Se conturează idei interesante la dezbaterile Fundației ”Zamolxes” - ”Câmpina, oraș fericit”

Social (Categoria articolului)

Fundația ”Zamolxes” din Câmpina organizează de mai multe luni o serie de dezbateri cu o temă generoasă - ”Câmpina, oraș fericit”, ideea promotorilor fiind aceea de a identifica proiecte din toate sferele, care să aducă fericirea pe chipurile câmpinenilor. Cu alte cuvinte, oamenii să fie mulțumiți că trăiesc în Câmpina, să fie mulțumiți de ceea ce ar însemna Câmpina din toate punctele de vedere - economic, social, educativ, edilitar etc.

Una dintre aceste întâlniri a avut loc joi, 5 martie, după-amiază, la sediul Fundației ”Zamolxes” de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în incinta Căminului Petrol. Chiar dacă prezența a fost destul de slabă, ideile care au început să se contureze sunt interesante și se pot constitui oricând în proiecte care să prindă viață.
Astfel, printre ideile prezentate la această întâlnire ar fi de amintit - problema transportului în comun, dându-se exemplul Luxemburgului, unde transportul public este gratuit pentru a contribui la descongestionarea traficului și pentru a proteja mediul înconjurător; crearea unor centre pentru voluntari, care să fie încurajați să dezvolte proiecte benefice pentru comunitate, crearea unor centre pentru tineret, unor centre sportive - de performanță, dar și altele deschise publicului larg; implicarea tinerilor în organizarea evenimentelor localității, iar după ce am văzut mai multe ediții ale Balului Bobocilor de la Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, dar și de la alte licee, credem că o implicare a tinerilor chiar și la ”Serbările Toamnei” ar putea revigora evenimentul; crearea unui traseu al cazematelor din jurul Câmpinei, cunoscându-se că în timpul celui de-al doilea război mondial pe dealurile din jurul Câmpinei erau amplasate baterii anti-aeriene, care, cu o minimă amenajare, pot deveni obiective turistice apreciate. Și acestea sunt doar câteva dintre ideile discutate joi în cadrul proiectului ”Câmpina, oraș fericit”.
Președintele Fundației ”Zamolxes”, Florin Predescu, moderatorul acestei dezbateri libere, a promis că astfel de întâlniri vor mai avea loc, intenționându-se cooptarea la discuții atât a autorităților, cât și a oamenilor de afaceri, dar și a tinerilor din municipiu. Proiectul este generos, după cum spuneam, dar cu siguranță nu va fi ușor de pus în practică.

3161 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2302 vizualizari
25 ian. 2021 12:12

Examenul auto suspendat, în Prahova, din cauza unor probleme tehnice. Candidații vor fi reprogramați

2 comentarii

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Prahova anunță că, din cauza unor probleme tehnice apărute la nivel central, astăzi, 25 ianuarie 2021, proba scrisă și proba practică a examenului pentru obținerea permisului au fost suspendate. Candidații vor fi reprogramați.

4371 vizualizari
24 ian. 2021 19:00

Consiliul Local Câmpina îi va acorda lui Paolo Gozzo, post-mortem, titlul de "Cetățean de onoare al municipiului"

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare de joi, 28 ianuarie 2021, a Consiliului Local Câmpina se va afla și un proiect privind acordarea titlului de "Cetățean de onoare post-mortem al municipiului Câmpina" lui Paolo Gozzo, italianul care a înființat și condus, la Câmpina, Asociația "Inima Sfântă a lui Isus" pentru sprijinirea copiilor proveniți din familiile defavorizate.

Alte stiri recente

1282 vizualizari
25 ian. 2021 18:35

AUR se va opune în Parlament trecererii în proprietatea Câmpinei a terenurilor pe care se află calea ferată nefolosită de ani buni

Articolul nostru privind proiectul legislativ inițiat de senatorul PSD, Laura Moagher, la solicitarea administrației locale, pentru trecerea în proprietatea Câmpinei a terenurilor pe care se află calea ferată din interiorul localității, a creat mai multe reacții. După ce PSD Câmpina s-a grăbit să-și asume proiectul, acum, un parlamentar AUR și președintele Organizației Județene a acestei formațiuni politice au anunțat că nu vor susține acest proiect.

2552 vizualizari
24 ian. 2021 12:11

Mesajul prefectului județului Prahova cu ocazia Zilei Unirii Principatelor

24 Ianuarie semnifică Ziua Unirii Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Din păcate, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, acțiuni de marcare a acestui eveniment nu sunt permise decât în orașele reședință de județ și fără tradiționala Horă a Unirii.