52 Paulina Nedelcu Felicitări dragii mei, sper să sărbătorim împreună și a 50-a aniversare a absovirii liceului, ar fi o frumoasă dublă aniversare, ținând cont ca noi, colegii, am fost primii voștri fani !
  • 10.02.2020 14:02 Luncașu Nicoleta Regret ca nu au fost menționate corect persoane care au făcut parte din formația,, Meteor''! Eugen Chivu nici măcar nu a fost invitat! Nu e cazul să menționez acum persoanele care fac parte din "și alții ";! Soțul meu, Mircea Luncașu, a fost solist vocal și chitarist armonie! Poate timpul alocat a fost insuficient dar să uiți de Eugen Chivu, Gigel Ilie, Doina Rosculet mi se pare o omisiune impardonabilă!
  • 09.02.2020 18:03 Ciprian și Sașa Mulțumim CÂMPINA Tv. ! Mulțumim că vă pasă ! Vouă și celor care ne-au urat La mulți ani ! Dumnezeu să ne dea sănătate tuturor !
  • 09.02.2020 12:53 Florin Ati rascolit amintiri foarte dragi in sufletul meu, pentru ca Meteor mi-a incantat tineretea. Multumesc si multa sanatate celor care au supravietuit vremurilor acestea tulburi!
  • 08.02.2020 23:05 Piguet Stanciu Gabriela Bravo felicitări dragilor frumoasă inițiativă
2103 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
2978 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
3920 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
3455 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, a rămas vacant.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV