Zonele din Prahova unde se poate circula fără declarație pe propria răspundere. Hotărârea CJSU, luată marți, 19 mai 2020

Actualitate (Categoria articolului)

Pentru a îndrepta, cumva, bâlbele de la nivel național legate de declarațiile pe propria răspundere pe care trebuie să le completeze cetățenii, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova s-a întrunit astăzi, marți, 19 mai, și a decis zonele din județ unde se va circula fără această declarație.

Astfel, CJSU a decis să fie asimilate zonelor metropolitane următoarele localități din apropierea celor două municipii ale județului:
PLOIEȘTI și localitățile: Albești-Paleologu, Tomșani, Ariceștii Rahtivani, Balta Doamnei, Băicoi, Băltești, Bănești, Bărcănești, Berceni, Blejoi, Boldești-Scăeni, Brazi, Bucov, Ceptura, Cocorăștii Colț, Cocorăștii Mislii, Colceag, Cosminele, Drăgănești, Dumbrava, Dumbrăvești, Fântânele, Filipeștii de Pădure, Filipeștii de Târg, Florești, Gherghița, Gorgota, Gornet, Gornet-Cricov, Gura Vitioarei, Iordăcheanu, Lipănești, Măgurele, Măgureni, Mănești, Olari, Păulești, Plopeni, Plopu, Podenii Noi, Poienarii Burchii, Puchenii Mari, Râfov, Scorțeni, Șirna, Târgșoru Vechi, Telega, Tinosu, Urlați, Valea Călugărească, Vălenii de Munte, Vărbilău, Vâlcănești.
CÂMPINA și localitățile: Bănești, Breaza, Brebu, Cornu, Poiana Câmpina, Provița de Jos, Provița de Sus, Șotrile, Telega, Valea Doftanei.
Întrucât sunt cuprinși în ambele zone, locuitorii din Bănești și Telega vor putea circula fără declarație pe proprie răspundere/adeverință eliberată de angajator/legitimație de serviciu în ambele arii menționate mai sus. De asemenea, prahovenii care au domiciliu în zonele de mai sus pot circula, PE DURATA STĂRII ALERTĂ, fără a mai avea la ieșirea din localitate declarație pe proprie răspundere/adeverință eliberată de angajator/legitimație de serviciu. Dacă cei cu domiciliu în ”zona Câmpina” sunt nevoiți să ajungă în ”zona Ploiești” (sau invers), atunci trebuie să aibă unul dintre documentele care să le justifice deplasarea.
Nu ne rămâne decât să sperăm că prin această hotărâre lucrurile se vor clarifica definitiv.

25488 vizualizari
7

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Mihai Daria 19.05.2020 18:16 De Cocorastii Caplii si Bobolia ce se stie? Se iau in functie de comuna de care apartine fiecare sau suntem ai nimanui?
  • Poponel 19.05.2020 21:49 Niste ... si incompetenți! Adica restul prahovenilor suntem handicapati? Era mai corect ca fiecare cetatean sa aiba voie la un numar prestabilit de kilometri in jurul localitarii de domiciliu. Dar ce sa le ceri?
  • angelina Constantin 20.05.2020 00:05 Bucov cu satele sau doar com Bucov? mulțumesc!
  • Grigore Nicolae 20.05.2020 06:14 Din satul Bughea de jos la Vălenii de Munte îmi trebui declarație. Bughea de jos aparține de Gura Viitoarei. Sunt din județul Prahova.
  • Răduță Mihai 20.05.2020 12:37 Dacă eu stau în Pucheni Mari și ca sa ajung acasă trebuie sa întorc la Potigrafu din cauza separatoarelor de sens, dacă sunt găsit la Potigrafu pățesc ceva? Potigrafu am văzut ca nu face parte din acea zona metropolitana.
  • Fănică Gheorghe 21.05.2020 19:11 Daca sunt din Darmanesti DB și am doar 18km până în Ploiești pot să circule fără declarație?
  • MF 22.05.2020 07:39 Din primul si al treilea comentariu de aici, realizezi ca romanii habar nu au ce este o comuna... Cat despre zona metropolitana Campina, cand oare autoritatile vor consulta si geografi atunci cand decid ? Sau macar cand oare vor mai merge si pe teren ? Comunele Scorteni si mai ales Magureni, care depind masiv de Campina, au fost excluse pe nedrept din zona ei metropolitana...

Actualitate

1061 vizualizari
28 mai 2020 14:18

Primăria Câmpina a mai pierdut un proces cu Ministerul Dezvoltării pentru Calea Dacia, pentru o corecție de 104.678 lei. Sentința este definitivă

Pe 27 mai, la Înalta Curte de Justiție a avut loc ultimul termen în procesul dintre Primăria Câmpina și Ministerul Dezvoltării pentru o corecție de 104.678 lei. Instanța a dat câștig de cauză Ministerului Dezvoltării, astfel că Primăria Câmpina este, din nou, bună de plată.

1286 vizualizari
28 mai 2020 11:57

Termenul de finalizare a lucrărilor de canalizare din Câmpina, prelungit până în aprilie 2021. În prezent, se lucrează în mai multe zone

Peste 50 de străzi și alei din Câmpina sunt cuprinse în graficul lucrărilor de canalizare finanțate din fonduri europene, prin intermediul HidroPrahova. Sunt zone unde trebuie reabilitată rețeaua de canalizare, zone unde trebuie introdusă canalizarea și zone unde trebuie finalizate lucrările începute în 2014-2015, atunci când s-a derulat prima parte a acestui proiect blocat ulterior pentru mai multă vreme din cauza litigiului dintre firma executantă și operatorul de apă și canal. Înainte de blocarea apărută în toamna lui 2015, procentul de realizare a lucrărilor incluse în proiect era de 45%.

Alte stiri recente

1552 vizualizari
28 mai 2020 10:13

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 28 mai

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2528 vizualizari
27 mai 2020 17:02

Reacție extrem de dură a PSD Câmpina la acuzele aduse de PNL și PMP în legătură cu proiectul privind locuințele sociale pentru romi

5 comentarii

Organizațiile locale ale PNL și PMP au transmis presei, marți, un comunicat comun prin care îi acuză pe consilierii PSD Câmpina de boicot, având în vedere absența acestora de la ședința extraordinară a Consiliului Local din data de 18 mai 2020. Pe ordinea de zi a ședinței respective se afla un proiect privind un teren de pe Strada Petrolistului, acolo unde Primăria dorește să construiască, după accesarea unor fonduri europene, un bloc pentru familiile de romi din zonele considerate marginalizate. Detalii - Cum a ajuns proiectul privind blocurile pentru romi o miză politică atât de mare, încât să scoată PNL și PMP Câmpina din "izolare"